Miért vagyok ennyire szerencsétlen, buta?
Itt vagyok lassan 26 éves férfiként.
Ott tartok, hogy csak 8 általános iskolát sikerült elvégeznem.
Szakmát is tanultam, szakközépbe is jártam - sikertelenül, több tantárgyból is buktam.
Jelenleg nincs munkahelyem. Voltam több helyen is felvételizni, gyárakba, de gyakorlatilag a felvételi teszten megbuktam. És mikor kijöttem, vége lett a tesztnek, elsírtam magamat, hogy hogy lehetek ilyen szerencsétlen. Pedig ezek általános iskolás feladatok voltak, de még ezek sem mentek nekem!!! Amikor más simán megoldotta őket, nekem gondot jelentettek. Fogalmam sincs, hogy lehetek ennyire buta, de nagyon elszomorít.
Viszont ha itthon csinálok ilyen teszteket, akkor sokkal könnyebb. Mert egyszerűen úgy érzem, hogyha közösségben kell egy tesztet kitöltenem, ami ráadásul időre megy, akkor leblokkolok, és nem tudok gondolkodni. Hiába olvasom el a szöveget szövegértésnél - olyan mintha kínai lenne. Ha itthon csinálom, nyugodt körülmények között, akkor igaz, hogy több időt vesz igénybe, de a feladatokat megtudom oldani többnyire jól.
Ha egy átlag ember elolvas egy szöveget, mondjuk wikipédián egy bekezdést, akkor összetudja foglalni, hogy nagyjából miről van szó. Én utána nem tudom összefoglalni, és képtelen vagyok elmondani hogy miről is olvastam. Nekem el kell olvasnom legalább 20-szor, hogy egy kicsit is összetudjam foglalni miről volt szó. Voltam régen ilyen diszkalkuliás teszten, ott is olvasni kellet egy hosszabb történetet, utána visszamondani a lényeget, hát gyakorlatilag nem sikerült visszamondanom semmit sem. Hiába erőltettem meg magamat, egyszerűen akkor sem megy. Hiába erőlködöm, nem megy.
Miért vagyok ennyire buta? Az IQ-m is eléggé alacsony lehet.
ezt komolyan mondom, én se értem. Tök értelmesen, tökéletes helyesírással, összefüggően megfogalmazod, hogy sík hülye vagy.
Hát nálam a sík hülye nem itt kezdődik.
De a helyedben gyakorolnék. pl. olvasnék valamit és megpróbálnék összefoglalót írni róla. Úgyis ráérsz, ha nem dolgozol.
Szabj magadnak időt. Állítsd be a telefonod x időre és akkor ezt a részt tudod gyakorolni.
De tényleg em tűnsz hülyének, csak görcsölsz meg mantrázod magadnak, hogy hülye vagy.
Gondolj arra, hogy mindez a barátodnak vagy a testvérednek mondod.. Sose mondanál másra ennyi rosszat. Akkor magadra se mondj.
Nem kezelt szociális fóbia szerintem.
Iskolás korában, nem tudott figyelni az órán, szorongása miatt.
Ezért bizonyos dolgokban lemaradt, és ehhez társult egy diszkalkulia.
Egyébként hogy viselkedsz társaságban ?
Szoktál eljárni szórakozni ?
Nem járok el szórakozni, soha nem voltam.
Ha idegenekkel kell beszélni, az is nagyon nehéz vagy nem is megy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!