Miért ennyire ellenszenvesek a romákkal szemben??
Mit kezdek? Ezelőtt nem tettem fel hasonló kérdést!
Eddig háromszor jöttek oda hozzám fenyegetően a cigányok, hogy kérik a cipőmet, a 3 éves unokahúgomnak a játszótéran beszólogattak hogy mit vigyorog, amikor fiatalabb voltam elég sokáig baszogatrak a buszon, és ugyanazok az preg néniket köpdösdék megymagokkal...
Van cigány barátom, de az átlag egy paraszt, utólsó semmirekellő, suttyó.
Kedves kérdező ha nem tetszenek a válaszaink akkor bocsáss meg nekünk,most itt mindenki csak miattad művelődésbe fog kezdeni.
Én már el kezdtem.
Haladok.
Úgy érzem megvilágosodtam,hihetetlen módon mindenféle zenét szeretek a szó szoros értelmében,cigány számokat is hallgatok és igen élvezem őket.
Mindenféle híradókban mutatott verekedések, balhés esetekről szóló cikkek főszereplői zömmel ők. Legutóbb azért vertek meg valakit, mert bátorkodott szólni, hogy engedjék leszállni anyukát a babakocsival...
Az emberekben a sok eset, meg az, hogy sajnos szinte mindenkinek van ismerőse, akinek van velük rossz tapasztalata, óvatosságra inti velük szemben.
Nagyon-nagyon szomorú, ha közülük valakit ilyesfajta előítéletek miatt nem vesznek fel állásra. Tapasztaltam már azt is, hogy előítéletes közegben milyen szeretettel fogadták azt, aki ugyanazt a viselkedést mutatta, mint a többségi társadalom (vagy nem tudom miképpen fogalmazzak).
Kérdező, te ugye a TASZ-nak dolgozol?
aztán most megint tudsz írni egy cikket arról, hogy milyen rasszisták a magyarok, lám a GYK-n is...
ROTFLMAO
A tobbseggel ertek egyet, a tapasztalatok azok, amik ezt leginkabb befolyasoljak. Mondom ezt ugy, hogy nekem is van rendes, erettsegivel es technikumi vegzettseggel rendelkezo dolgos, muvelt cigany baratom. O is megveti a legtobbjuket.
Egyebkent hadd hozzak fel egy kemeny peldat: par evvel ezelott olvastam pontosan ennek a temanak a kapcsan egy elmenybeszamolot. Villamos, fiatal csajszi all a tomegben. Felszall egy roma par. A roma srac elkezdi gatlanstalanul bamulni, stirolgetni a fiatal lanyt, aki igyekszik mashova nezni. A roma asszony eszreveszi ezt es mit tesz? Nekimegy a fiatal lanynak, hajat tepi, az oromlany szo minden letezo tragar verziojaval megilleti kozben. Addig uti-veri szegeny lanyt, ameg le nem szallitjak ot es a parjat a villamosrol. Es ez nem egyeduli eset!!! Tobb hasonlo esetet olvastam mar, ahol ok nelkul bantanak feher embereket, csakmert peldaul a parjuk egy paraszt, vagy mert csak veletlenul ra mertel nezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!