Hogy lehet az hogy nem ismerek ekkora számok mellett egy halottat se?
Igen egy 200 fős falucskába megtudja mindenki.
De ha az öreg otthonba hal meg tegyük fel akkor is megtudja a családtagja illetve akkor már a családjának az ismerősei is mint tudjuk sajnos az emberek 80 %a Facebookon él tehát ha meghal egy mami az idős otthonba akkor az ő családja és a családja Facebook ismerősei is megtudják. A szomorú fej szív gyertya ki posztolása után. És egy embernek van azért több ismerőse is Facebookon. Én mondjuk nem nagyon használom már. De ez lényegtelen
"ha az öreg otthonba hal meg tegyük fel akkor is megtudja a családtagja"
Ha van neki egyáltalán olyan családtagja, aki tartja vele a kapcsolatot, aki rendszeresen látogatja az otthonban, nem pedig a világ túloldalán éli az életét...
"mint tudjuk sajnos az emberek 80 %a Facebookon él ... Én mondjuk nem nagyon használom már. De ez lényegtelen"
Ez nem lényegtelen. Nagyon sokan nem használják már, akkor sem, ha egyszer régen regisztráltak, tehát most is fent vannak, és "van X db ismerősük". Ez még nem adat arra nézve, hogy valójában hányan használják aktívan. És ha néhány havonta egyszer fel is néz rá valaki, nem valószínű, hogy mindig mindenről be is számol a nagyvilágnak, ami az utóbbi hónapokban történt vele és a rokonaival, ismerőseivel. Lehet, hogy csak megnézi valakinek az elérhetőségét, vagy hasonlót, és kész, összesen ennyit jelent, hogy "használja az fb-t", ezért nem tudsz róla, hogy meghalt valakijük, mégpedig éppen a járványban.
""800 ismerosom van"
Mármint a facén?
Írj rá mindre, de tényleg mindre, és kérdezd meg, hogy mi van vele és a családjával. Ha mind a 800 válaszol, akkor elmondhatod, hogy van 800 ismerősöd. És akkor azt is látni fogod, hogy már van köztük, akit nem került el a kór."
Ezt megtetted azóta? Hányra írtál rá, és közülük hányan válaszoltak a három nap alatt?
Érdekes bármit írok.
Bárhogy bebizonyitok valamit semmi sem jó.
1. Írtam hogy nem ismerek se halottat se lélegeztetőgépen lévőt.
2.irtam hogy az ismerőseim se. (aki közel lakik élőbe kérdeztem erről. Aki neten pedig írtam ki egy köz kérdést bár nem nagyon használom de senki se ismer olyat írták.
3. A sszámok napról napra nőnek.
4irtam hogy kis faluba egyből megtudja 200 300 ember
5 aztán azt is írtam hogy öreg otthonba is megtudja a család és annak Facebook ismerőse.
6 illetve öreg otthonba dolgozó nő és neki az ismerősei.
Ja és szerintetek kB hány napi halottnak kéne lenni, avagy, hány nap, esetleg hét mire mindenki fog ismerni azaz én is. Halottat?
Ja és még valami, aki azt írta hogy lehet nincs is a néninek hozzátartozója ez túlzás. 3000 halottból, lehet van ilyen de ne mondja senki nekem hogy akik ebbe meghaltak azok pont család nélküliek mind. Persze mivel mást nem tudok már mondani most ez maradt válaszul... Remek
"3000 halottból, lehet van ilyen de ne mondja senki nekem hogy akik ebbe meghaltak azok pont család nélküliek mind."
Nem mondja senki. De nagyrészt 70 fölöttiek, és több alapbetegségük is volt. Hány ilyen ismerősöd van?
Én ellenben 1 embert ismerek aki halottaskocsit vezet, ő átlagosan 4 COVIDban elhunyt halottat visz naponta a saját bevallása szerint.
300 fős faluban lakok, ahol tudok 2 covidban elhunytról, igaz ha megkérdeznéd ismerek-e ilyen embert azt mondanám nem, mert azon kívül, hogy Zsuzsa néni volt a neve és a faluban hol lakott sokat nem tudok róla, nem ismertem csak itt mindenki köszön mindenkinek, illetve a gyerekit latasbol, egy iskolába jártunk de már elkerültek.
A másik már évek óta idősek otthonában lakott szinten nem ismertem, igaz a gyerekeit szintén igen.
Facebookon és más közösségi oldalakon egyébként se válaszolnék, ilyen kérdésre ha lenne ilyen ismerősöm, mert nem gondolom, hogy másra tartozik, akivel napi szinten talakozok annak úgyis megemlíteném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!