Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy lehet az hogy nem ismerek...

Hogy lehet az hogy nem ismerek ekkora számok mellett egy halottat se?

Figyelt kérdés
A számok napról napra nőnek plusz 100al, 2697 idáig az elhunytak száma, ami azt jelenti hogy egy halottnak élete során legalább 500 ismerőse van aki tud róla ha meghalt. Azaz ennyi halottnak 2697.500, az 1 348 500 embernek kellene ismernie koronavírusban elhunytat. Lélegeztető gépeset sem ismerek. Azaz ha őket is hozzá adjuk, akkor tegyük fel hogy van kB 500 a lélegeztetőgépen, az halottakkal együtt kB 3000szer 500 ami 1 500 000 embernek kellene ismernie elhunytat vagy lélegeztetőgépeset, fura ez. Természetesen nem vagyok vírus tagadó csak hihetetlen. Se én és se az ismerőseim (rokon család szomszéd falu város munkatárs egyéb) nem ismernek se halottat, se lélegeztető gépest. Hogy lehet ez?

2020. nov. 11. 19:12
1 2 3 4 5 6
 51/51 anonim ***** válasza:
47%

Kérdező. Nem bizonyítottál semmit semmit sem. Csak dobálózol összevissza számokkal, amelyek meg se közelítik a valóságot. Ennek a feladatnak a matematikáját már nagyon sok éve ismerjük, írtam, úgy hívják, hogy hipergeometrikus eloszlás.

[link]

Szemléletes jelentése: Van N termékünk, ebből M selejtes. Mi annak a valószínűségét akarjuk kiszámolni, hogy n-et (visszatevés nélkül) kihúzva pontosan k selejtes lesz a kezünkben.

Ezt lefordítva a mi feladatunkra: Az N az ország lakossága. Az M azok száma, akik elhunytak. n az imserőseid száma, k pedig jelen esetben 0, mivel ezzel azt számoljuk, hogy mekkora a valószínűsége annak, hogy ebben a n ismerősben senki nem halt meg. Ha a kapott eredményt levonod 100%-ból, akkor annak a valószínűségét kapod, hogy van legalább 1 halott az n ismerősben.

"Ja és szerintetek kB hány napi halottnak kéne lenni, avagy, hány nap, esetleg hét mire mindenki fog ismerni azaz én is. Halottat?"

Ha feltételezzük, hogy kb. 100 ismerősöd van, akkor 10x ennyi halott (kb. 30 ezer) esetén lenne 26% az esélye, hogy ismersz halottat.

50 ezer halott esetén lenne 40%

Kb. 70 ezer körül lépnénk át az 50%-ot, szóval akkor már elég sanszos, hogy te ismernél halottat.

De ha nagyon biztosra akarsz menni, mondjuk 90% fölé, ahhoz 225 ezer halott kellene.

Itt tudsz szórakozni egyébként, itt a 225000 a feltételezett halottak száma, a 100 pedig a feltételezett ismerős szám. Ismerős alatt nem facebook ismerőst értek, remélem tudod.

[link]

2020. nov. 14. 20:48
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!