Hogyan lehet hatékonyan lerázni egy olyan embert (távoli ismerős), aki kihallgatásszerűen kérdezősködik?
Mit lehet tenni, ha pl. ez az illető odajön hozzám az utcán, és még azután is követ (és közben kérdezősködik), hogy többször is megmondtam neki, hogy nem szeretnék vele beszélgetni?
Ez már zaklatásnak minősül?
Szerintem ezért már lehet rendőrt hívni, ha tényleg nem száll le rólad többszöri figyelmeztetés után sem, ráadásul még követ is. Ez nem normális...
Nem tudod úgy tervezni az utadat, hogy semmiképpen ne tudj vele összefutni?
#6 Elkerülni tulajdonképpen el tudom; nem is találkozom vele gyakran, sőt eddig is csak a véletlennek volt köszönhető, hogy párszor összefutottunk. Néha egy busszal megyünk, ő meg azt hiszi, hogy attól, hogy egyszer eldumálgattunk, már barátok vagyunk, és van joga tudni a lakcímemet meg azt, hogy melyik egyetemre járok stb.
Nagyot hibáztam, amikor először szóba elegyedtem vele, de levontam a következtetést: SOHA nem szabad idegenekkel bájcsevegni.
Köszönöm az eddigi válaszokat, legközelebb durvább leszek, ha esetleg megint odajön.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!