Kegyes hazugság vagy könyörtelen igazság?
Melyiket "kedvelitek" jobban?
Én inkább az elsőt.
Én meg az igazságot.
De azért szituációtól is függ. Neked miről jutott eszedbe a kérdés?
Attól függ. Minden helyzet más megoldást kíván.
Például ha az évente 2x látott nagymamám vesz nekem valamit az összekuporgatott pénzéből ami nem tetszik, akkor nyilván a kegyes hazugságot választom.
Ha a párommal nem jó a szex akkor pedig meg kell mondani a kegyetlen igazságot, mert máshogy nem oldódik meg a probléma.
De különbséget kell tudni tenni az őszinteség és a 0 szociális/érzelmi intelligencia között is. Vagyis attól hogy az igazat mondod, még nem kell bunkó parasztnak lenned. Sokan ezt a stílusukat "ami a szívemen az a számon" jelszóval védik, ami sokkal rosszabb mint bármelyik kegyes hazugság.
Viszont sokan a gyávaságukat védik be kegyes hazugság címszóval, és a felelősséget akarják hárítani, amit a szavaikért vállalni kéne, ez se szerencsés.
Így van. A szókimondóság nem egyenlő a káromkodással meg primitív stílussal. Csak sokan nem tudják.
A könyörtelen igazságot is meg lehet szépen fogalmazni. Én a probléma megoldás híve vagyok, tehát mindig igyekszem a másikkal megbeszélni a gondokat, tehát szembesítem a másikat az igazsággal és ugyan ezt én is elvárom.
2-re:
A nagymamás példánál maradva, természetesen ott én is a kegyes hazugságot választanám.
Én egyébként úgy értettem a kérdést, hogy nekem melyik esne jobban egy másik embertől. És én elsősorban orvosi dolgokra gondoltam, szóval, ha súlyos, netán gyógyíthatatlan beteg lennék, én maximálisan a könyörtelen igazságot akarnám tudni saját állapotomról. Hasonlóan, közeli hozzátartozóm esetében is idegesítene a mismásolás.
Kérdező!
Hová bújtál?
Miért nem írod le, mire gondoltál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!