Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, hogy számos...

Miért van az, hogy számos állatot cukinak tartanak és úgy gondozzák az emberek mint az Istent másokat meg könyörtelenül kínoznak és lemészárolnak?

Figyelt kérdés

Erre gondolok: https://www.youtube.com/watch?v=Z4qPvxAxwAk

versus. nem linkelem be, mert törlik a kérdést, de tudjátok mire gondolok. Haláltusa a vágóhídon, ordító sertés, nyöszörgő nyúl ahogy spriccel belőle a vér és stb.

Ennyire jó ezeknek az állatoknak a marketingje? Az evolúció, hogy alakult így, hogy cuki kiskutya=örök életre családtag a meleg kandalló mellett, kiscsibe/kismalac=egész életében összezsúfolt ketrecben szenved és a végén dől belőle a vér miközben ipari méretekben levágják? Persze vannak elvakult állatbarátok, akik háziállatként ezeket is tartanak, de felnőtt korukra (amikor már nem cukik) sztem esélyes, hogy elpasszolják őket. De a kutyát mégse adjuk el, miután felnőtt pedig a kis- és közepes méretűeket leszámítva már felnőttként ők sem számítanak cukinak. Nekem legalábbis egy méretes pitbull vagy németjuhász nem az. De említhetném a tengerimalac vs patkány esetét is. Egyiket simizzük másikat írtjuk pedig ugyanaz a faj.



2020. nov. 1. 21:15
 1/2 Ozmium42 ***** válasza:
63%

Hát, a cukiság egy érzelem, az élelmiszeripar pedig egy szükségszerűség, mert enni muszáj, és sokan vagyunk, és úgy döntöttünk valamikor régen, hogy mi a húst is kérjük az asztalunkra. Az, hogy pontosan milyen állatot eszünk meg, az kultúra kérdése, az pedig, hogy az ipar hogyan állítja elő az élelmiszert, az állattenyésztéstől, a felnevelésen át a levágásig, az leginkább mérnöki kérdés, még ha ez embertelenül hangzik is. Úgy csinálják, ahogy a legolcsóbb, legkönnyebb, ahogy könnyebben gépesíthető, stb.


A cukiság kérdésköre pedig szintén visszanyúlik a kultúrához, mert hát azért lássuk be, van ebben szerepe a trendiségnek is bőven.

2020. nov. 1. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 Metionin ***** válasza:
100%
Sima józan paraszti ész. A kutya meg a macska más céllal lett háziasítva, nem étkezésre. Ragadozó állatnak a húsa nem jó ízű egyébként sem. A bőrük sem használható olyan mértékben mint pl. a marháé ami sokkal jobban megéri a hús, bőr, csont miatt. Nem cukiság alapján döntöttek anno. A mai házikedvenctartás meg már nagyrészt divat, régen a sünit, nyuszit, patkányt, görényt vagy nem tartották, vagy nem kedvenc célra tartották. Viszont a haszonállat/kártevő és a kedvenc elkülönül ma is, a hobbiállattartók sem a betegséget terjesztő kikötői patkányt tartják vagy a 12 kilós húsnyulat, hanem ezek kifejezetten kedvencnek tenyésztett verzióit.
2020. nov. 2. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!