Melyikben könnyebb hinni? Istenben vagy a földönkívüliekben?
Idegenekre vannak logikus magyarázatok...pl. hogy az univerzumnak egy irtó picike porszeme a Föld, ha itt kialakult valamiféle élet, nem hiszem el, hogy máshol nem.
Isten meg....nem nyilatkozom, igazából mindenki maga dönti el miben hisz.
Szerintem ez nem ennyire fekete fehér. Az alűbbi videó arról mesél hogy minél fejlettebb és magasabb szintre fejlődik egy civilizáció annál inkább válna megérthetetlennél és isten szerűvé az alacsonyabb szinten ragadtak számára. Lásd emberiség.
Úgy ahogy egy hangya számára az emberi gondolkodás és a miértek fel sem foghatóak úgy a mi szintünkön egy még magasabb létezés egyszerűen csak felfoghatatlan mert messze messze előttünk vannak.
https://www.youtube.com/watch?v=rhFK5_Nx9xY
Másik elmélet ami szintén nagyon tetszik az a másik oldalnank az istenhívőknek kis betevő mára:
https://www.youtube.com/watch?v=h6fcK_fRYaI
SSzerintem az igazság valahol félúton lehet. :)
Idegenekben könnyebb hinni, hisz ahogy az első válaszoló is írta, szinte lehetetlen, hogy a hatalmas univerzumban csak itt alakult volna élet.
Ha lenne egy szupergyors űrutazó járgányunk, és elkezdenénk bejárni a univerzumot, akkor találnánk vagy nem találnánk életet, de a lényeg, hogy ez egy elméletileg kideríthető kérdés. Viszont Isten nem tudnád egy szuper járgánnyal sem megtalálni, sőt az sem biztos, hogy ha van élet a halál után, akkor előbb utóbb találkoznál e vele, ha létezik, vagy vele csak az angyalok, vagy csak az arkangyalok találkoznak? Szóval Isten megfoghatatlan és nem lehet rá konkrét bizonyítékot találni, Míg a földönkívüli létezésre vagy nem létezésre előbb utóbb kaphatnánk bizonyítékot.
De mindentől függetlenül és mindkettő létezésében hiszek. Sőt, minden létezésében hiszek. Csak azért mert én még nem láttam valamit, attól még létezhet. Annyira korlátolt dolognak tartom, ha csak a szemünknek hiszünk. Hisz akkor ez alapján azt sem kéne elhinnünk amiket az űrből készült fotókon látunk, hisz azt sem látjuk a saját szemünkkel, csak fotón és a fotókat pedig lehet manipulálni. És csak azért mert xy ember vagy emberek azt állítják valamiről, hogy igaz, és bizonyítékuk van rá, akkor az már hihetőbb? Miért? Logikátlannak találom, hogy csak azért mert valaki azt mondta van rá bizonyíték akkor elhiszem, de másra meg még nem kreáltak bizonyítékot így azt nem hiszem el. Az ember vagy higgyen mindenben, vagy csak a szemének. De csak a saját szemének, amit élőben lát. Minden más nekem logikátlan. De persze ez csak az én véleményem és szemszögem.
Ufo élményeim még nem voltak, Istennel viszont rengeteg.
Személyesen nekem Isten valóságosabb, mint a földönkívüliek, akiket szintén nem láttam.
A szeretet láthatatlan, de akinek nyitott a szíve, más módokon érzékelheti.
A 3-asnak hatalmas pacsi, fantasztikus kis történetek a videók.
Én hiszek mindkettőben a magam módján. Isten alatt nem a vallások klasszikus, antropomorf istenképét értem, hanem az időn és téren kívül álló alapvetőséget, okot, ami lehetővé tette az Univerzum és Élet megszületését. Azért hívom Istennek, mert szerintem ez egy tudatos ok, és számomra természetes, hogy az Univerzumot létrehozó ok transzcendens az Univerzum törvényeihez képest.
Idegenek meg hát... hatalmas a az Univerzum, sokszáz milliárdnyi galaxissal benne, és ki tudja, lehet, hogy az univerzumunk egy végtelen Multiverzum része. Szerintem teljesen kizárt, hogy csak mi létezünk, sőt, szerintem rengeteg (akár végtelen) idegen életforma lehet. Most még ezeket nem tudhatjuk, de azt hiszem, ha az emberiség nem nyírja ki magát, akkor érdekes dolgok várnak ránk.
1. Ezek nem elméletek, hanem spekulációk, meg filozófiai kérdések.
2. Egyáltalán nem biztos, hogy az igazság félúton van. Lehet, hogy az egyik álláspont egyszerűen téves.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!