Mit csináljak, hogy a 21 éves lányom ne rajongjon a homoszexuális szerelemért és ne írjon ilyen témában történeteket és füzeteket?
Nem leszbikus, ezt leszögezte, és nem is lenne bajom, ha az lenne. Csak könyörgök, legalább fiú-fiú párosokat, akik kitalált karakterek, ne imádjon! Van valami kínai írónő, akinek van kettő vagy három története. Oda-vissza van értük. Azt mondja, az mellékes, hogy mindketten fiúk, a lényeg az, hogy az írónő hogyan írja és bontja ki a történetet, halad a szereplők reálisan kinéző kapcsolatával, és ez mennyire szép. Ha ennyire szereti a romantikát, miért nem talál végre magának egy fiút vagy egy lányt?
Vett egy két ujj vastag füzetet, aminek a negyedét már teleírta. Úgynevezett "fanfiction" ötletekkel. Amikor benyitok hozzá egy kérdésért, mindig a gépe előtt ül és gépel vagy ír. Egyszer már kidobtam a füzetét, hogy kezdjen el a valóvilágban élni, de lement a szemeteshez és kihalászta. Ragaszkodik ehhez. Szerintem mindegyik fiú, férfi furcsán nézne rá, ha megtudnák a hobbiját. Tény, saját történet ötletei is vannak, amik nem egyneműek szerelme és nem is attól az írótól van, de de a nagyrészük az.
Nem akarom, hogy egyedül, vénkisasszonyként végezze. Ezek mellett kreatív gyermek, rajzolt, festett, plüssöket varrt... de amióta beleszerelmesedett az írónő történeteibe és csak azokat olvassa és azokról ír, egyiket sem látom, hogy csinálná. Nem akarom, hogy ennyire eltávolodjon a való világtól.
Ezen kívül nincs vele probléma, segít az itthoni tennivalókban, tanulmányokkal sincsen gond, de ez az egy dolog teljesen kiakaszt, hogy így megy el mellette az élet.
Ja, igen.
Attól, hogy kidobtad a füzetét, milyen eredményre számítottál? A homlokára csap, "jéé, ez hülyeség!" és inkább elmegy egy általad kedvelt hobbit űzni?
Nem. Folytatni fogja, de te már ellenség leszel (meglepő módon), aki elől titkolózni és rejtőzködni kell, különben a munkába fektetett időt, energiát és szeretetet csak fogja és megsemmisíti.
Vagy eléred a célod, és megtörten feladja az egészet, ezzel együtt a beléd vetett bizalmát.
Hmm, szülőként imádnám miattam sírni látni a lányom, ugye?
Képzeld el, hogy van valami, amit nagyon megkedveltél. Legyen az egy Shakespeare-novella, da Vinci festészete, bármi.
Annyira szereted, hogy megpróbálsz te is a nagy mesterek nyomába érni - regényeket, novellákat, szimfóniákat írsz, tájakat és embereket festesz, megtervezel egy fantasztikus báli ruhát...
Lehet, hogy a gépen pötyögés nem tűnik nagy dolognak, de ilyenkor szárnyal a lányod fantáziája, ő gondolatban egy másik világban jár.
És akkor most képzeld el, hogy jön valaki - valaki, akit nagyon szeretsz, és bízol benne - és az egészet a tűzbe veti.
Na, valami ilyen érzés lehetett neki.
Amúgy meg 21 éves felnőtt, szállj le róla.
Istenem, de rossz anya vagy.
Amit a lányod csinál, azzal semmi probléma sincs és élvezi. Nem az, hogy nem káros se a testére, sem a lelkére, de még fejleszti is, mert kreatívabb lesz tőle és a nyelvtudása is fejlődik. Nem hogy örülnél neki.
A viselkedésed viszont káros, és tudod, hogy mit fog eredményezni? Teljesen el fog tőled zárkózni, nem fog hozzád fordulni, ha baja van, mert tudja, hogy csak elítélnéd. Így kell módszeresen elrontani egy szülő-gyerek kapcsolatot.
Bár más témában írok (fantasy novellák és versek) de ha egyetlen írásomat is kidobnám, onnantól már jogosan zárnálak ki az életem jelentős részéből és le is zárulna az a korszak, ahol még örömmel beszélgettem volna veled.
21/L
Azért elég szomorú, hogy anyaként egy vérpistike szintjén állsz...
-Tessék kisfiam, lekváros palacsinta.
-Anyaaaaaaaa! Miért nem eszik mindenki lekvááááárosat?
-Azért kisfiam, mert van aki a túrósat szereti.
-De anyaaaaaa! Egyen mindenki lekvárosat, mert ÉÉÉÉn azt szeretem! A többi roooosz!
De utálom az animét meg a többi ilyen dolgot. Az az ipszilonnal kezdődő szó az mi a franc? Távol áll tőlem az idegen kultúra, legyen japán, kínai, afrikai, akármilyen. Én is szólnék miatta. Lehet, ki nem dobnám, de szóvá tenném, hogy hülyeség. Én is írogatok, de ha szerelmes fiatalokról van szó, akkor se homokosok, hanem fiú-lány. Ez a normális.
Most lehet szidni engem is, mint az anyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!