Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan mondjam meg a barátnőmn...

Hogyan mondjam meg a barátnőmnek, hogy téved, miközben meggyőződéssel hisz valamiben?

Figyelt kérdés

Párom fiatal kora óta nagyon sok fotózáson vesz részt. Ő meglehetősen fotogén, nehéz róla rossz képet csinálni és még azok a képek is előnyösek róla, ahol nem pózol vagy épp fura fejet vág. Ellenben az, hogy bő 10 éve fotózásokon vesz részt és amatőr modell, nem jelenti azt hogy fotós is.

Márpedig ő meg van győződve róla, hogy mivel ő járt fotózásokra, tudja is hogy kell fotózni, de közben nagyon előnytelen képeket csinál másokról. Csak hogy ne más példáját hozzam fel, rólam az hiszi hogy milyen jó képeket csinál, én meg nem merek kirakni egyet se Facebookra vagy bárhová annyira előnytelenek. És természetesen ő nem is érti, hogy miért nem rakok ki sehova képet, hiszen "olyan jókat csinál". Egyszerűen nincs szívem megbántani és elmondani, hogy attól hogy valaki jó modell és sokat fotózzák, még nem lesz jó fotós is.

De ez csak egy példa, állatokkal hasonló a szituáció. Nekik egész gyerekkorukban volt 2 macskájuk, nekünk kutya, macska, nyúl, baromfiak, liba, bárány, stb. Most van két

közös macskánk. Ehhez képest meggyőződéssel hisz abban, hogy amit csinál tökéletes csinálja, pedig sokszor hülyeséget mond.

Ti meg szoktátok mondani a párotoknak ha téved? Hogyan?

2020. nov. 16. 16:22
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Egy jó kapcsolat alapja a tiszta kommunikáció.

Látszólag te már előre félsz a reakciójától. Először próbálj meg építő kritikát adni neki. Ha nem viseli jól az ilyet, a te döntésed, hogy képes vagy-e hosszútávon együtt maradni vele, ha az ilyet nem tudja hiszti nélkül befogadni.

2020. nov. 16. 16:29
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
Hagyd rá, ártalmatlan dolog. Majd valaki más megmondja, haragudjon arra.
2020. nov. 16. 16:29
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Én finoman, de őszintén közölném vele. Ha nem hisz neked, akkor kérhetnétek egy pártatlan véleményt egy fotóstól.
2020. nov. 16. 16:38
 4/8 anonim ***** válasza:
21%
Döntsd el, mi a fontosabb. A kapcsolat, vagy az igazad.
2020. nov. 16. 16:41
 5/8 anonim ***** válasza:
90%
Vannak ilyen emberek, manapság szinte mindenki fotósnak hiszi magát a hiper szuper telefonok miatt. Akik meg tényleg tanulják a fotózást, gyakorolják, hobbi fotósok azok meg nem kérkednek a képeikkel. Ajánlj neki egy jó fotós képzést, hátha veszi a lapot. Előbb az alapokat kell megtanulni, nem csak úgy neki állni fotózni.. ennyi erővel akkor bárki lehetne bármi, amit látott már hogy hogy kell csinálni. Sok főzős műsort nézek, de attól még nem leszek séf és nem is tartom magam annak. Állítsd le a csajt, mert így csak az agyadra fog menni előbb utóbb.
2020. nov. 16. 16:58
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy olyan érzésem hogy a csajszi az a tipikus "mindenki hülye csak én vagyok helikopter" típus. Ezzel akkor van baj ha minden/ fontosabb dolgokhoz is így áll hozzá. Szóval ha kis dolgokról van szó nem szólnék, de ha pl. a cicáknál valami olyat csinál aminek biztosan nem lesz jó vége akkor mindenképpen szólnék neki finoman, de határozottan.

Nem jó az sem amúgy, ha úgy érzed egy kapcsolatban hogy vékony jégen jársz folyamatosan és nem mersz neki szólni semmiről mert attól félsz hogy hiszti lesz, mert belerokkansz. De lehet tévedek, nyilván nem látok bele...

2020. nov. 16. 17:02
 7/8 October15 ***** válasza:
100%

Én eleve nem jövök össze olyan csajjal akinek az az egyetlen skillje, hogy az átlagnál picit jobban veri vissza a fényt. :D

Amúgy én minden további nélkül elmondom az embereknek ha valamihez segghülyék mivel ha besértődnek az igazságon akkor huhuuu nagyon rossz emberrel beszélgetnek... :D Másrészt mert általában én megválogatom a barátaimat [a barátnőimet meg mégjobban] így nem merül fel az a probléma, hogy ha "elveszek" tőle egy dolgot akkor ott áll bármiféle érték/tehetség nélkül. :D Ha pl Lei-nek megmondom, hogy B+ kicseszett lusta vagy és instant sikerélményre vágysz ezért nem jutsz semmire a gitárral akkor egyrészt ő nem besértődik hanem közli, hogy ez mondjuk igaz, másrészt még ott van 5-6 olyan dolga amiben már-már pofátlanul tehetséges. :D

2020. nov. 16. 17:35
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

#5 " Akik meg tényleg tanulják a fotózást, gyakorolják, hobbi fotósok azok meg nem kérkednek a képeikkel."

Sajnos tévedsz. Nagyon sok emberben nincs meg a szakmai alázat ahhoz, hogy a helyén kezeljék a képeiket és a tanulási folyamatukat.

Kérdező, mivel a párodról van szó: én a helyedben elgondolkodnék azon, hogy jó-e neked az a kapcsolat, ahol azon kell aggódnod, hogy mi lesz, ha építő jellegű kritikát adsz. Tök mindegy, hogy fotó vagy cica vagy elsózott leves.

Egyébként én az ilyeneket szoktam elküldeni képződni: szakmajegyzékes képzés (az okj-ról lemaradt, de ebből is lehet ingyenest találni), jobbfajta gyorstalpaló és/vagy helyi fotóklub. Ha érdekli a fotózás, akkor menjen és fejlődön! Sokszor a külsős, független véleményt könnyebb elfogadni, egy szakmabeli véleménye hitelesebb stb. Legrosszabb esetben hozzon neki fotós könyvet a Mikulás. Amúgy nem hülyeség átállni a kamera túloldalára.

2020. nov. 16. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!