Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak engem zavar, ha sosem...

Csak engem zavar, ha sosem értik a vicceimet meg a gondolkodásom vagy más is van így (INFP-T)?

Figyelt kérdés

Tudom, az emberek többsége nem hisz az MBTI-ban, de én INFP vagyok. Nincs egy kézzel fogható humorom, mert intuitív személyként nagyon absztrakt módon gondolkodom. Emiatt nem vagyok az a tipikus nevettető, aki helyzetkomikumokkal, vagy a saját magán nevetéssel elkápráztat másokat. 😅

Szóvicceket szoktam gyártani, de azok többségét rém fárasztónak tartják körülöttem, kivéve azt az egy-két embert, akikről úgy érzem elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Vannak társaságok, ahol ha megszólalok, akkor meghal a beszélgetés kb. Tudom,lehet ott kéne hagyjam őket, már csak Messengeren beszélünk, de az egyikük mai napig kollégám, a többieket nem mostanában látom, ha egyáltalán találkozunk. Nem vagyunk rosszban, egyetemi évfolyamtársak voltunk.

Nálam a barátság nem itt kezdődik, de alapvetően is eléggé magányos farkas vagyok. A legjobb barátnőmön kívül senkivel se találkozom heti szinten. A munkahely más, de itt nem nyitottak beszélgetni, csak szakmáról, bár ez várható volt. Sokakkal beszélek messengeren, de az nem igazi. :(

2020. nov. 9. 19:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

INTJ vagyok. Legjobb barátom INTJ, nője INFP, exem INFP.

Az intuitív embereket imádom csak. Az S-esek iszonyat furán gondolkodnak, nagyon sok számomra lényegtelen dolgokról beszélnek. Ettől függetlenül próbálok tőlük tanulni, mert olyan dolgokat képesek észrevenni, amiket én egyáltalán nem.

Amióta a legjobb barátom megismertem, meg az intuitívakkal találkoztam, úgy érzem hogy nem vagyok egyedül a világban. Azelőtt erősen ez volt velem.

"Nekem az az érzésem, hogy ilyen berkekben kicsit butának tartanak, vagy naivnak, meg néha valóban lassú a felfogásom."

100%. Amikor az exemmel találkoztam, annak néztem. Meg alapból az infp lányok olyan kislányosak, huncutak, aranyoskák. Látszatra. Belül szerintem azért sok más is lejátszódik bennük... Én nagyon szeretem őket. Olyan, mintha valami angyalkák lennének a nők között, mintha sokkal nőiesebbek lennének.

" Emiatt nem vagyok az a tipikus nevettető, aki helyzetkomikumokkal, vagy a saját magán nevetéssel elkápráztat másokat."

Én az infpknél nem ezt tapasztaltam.

Ha távoli típusokkal beszélsz, akkor BIZTOS hogy nem fognak téged értékelni és észrevenni a jóságaidat. A munkahelyemen engem lehordtak, hülyének néztek, másik oldalról, amikor intuitív emberekkel beszéltem pedig imádtak, hogy mennyire értelmes és bölcs vagyok. A barátnőm szeretett nagyon sokat engem és nála vettem észre, mennyire jó vagyok, csak eddig senki nem vette észre, és ezért én sem hittem el magamról.

Egyébként nálam már totál alap és állandó dolog az, hogy nem értenek semmit abból, amit csinálok, és mindenki csak támad, úgy, hogy senkinek sem ártok. Olyan normális lett, már így érzem jól magam, idegenként ezen a bolygón.

2020. nov. 10. 00:12
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

INTJ vagyok, de engem is állandóan kísért a meg nem értettség érzése. A kikapcsolhatatlan sugallat, hogy valami baj van a világgal... vagy velem, hogy nem illek ide, mintha egy integrálódásra képtelen kívülálló lennék, aki számára nem létezik megfelelő hely. Egyhangú egyetértésben furcsának tartanak, és én is egyfajta E.T.-nek tartom magam, aki nem tud hová hazatelefonálni. Mindazonáltal nem akarok beolvadni a szürke tömegbe, - többé-kevésbé szeretem magam olyannak, amilyen vagyok - hanem egy hozzám hasonló különcökből álló kört keresek.

Nagyon elméleti alkat vagyok, a földhöz ragadt, hétköznapi dolgok nem érdekelnek, nyűgök a számomra, az egyszerűség és a szűkagyúság taszít. Az intuitív emberek között is gyakran támad idegenség-érzetem, az idézőjeles "rendes lányok" meg "rendes fiúk" érzéketlen tuskónak és fenyegetőnek tartanak; rövidesen egzecíroztatni kezdenek, hogy legyek érzelmesebb, legyek tapintatosabb. Valóban elég nyers vagyok, kritikus, magas elvárásokkal, némi perfekcionizmussal és kontrollmániával nyakon öntve. Érzelmi támogatásért jobb nem hozzám fordulni, mert nem épp erre irányul a kompetenciám; inkább hibakereső és problémamegoldó alkat vagyok. Ettől függetlenül mélyen érzek, - ha a racionalitást többre is értékelem - és általában elfogadóbb vagyok a hátrányosan megkülönböztetett csoportokkal szemben, mint akik fennhangon az empátia bajnokaiként hirdetik magukat. Rendre olyan benyomásom van, hogy az emberek jelentéktelen hülyeségeken sértődnek meg, triviális kérdéseket fújnak fel, mert nem tudják higgadtan az eszüket használni a pillanatnyi hangulatuk és az egójuk helyett. Nem érvelnek sokan, nem képesek objektív szempontból idegen álláspontot megvizsgálni, vagy felülvizsgálni egy olyan álláspontot, amihez érzelmileg kötődnek... Gyakran egyszerűen úgy tűnik, mintha a legtöbb ember lassú lenne.

Nekem a humorom elsősorban sötét és morbid, olyan dolgokkal viccelődök és olyan dolgokat találok viccesnek, amik a legtöbb embert kiakasztják, így erre se vevőek túl sokan. Rosszalló horkantásokat meg túljátszott szörnyülködéseket kapok néha azért is, mert érdekelnek a sorozatgyilkosok és szeretem a horrorfilmeket.

Akikkel megvan a közös hullámhossz, egy másik INTJ és egy INFP. Mindhárman szeretjük az elvont, extrém, alternatív dolgokat.

2020. nov. 11. 02:22
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Ugyancsak INFP... a vicceimet megértik, egy ENTP-vel (de lehet, hogy ENFP) például nagyon jó "poénpajtik" vagyunk. :D Viszont a legmélyebb érzéseimet, a kvintesszenciámat nem, az nekem is hiányzik.
2021. jan. 29. 00:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.