Miért terjesztik azt falvakban, hogy a pestiek butácskák, meg hogy mindig is kommunisták voltak, és színházba jártak, és bizonyos magyar szavakat nem tudnak rendesen kiejteni?
Én csak annyit hallottam, hogy beképzeltek, nagyképűek.
Vagyis magamról, Budapestről költöztem vidékre.
És Budapesten miért terjesztik azt, hogy az összes vidéki tájszólással beszél, minden reggel frissen fejt kecsketejet iszik és hetente csak egyszer fürdik? Internetről meg hírből se hallott?
Na pont ezért. Mert Pesten és vidéken is ugyanannyi a hülye ember.
Nincs elterjesztve. De még, ha el is lenne, "összes vidéki tájszólással beszél" - hagyományőrzés; "minden reggel frissen fejt kecsketejet iszik" - egészség; "hetente csak egyszer fürdik" - ezt hagyjuk, de spóról :D
"Internetről meg hírből se hallott?" - ez meg a szolgáltatók fsszopása, de ilyet se hallani. Tényleg, komolyan, egyszerűen nincs jelentősége. 40 éve Pesten élek, minden nyarat Zalában töltöttem, képtelen vagyok elfogadni azt, amit írsz.
Kapásból tudnék mondani olyan szót, amit ki se tudtok normálisan ejteni:D
És a durva, hogy még észre sem vennétek :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!