Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Másoknak is idegesítő amikor...

Másoknak is idegesítő amikor valaki külön írja az igekötőket?

Figyelt kérdés

Mostanában elég sokat beszélek egy lánnyal messengeren, de annyira irritál amikor minden igekötőt külön ír.

Rengeteget hibázok én is, de az nem olyan szembetűnő. Mert amikor elolvasom az üzenetet magamban olyan rossz, hogy pl át.....adom.

Mintha beszélve sem azt mondaná, hogy átadom, hanem át....adom.

vagy pl. meg beszélem vele. Áhhh. ugye, hogy milyen szembetűnő? megbeszélem vele. máris jobb.

Nem akarok itt okoskodni, de azért mégis csak zavaró nem?

2020. nov. 15. 10:26
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
19%
#11 Ja a sok frusztrált okoska már pontozgatja is le aki esetleg lazább és nem random idegeneket akar kitanítani, hogy "ezt már pedig nem úgy kell írni.":D Engem aztán nem zavar, nyomjanak a "nem hasznosra", én nem pontozgatni meg ki javítgatni, jaj bocsánat kijavítgatni jövök ide, hanem megpróbálni segíteni másoknak. Na, gyerünk, éljétek ki gyorsan a frusztrációtokat egy lepontozó kattintással.:D:D
2020. nov. 15. 12:15
 22/34 anonim ***** válasza:
82%
Nem kell megsértődni, nem tudhatod, ki pontozott le, és miért. Én sem állok 100%-on, ahogy a legtöbben.
2020. nov. 15. 12:21
 23/34 anonim ***** válasza:
82%
A helyesírás ill annak hiánya nem csupán annyit tükröz hogy valaki hiányzott e általános iskola elsö osztályából, vagy nem.
2020. nov. 15. 12:30
 24/34 anonim ***** válasza:
77%
Engem is nagyon zavar, nem olvastam végig a hozzászólásokat, de pl a telefon nekem mindig kijavítja, pedig én jól írom le, ez is lehet a háttérben, lusta mindig visszamenni és átírni. De zavaró igen.
2020. nov. 15. 12:33
 25/34 anonim ***** válasza:
82%

Nekem elkezd tikkelni a szemem a helyesírási hibák láttán (az elütés nyilván más kategória). A saját lelki békém érdekében szoktam szólni ilyenkor a másiknak, aztán vagy érdekli vagy nem.

Az egyenlőre/egyelőre keverése, kisfiunk hosszú ú-val és az írásjelek előtti indokolatlan szóköz használatok tudnak különösen felkúrni, talán mert ezek borzalmasan gyakoriak. Ez van.

2020. nov. 15. 12:40
 26/34 anonim ***** válasza:
51%
#22 Én nem sértődtem meg, ha rám céloztál (#21 válaszadó vagyok). Általában minden kérdésnél így van, ha valakinek a véleménye nem egyezik valaki ízlésével le van pontozva. Az emberek így működnek, ezt el kell fogadni, mert megváltozni úgy se fognak. Csak jót nevetek ezen és már kezdem érteni a trollok indítékait is.:)
2020. nov. 15. 12:45
 27/34 anonim ***** válasza:
82%
A 25. által említett példák engem is kiakasztanak, de én nem szólok érte, csak magamban sóhajtok fel
2020. nov. 15. 12:47
 28/34 anonim ***** válasza:

#24 telefonon ki lehet kapcsolni az automatikus javítást amúgy. engem is nagyon zavar, amikor kijavít.

#25írás jel előtti szóköz szinte biztos, hogy telefon, mert kiegészítésnél rak a szó után, és az illető nem töröl vissza, hogy gyorsabban meglegyen.

2020. nov. 15. 12:54
 29/34 anonim ***** válasza:
#28 Ki lehet kapcsolni, hogy szóközt tegyen utána.
2020. nov. 15. 13:06
 30/34 anonim ***** válasza:
52%
#29 de nem mindenki akarja kikapcsolni. és ha már ott a szóköz nem érdekli, mert nem fontos.
2020. nov. 15. 13:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!