Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok ennyire szerencsé...

Miért vagyok ennyire szerencsétlen, buta?

Figyelt kérdés

Itt vagyok lassan 26 éves férfiként.

Ott tartok, hogy csak 8 általános iskolát sikerült elvégeznem.

Szakmát is tanultam, szakközépbe is jártam - sikertelenül, több tantárgyból is buktam.

Jelenleg nincs munkahelyem. Voltam több helyen is felvételizni, gyárakba, de gyakorlatilag a felvételi teszten megbuktam. És mikor kijöttem, vége lett a tesztnek, elsírtam magamat, hogy hogy lehetek ilyen szerencsétlen. Pedig ezek általános iskolás feladatok voltak, de még ezek sem mentek nekem!!! Amikor más simán megoldotta őket, nekem gondot jelentettek. Fogalmam sincs, hogy lehetek ennyire buta, de nagyon elszomorít.

Viszont ha itthon csinálok ilyen teszteket, akkor sokkal könnyebb. Mert egyszerűen úgy érzem, hogyha közösségben kell egy tesztet kitöltenem, ami ráadásul időre megy, akkor leblokkolok, és nem tudok gondolkodni. Hiába olvasom el a szöveget szövegértésnél - olyan mintha kínai lenne. Ha itthon csinálom, nyugodt körülmények között, akkor igaz, hogy több időt vesz igénybe, de a feladatokat megtudom oldani többnyire jól.

Ha egy átlag ember elolvas egy szöveget, mondjuk wikipédián egy bekezdést, akkor összetudja foglalni, hogy nagyjából miről van szó. Én utána nem tudom összefoglalni, és képtelen vagyok elmondani hogy miről is olvastam. Nekem el kell olvasnom legalább 20-szor, hogy egy kicsit is összetudjam foglalni miről volt szó. Voltam régen ilyen diszkalkuliás teszten, ott is olvasni kellet egy hosszabb történetet, utána visszamondani a lényeget, hát gyakorlatilag nem sikerült visszamondanom semmit sem. Hiába erőltettem meg magamat, egyszerűen akkor sem megy. Hiába erőlködöm, nem megy.

Miért vagyok ennyire buta? Az IQ-m is eléggé alacsony lehet.

2020. nov. 24. 18:34
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
Menj olyan munkára ahol nincs teszt, legrosszabb esetben közmunka is jobb mint a semmi. Viszont valamit csinálni kéne magaddal. Nem tudsz tanulni az is lehet, én is olyan vagyok hogy be akarom magolni. Én se tudok jól.
2020. nov. 24. 22:17
 12/21 A kérdező kommentje:

Sajnos már mindenhol van teszt

maximum a közmunkán nincs

2020. nov. 24. 22:18
 13/21 anonim ***** válasza:
És mi a bajod a közmunkával
2020. nov. 24. 22:30
 14/21 anonim ***** válasza:
Ez nem igaz, csak a nagy gyárakban van teszt illetve a munkaerő közvetítőnél ha azon keresztül mész. Kis üzemekben nekem nem volt sose. Megmutatta a munkát és megkérdezte vállalom e vagy sem.
2020. nov. 24. 22:41
 15/21 anonim ***** válasza:
Illetve olyan fizikai munka ami nem gyár, mert azért sok van ilyen is ott sincs teszt csak beszélgetés. Ezeket biztosra tudom, sok helyen megfordultam már.
2020. nov. 24. 22:43
 16/21 anonim ***** válasza:

A baj az, hogy valaki eltart téged, úgy, hogy nincs veled szemben elvárás.

Tényleg nincs minden munkahelyen teszt, de honnan is tudnád, ha meg se próbálod.

A közmunkát is végezheti bárki, nem fogják letesztelni, hogy össze tudod-e számolni a cigicsikkeket.

Kényelmesen otthon elvagy és gondolkozol magadról.

A gondolkozás helyett inkább cselekedj.

2020. nov. 24. 23:01
 17/21 anonim ***** válasza:
46%
Amúgy igen én is azt gondolom neked kényelmes így, ezért mindenre van kifogás. Nem azt mondom hogy nincsenek nehézségeid, de kitörni se akarsz sajnos.
2020. nov. 24. 23:02
 18/21 anonim ***** válasza:

Nem vagy buta. A fogalmazásodban is csak két komolyabb hibát látok: "összetudjam foglalni" - itt az össze igekötő a foglalni igéhez tartozik (összefoglalni), nem írható egybe a tudjam-mal. De ez sajnos egy gyakori tévesztés, lásd #4: "visszatudtad mondani" - itt a vissza a mondani-hoz tartozik, nem írható egybe a tudtad-dal. Lásd [link] De a másik is egy elég gyakori tévesztés, "kellet" helyett kellett lenne.

Inkább az lehet a probléma, hogy előjön valami lámpaláz, ha teljesíteni kell. Kineziológus szakterülete az, hogy segítsen feloldani a blokkokat, így ha alapból tudsz valamit, de nem tudod előadni, akkor tud segíteni benne. Valószínűleg ezek a blokkok a gyerekkorodból jönnek, úgyhogy pszichoterapeuta is tudna segíteni, de az közvetett út, emiatt hosszabb is. Kinezt kéne megpróbálnod, mert csak leblokkolod magad, ez már a kérdésed megfogalmazásán is látszik. Nehéz úgy okosnak lenni, hogy az a rögeszméd magadról, hogy buta vagy.

2020. nov. 27. 13:44
 19/21 anonim ***** válasza:
Szerintem érdemes lenne kitölteni egy IQ tesztet. Viccen kívűl mondom, egyáltalán nem poénnak, vagy sértésnek szánom. Alacsonyabb intelligencia hányadossal rendelkező emberekre jellemző, hogy a legalapvetőbb kogntív feladatok is (matek minden formája, szövegértelmezés, absztrakt/mélyebb összefüggések meglátása és értelmezése) nehézkesen és lassan mennek. Ehhez nincs semmi köze a helyesíráshoz. A kognitív teljesítmény arról szól, hogy kinek mekkora "sebességgel pörög" az elméje, tehát simen írhat valaki még attól komplex, nyelvtanilag jól megfogalmazott szövegeket, mert lassab a felfogása, gondolkodási sebessége.
2020. nov. 27. 18:33
 20/21 anonim ***** válasza:

19

OFF téma, de te milyen tesztet ajánlasz ?

2020. nov. 27. 19:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!