Más is érzi úgy, hogy elég életképtelen lett felnőtt korára?
Átlagos diák-és gyerekkorom volt, nem volt rossz, szerető család (volt válás, hasonlók, de semmi durva), barátok is voltak mindig körülöttem, az iskolában megálltam a helyem, nem voltam kifejezetten zseni, de buta sem, olyan átlagos kategória. Nagyon jó memóriával vagyok megáldva, és inkább a humán (magyar, töri, nyelvek) tárgyak felé húztam. Elvégeztem egy egyetemet jó eredménnyel, szakmám is van, felsőfokú nyelvvizsgám és összességében elég magabiztos voltam olyan... 23 éves koromig, most vagyok 27.
Azóta mintha leeresztettek volna egy lefolyón. Úgy érzem, hogy a legegyszerűbb dolgokat is képtelen vagyok megcsinálni munkahelyen (irodai munka, tehát nem agysebészet), önbizalmam nulla, szorongok, holott nincs rá okom, nem érzem magam jelen a "jelenben", nincsenek sikereim. Most is, vasárnap este van és már sírnék, hogy menni kell holnap, és érzem, hogy béna leszek, nem fog menni a... a mi? Erre sem tudok válaszolni. A szkennelés? A papírtologatás? Én is látom, hogy nincs benne logika, de mintha nem tudnék ebből a dologból kijönni.
Ügyeket intézek, ha kell, de az is stresszes. Számlákat befizetem, ételt megveszem, de nem szeretem, hogy ha valami akadály kerül a kigondolt útvonalba. Nem értem, hogy lettem ilyen...
Más is van így? Vagy csak én vagyok életképtelen?
Nem vagy tisztába az életképtelenség jelentésével. Életképtelenség az inkább az, ha alap dolgokat nem TUDSZ véghez vinni, hiába próbálkozol, ugyanis nem üti meg az intelligenciád az elvárt szintet.
Amibe te vagy az depresszió. Kezeltethető, ha elég nyitott vagy a gyógyulásra.
Nem említették neked mikor felvettek, hogy az irodai aktatologatás elsorvasztja az agyat?
Nekem hálistennek jó mentorom volt ebben a tekintetben és ha meg-megtalál a depresszió, tudom, hogy miből fakad és próbálok tenni ellene.
Nem említették neked mikor felvettek, hogy az irodai aktatologatás elsorvasztja az agyat? - Nem, nem ezzel kezdték :-)
Hááát, nem tudom, hogy magával a munkával van e baj, vagy velem... Sokaknak megy ez a fajta munka is, így azt kell feltételeznem, hogy én megyek szembe az árral, és nem mindenki más a bolond, csak én vagyok a normális.
Gondolkoztam már szakemberen.
Szerintem is belefásultál, de az értelmi képességeiddel semmi baj. :)
Én 25 vagyok, és hasonlóan érzek. 2 évig jártam terápiára, az segített, de most visszaestem pár hónapja.
Nekem is valami ilyesmi, csak én 28 vagyok, és igazából gimiben mindenben jó voltam. Viszont a személyiségfejlődésem nagyon nem kedvező módon ment végbe, egyszerre lettem nárcisztikus és önértékelési zavaros, szégyelltem felvállalni a valódi énemet. Ennek eredményeképp nem találtam magamra, azzal telt a középsuli, hogy tanultam, és otthon voltam a szüleimmel. Semmi lázadás, semmi önálló célok. Most 8 év telt el a gimi óta, és gyakorlatilag ugyanott vagyok, hiába jó a fejem. Én is félek egyébként, hogy elsorvad az agyam.
Ebben a kérdésben írtam le részletesebben: https://www.gyakorikerdesek.hu/emberek__emberi-tulajdonsagok..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!