Előfordult már veletek, hogy valakit jó embernek hittetek de aztán nagyon meglepődtetek, mert egy nagyon gonosz sunyi ember valójában?
Szerencsére nekem mindig sikerült apróbb jelekből kiszűrnöm az ilyen embereket de be kell valljam, vannak tényleg nagyon jó színészek. Az ilyenek legtöbbször kétszínűek is és kibeszélnek a hátad mögött olyanoknak akikkel te soha sem fogsz beszélni vagy biztosan nem mondja vissza. Szerintem akkor már "jobbak" azok akiken látszik is a valódi énjük.
Ismertetek valaha ilyen embert? Elmesélnétek részletesen?
Én nem hiszek ebben a jó ember maszlagban. Mindenkinek van szar oldala, akinek nincs az meg hazudik. Mindenki találkozik olyan emberekkel, akik kihozzák belük a kis gonoszságokat pl kibeszélik. Ez azért van, mert így működünk, muszáj kibeszélni néha azt, amit nem tudunk megérteni, vagy mit kezdeni vele. Vagy csak szimplán mindenkinek meg van a szar napja, hogy van elég problémája, és seggfejként viselkedik.
Saját sztorim. Volt egy szitum, hogy még saját magamon is meglepődtem egyszer , általában nem kétszínűsködök, mindenkinek megmondom, ha bajom van vele, és szerintem így lenne az ideális mindig. Viszont egy ismerősöm elkezdett lehúzni, meg féléven át sajnáltatta magát sunyi módokon, meg manipulatívan próbálta felhívni magára a figyelmet. Az egyenes beszéd sem használt vele szemben, hogy megmondtam ezt ne nekem. Természetesen kibeszéltem embereknek ezt a helyzetet, meg elmondtam, hogy mennyire elegem lett, persze olyanoknak, akik nem ismerik annyira ezt a személyt.Már nem tudtam, hogy csak én vagyok gonosz vele (mert nekem is megvannak a magánproblémáim), vagy tényleg nem normális a sráctól ez. Ki is zártam végleg ezt az embert az életemből végleg, főleg mikor kiderült, hogy dependens személy, meg úgy tett, mintha semmi baja nem lenne és normális szociális életet élne.
Alapvetően első körben mindenkit úgy könyvelek el magamban, hogy jó lehet. Aztán, szépen lassan szinte mindenki ezt leépíti és rájövök, hogy nem azok. Egy kezemen megtudom számolni, hogy hány alapvetően jó emberrel találkoztam eddig.
Miquel, amúgy érintettként mesélhetne a dologról. Ő előadja, hogy milyen jó, miközben rendszeresen üti egyik szava a másikat. Most is leírja, hogy ő jó emberismerő, de sokszor csalódott.
Én pl. Ezért szakítottam a párommal. Visszahallottam mástól egy olyan privát dolgot, amit kizárólag csak neki osztottam meg bizalmi alapon.
Onnantól kezdve a bizalom elszállt. A pletykálkodás ezért veszélyes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!