Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak engem zavar, ha sosem...

Csak engem zavar, ha sosem értik a vicceimet meg a gondolkodásom vagy más is van így (INFP-T)?

Figyelt kérdés

Tudom, az emberek többsége nem hisz az MBTI-ban, de én INFP vagyok. Nincs egy kézzel fogható humorom, mert intuitív személyként nagyon absztrakt módon gondolkodom. Emiatt nem vagyok az a tipikus nevettető, aki helyzetkomikumokkal, vagy a saját magán nevetéssel elkápráztat másokat. 😅

Szóvicceket szoktam gyártani, de azok többségét rém fárasztónak tartják körülöttem, kivéve azt az egy-két embert, akikről úgy érzem elfogadnak olyannak, amilyen vagyok. Vannak társaságok, ahol ha megszólalok, akkor meghal a beszélgetés kb. Tudom,lehet ott kéne hagyjam őket, már csak Messengeren beszélünk, de az egyikük mai napig kollégám, a többieket nem mostanában látom, ha egyáltalán találkozunk. Nem vagyunk rosszban, egyetemi évfolyamtársak voltunk.

Nálam a barátság nem itt kezdődik, de alapvetően is eléggé magányos farkas vagyok. A legjobb barátnőmön kívül senkivel se találkozom heti szinten. A munkahely más, de itt nem nyitottak beszélgetni, csak szakmáról, bár ez várható volt. Sokakkal beszélek messengeren, de az nem igazi. :(

2020. nov. 9. 19:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia!! Én is INFP vagyok, és gyakran ugyanígy érzek. Az én vicceimet is gyakran nem értik, és gyakran neveznek furának. Persze ez néha nem esik jól. Most viszont van egy jó barátom, akivel annyira egy hullám hosszon vagyunk ilyen téren (is). Ő ENFP. Nagyon szeretem, hogy gyakran jut ugyan az az eszünkbe, és ő fáraszt engem a szóvicceivel, és meg őt a saját hülyeségeimmel. Gyakran rácsodálkozunk, hogy mennyire hasonlóak vagyunk.

Biztos vagyok benne, hogy több ilyen ember is lenne egyébként, csak nem olyan gyakoriak a közvetlen környezetedben/környezetünkben. Szóval kitartást, és én más emberekkel is jól el vagyok egyébként, akik kevésbé értik a vicceimet.

2020. nov. 9. 20:09
 2/13 A kérdező kommentje:

Igen, én is sokakkal elvagyok általában, de ők nem végeztek egyetemet. Nekem az az érzésem, hogy ilyen berkekben kicsit butának tartanak, vagy naivnak, meg néha valóban lassú a felfogásom. Emiatt nem szeretek szakmázni, nekem ez nagyon monoton, hamar elunom magam és inkább terelnék. 😂 Erre azt mondta valaki: "Te azt nem várhatod el, hogy érdeklődjenek a te dolgaid iránt egy társaságban, mert neked kell alkalmazkodni a többség igényeihez."

A kedvességem nem elég általában, sokan kihasználtak már, meg sokan ezt gyengeségnek tartják, amivel nehéz érvényesülni az életben.

Ergo szedjem össze magam. Én magasról teszek a tàrsadalmi standardek többségére. Nem egy birkanyáj típus az INFP, az tuti. XD

2020. nov. 9. 20:24
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

Én is INFP vagyok, és szerintem baromira illik rám a leírás. Én sem sokakkal értem meg magam igazán, ennek ellenére sokan tartják jónak a humoromat. Szóvicceket ha akarnék, sem tudnék gyártani, nem ilyen jellegű a humorom.

Akikkel legjobban kijövök, más típusba tartoznak (pl. ISTP, ISTJ), szóval nem tudom, a humornak és a beszédtémáknak mennyire az MBTI típusokhoz van köze.

Régen én is kevésbé tudtam beszélgetésekhez hozzászólni, nem ment a small talk. Aztán felnőttkoromra belejöttem, de nem a kedvencem.

2020. nov. 9. 20:50
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Hm.. hát nem tudom, én ENFJ-ként is hót furának érzem magam, mint kocka a gömbök között. Egyébként én sem bírom a monoton dolgokat, kevés ember kerül hozzá közel, de azért vannak barátaim és nekik kell örülni, hogy valaki mégiscsak megért. :)
2020. nov. 9. 20:53
 5/13 A kérdező kommentje:
Utolsó haha, én INFP-ként inkább gömbnek érzem magam a kockák között, ha már ilyen absztrakt hasonlatokkal élünk. XD Egyik legjobb barátnőm mérnök amúgy. Neki üdítő buborék vagyok, ő meg emberi nyelven beszél a szakmai dolgokról, ha rákérdezek, viszont érzelmi kérdesekben általában nem jól dönt, nagyon temperamentumos ezért kellek én. Ő is ENFJ. Másik barátnőm INFJ. Zsákok és foltok vagyunk. Van egy INTJ meg egy INTP barátnőm is. Mindketten nagyon elvontak. :D
2020. nov. 9. 21:23
 6/13 A kérdező kommentje:

3-as ISTP, ISTJ típusokkal én is kijövök, bár hosszú távon elég érzéketlenek, lelki tanácsokért nem lehet hozzájuk fordulni, ellenben nevetni velük lehet legjobban. XD

Akikkel kevésbé jövök ki, azok extravertált szenzoros típusok. Túl sok energia nekem. XD Mondjuk ez sok ENFP-re is igaz.

2020. nov. 9. 21:27
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Tudsz nekem mondani akár csak egy olyan szóviccet, ami nem agyrohasztóan cringe? Őszintén kíváncsi lennék. :D
2020. nov. 9. 21:48
 8/13 A kérdező kommentje:
Egyszer beszóltam egy srácnak aki buliban nyomult: " én agyas vagyok, nem ágyas." :D
2020. nov. 9. 21:57
 9/13 anonim ***** válasza:
45%
Pedig ez kifejezetten cringe szöveg volt szerintem... (INTP-T vagyok) Már csak azért is unintelligens, mert szerinted az nem lehet “agyas”, aki buliban ismerkedik? Érdekes párhuzam. Mi például biztos nem lennénk jóban. Számomra az is fura kicsit, hogy ennyire tudod a barátaid személyiségtípusát, én úgy látom elveszel ezekben a hülyeségekben. Mi lenne ha figyelmen kívül hagynád ezt ismerkedéskor?
2020. nov. 9. 22:26
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Nekem meg inkább azért cringy (pontosabban izzadtságszagú) kicsit, mert két olyan szót helyeztél bele egy mondatba, amelyet egymástól függetlenül sem nagyon használnak az emberek a mindennapi beszédben, szóval úgy hangzik, mintha hosszasan agyaltál volna rajta, a szellemességnek meg pont a spontaneitás hiánya az egyik halála szerintem. De ha a fiú ott és akkor úgy érezte, hogy jól helyre lett rakva, akkor tulajdonképpen elérted a célod. :D
2020. nov. 9. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!