A szüleim teljesen életképtelennek tartanak! Miért viselkednek így? Öregedés?
Sosem kaptam tőlük semmilyen bíztatást, mindig az ment, hogy erre meg arra én soha nem leszek képes, hagyjam is, bele se kezdjek, nem nekem való. Már odáig fajult a dolog, hogy azt se engedik, hogy a konyhában vagy a fürdőszobában összepakoljak és kitakarítsak, mert ,,még nagyobb rendetlenség lesz az eredménye". Még erre se vagyok jó, erre sem vagyok képes szerintük.
Jó jegyeim vannak, tanulok rendesen, 4 egész feletti átlagom van, egyetemre szeretnék menni. Ők persze lebeszélnek róla, hogy az nem nekem való, ne is próbálkozzak, mit képzelek, inkább menjek dolgozni valahova suli után, ,,már ha kellek valahova".
Azt tudni kell, hogy 50+os generáció, bírálnak mindenkit, mindig mindent Ők tudnak jobban, ha valami nem úgy van, ahogy Ők azt kitalálják vagy gondolják, akár napokig képesek puffogni azon, hogy körülöttük mindenki sült idióta, csak Ők a normálisak és miért nem olyan minden ember mint Ők?
Ez az öregedés folyamata? Régebben nem emlékszem, hogy ilyenek lettek volna. Ezért váltak volna ilyenné? Mi ennek a lelki folyamata?
Köszönöm előre is a válaszokat.
17L
Tanulj, ne foglalkozz velük. A céljaidra koncentrálj, otthon egyelőre végezz el mindent, ami kell hogy ne szóljanak. A napi kommunikációt viszont csökkentsd velük minimálisra.
Ha érettségiztél utána külön költözhetsz, jelentkezz egyetemre, mellette munka. A diákoknak van sok ösztöndíj lehetőség, kollégium. Szabadulj meg tőlük. Nem kell bunkón felégetni a hidat, hiszen a szüleid, de ahogy tudsz elegánsan fordulj meg és költözz el tőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!