Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az hogy egyre...

Miért van az hogy egyre jobban rosszindulatúbb leszek?

Figyelt kérdés
Mikor gyerek voltam még, annyira kedves voltam meg naiv, miután egyre jobban megismertem a világot csak egyre jobban gyűlöltem, meg ordibáltam, meg agyon akartam verni mást. Mivel én nagy összeesküvés-elméletes vagyok, akár az Illuminati meg a média-faj miatt lehet ez. Mondhatok egy példát? 8-9 évesen még annyira örültem egy szalonnasütésnek, meg mosolyogtam mindig, most meg már felrúgom a nyársat, bottal verek néhány embert, a tűzbe lököm, meg a függőségbe menekülök. Tényleg fontosak az emberi értékek? Vagy egyes emberek tényleg csak azért léteznek, hogy mások kiirtsák? Rengeteg Antifaces társadalomkritikát néztem/nézek, arra gondolok, tényleg megéri felvágni az eremet, vagy, színesen kéne látni a világot? Minden jó csak nézőpont kérdése. Egyre jobban rámszáll a nárcisztikus természet, közben én régebben ölelgettem az embereket. Ez nekem annyira abszurd, mikor a régebbi képeimet nézegetem.

2017. aug. 9. 05:47
 1/6 anonim ***** válasza:
73%
Pacsi, én is így vagyok vele, "lehullt" az a bizonyos lepel erről az elbaszott társadalomról. Mondok valamit neked az emberi értékekről. Emberi értéknek nevezzük azokat a dolgokat, amiket a TÁRSADALOM, a TÖMEG értéknek tekint, avagy a NORMÁNAK. Ezeket a normákat régebben sokkal jobban betartották, mint mostanában, köszönhetően az elnyomásnak (Egyház, ha rossz vagy pokolra jutsz, dolgozz és cselekedj jól és akkor a mennyországba mész). Mióta azonban az egyház hatalma meggyengült, és beköszöntött a technológia korszaka, az emberek máshogy viselkednek, de az emberi normákat még mindig a 20. századi értékrendszer alapján akarjuk betartani. Valakinek ez sikerül, valakinek csak felszínesen, valaki meg szarik az egészbe bele. Én jelenleg a felszínes, és a szarok bele közötti átmenetben vagyok. A mai társadalom egy hányinger, képmutató, elvárják a normát, de ők sem azok. Belülről rohad a rendszer..
2017. aug. 9. 10:03
 2/6 anonim ***** válasza:
Az elnyomásnak alig van köze ehhez, inkább egymásrautaltságnak nevezném. Más kérdés, hogy szegénységben tartás nélkül tényleg generációról-generációra gyűrűzik be a káosz.
2017. aug. 9. 11:53
 3/6 anonim ***** válasza:

Tanult viselkedésminta.

Jó, hogy felismerted a rosszat, ideje felülírni egy jóval! 😁👌

Első sorban ajánlom az asszertív kommunikációt. Torrentről keress egy könyvet hozzá! Nekem sokat segített a magammal való kommunikációban, jobban megértem magam, így észreveszem, ha rosszat teszek, és tudom, hogy hogyan csináljak-gondolkodjak jót/jól.

És pszichológus útmutatása is sokat segíthet egy jobb élet eléréséhez 😊

2017. aug. 9. 12:20
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy egyedül vagy ezzel. Nagyon kevés az olyan ember aki közvetlen, megbízható és mosolygós. Erről lehetne órákat filozofálgatni és vitatkozni, hogy kinek a hibája és miért van, de felesleges. Gyerekként az ember még naiv, azt hiszi mindenki kedves és senki nem akar neki rosszat. Aztán ahogy múlnak az évek, egyre több embert ismersz meg a suliban, a munkahelyeden. Szép lassan rájössz, hogy a barátaid 90%-át kidobhatod a kukába és marad 2 akikkel valóban számíthattok egymásra minden téren és csak reméled, hogy a körülmények és az évek nem változtatják ezt meg.

Folyamatosan csalódsz az emberekben, a párkapcsolatokban, sokszor a rokonaidban is.

Abban viszont nem értek egyet, hogy fel kellene vágnod emiatt az ereidet, az életnek igenis vannak jó és szép pillanatai, amikért érdemes élni. Ezt mindenkinek saját magának kell megkeresnie. Az mindenesetre nem normális, hogy bottal versz néhány embert, ez egészen addig működik amíg valaki egyszer betakar és helyre rázódik az agyad.

2017. aug. 9. 13:33
 5/6 A kérdező kommentje:
Nem engedte kihozni amit írtam, pedig semmi obszcén nem volt benne. A lényeg hogy csinálok motivációs videókat, emailben elküldhetek esetleg egyet, azt nagyon gyakran szoktam újranézni.
2017. aug. 9. 14:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Sokat gyakorizol és sokat bújod a közmédiát esetleg még báyer mûsort is nézel.
2021. febr. 5. 13:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!