20-30 évesek hol tartottok az életbe ?
Hogy érzitek általában magatokat?
Hol éltek?
Mit dolgoztok ?
Van e gyereketek ?
Megspórolt pénzetek ?
Házasok vagytok e / párkapcsolat ?
Mennyi pénzből éltek ?
Szoktál sportolni?
Ha igen mit?
Napi, Heti,Havi szinten mennyi időt?
Ha nem miért nem?
Mennyire tetszik az amit látsz a tükörben?
Mi a nemed és a korod?
Szép napot és kellemes időtöltést. 🙂
Miért is ne lehetne a XXI. században egy nő szakmunkás? Az egyenjogúság korában? Ja tudom, ott nem lehet tűsarkúban, műkörömmel segget riszálni, meg ténylegesen dolgozni kell, arról nem is beszélve, hogy látszik a munkátok minősége. Pont azért hiányszakma a kőműves, asztalos, ács stb. mert nem csak a nők rohadt lusták, hanem a férfiak is és mindenki irodában akarja mereszteni a seggét. A szereted a hivatásod duma meg max egy éves diplomával több mint vicces. Erre térjünk vissza öt-tíz év múlva, meg pár száz problémás eset után, amikor már megszáradt a tinta a diplomádon. Egyébként nem tudom, hogy szeretem e a MUNKÁMAT, bocs a hivatást szót nem vagyok hajlandó használni, az a szó egy dologra jó, hogy ezzel a címszóval kizsigereljenek! Szóval nekem munkám van, és szerencsére a fiatal kollégák többnyire így gondolják ezért lehet minket egyre kevésbé kizsigerelni, mert nem dolgozunk ingyen. Amúgy van amikor szeretem, de továbbra sem érte meg. Ó és egy bölcsész szakot ne hasonlítsunk az orvosihoz, mert nagyon nem egy szinten vannak.
Saját lakás... Nos. Amennyiben szeretsz egy életen át kiszolgáltatott lenni és a semmiért havonta fizetni akkor valóban éljen az albérlet. A magyar albérletárak és normális fizetés mellett azonban a saját lakás/ház még mindig jobban megéri, akár hitelre is. Ó és attól, hogy valami külföldön máshogy van, még nem biztos, hogy jól is van.
Megértem én az elkeseredett orvosokat, de személy szerint én azért mentem villamosmérnöknek, és nem villanyszerelőnek, mert 1: jobb szeretem az irodai munkát, mint naphosszat horonymarózni, 2: sajnos nem adatott meg nekem az egészség, és azt szerettem volna, hogy idősebb koromban is tudjak dolgozni a szakmámban.
Ha ezek után is sem látod az egyetem értelmét, és tényleg orvosi végzettséged van, nos, kár volt az államnak rád költenie 8 (vagy több) millió forintot.
25-ös válaszoló vagyok.
26-os, ne érezd magad emiatt "kellemetlenül", sokak esetében közrejátszik a szülői segítség-támogatás (akár anyagi, akár munkalehetősség formájában), hozzáteszem, ezzel nincs semmi baj.
Engem is segítettek az első munkahelyemre bekerülni, lakhatással stb.
Így jött össze a pénzem, egyébként kb a töredéke lenne most.
Villamos mérnöknek, a beszélgetés úgy kezdődött, hogy a mérnök szakok pont megérik. Nagy eséllyel jobban is keresel mérnökként, mint villanyszerelőként. Az orvosi pálya viszont olyan,hogy alapból az, hogy orvos vagy mínusz tíz év az életedből, mi nem irodában dolgozunk, hanem stresszes, veszélyes munkakörnyezetben, vérven, gennyben és egyéb fertőző ágensekben gyakran éjszaka is, nagyjából nulla társadalmi megbecsülés mellett.
Pszichológus lánynak, nem nézem le a pszichológiát, sőt hasznosnak tartom, de pontosan tudom, hogy hol a helye a pszichológiának az orvoslás mellett. Amíg a pszichológus haverok vizsgaidőszakban két hét után már az aktuális kocsmában ünnepelték a sikeres vizsgaidőszakot, mi azon izgultunk, hogy beférjünk a hét hétbe... Szóval nekem egy pszichológus pláne egy pályakezdő, zéró szakmai tapasztalattal, aki egyetemen tipegésen kívül eddig túl sok mindent nem tett le az asztalra ne akarja megmondani a tutit. Egyébként a pszichológusok munkája tök hasznos, de ellenben velünk nagyjából zéró szakmai felelősségük van.
Az meg szégyen, hogy kb. három mondatból le mersz szűrni olyat, hogy orvosként hogyan végzem, és mennyire tisztelem a szakmámat. Attól, hogy szerintem rohadtul nem éri meg orvosnak menni, amikor dolgozom azt normálisan csinálom, mert nekem veletek ellentétben van szakmai felelősségem. Továbbá milyen hihetetlen érdekel, hogy mi lesz a betegeimmel.
Nem három mondatból szűrtem le, hanem az összes megnyilvánulásodból, de nyilván muszáj felelősséget vállalni a betegeidért, ezt nem kérdőjeleztem meg. És ne hidd, hogy itt nem szivatják az embert egyetemen, mert de. Én ösztöndíjra utaztam és nem a kettesre, amikor 8 vizsgánk van 6 hét alatt, akkor mi sem lógatjuk a lábunkat, persze akadnak kivételek.
Egyébként egy évig dolgoztam egészségügyi intézményben, ahova direkt mesterképzésre járó pszichológia szakos hallgatókat kerestek. Őszintén, az az egy év többet tanított nekem, mint az 5 év egyetem együttvéve, mert a pszichológia szakon bizony nem tudnak gyakorlatiasan oktatni, remélem belátod, hogy erre egyszerűen nincs lehetőség. Szakképzés alatt lehet igazi gyakorlatot és tudást szerezni, mert akkor a pszichológus már dolgozik. Addig aláírom, büfészak. De a jobb fajtából. ;)
Én becsülöm az orvosokat a kitartásukért, és amiért ennyit dolgoznak, de emiatt nem tudtam volna ezt a pályát választani. Alkalmatlan lettem volna rá. Van ismerösőm, aki viszont szinte röhögve végzi az orvosi egyetemet, mert annyira okos.
Én nem tudok segíteni neked, hogy kevésbé érezd rosszul magad, de számtalan előnye van a szakmádnak. Légy büszke magadra! ;)
Valami egyetemi munkához kell ez? Látom tele van ilyen sablon kérdésekkel az oldal, de talán jobb lenne a Google rendszerével megoldanod ezt...
Közepesen
Hol éltek?
Veszprém
Mit dolgoztok?
Mezőgazdaság
Van e gyereketek?
Nincs, nem is akarok, nem is tudnék (meleg)
Megspórolt pénzetek?
500 ezer
Házasok vagytok e / párkapcsolat?
Egyedül vagyok
Mennyi pénzből éltek?
130
Szoktál sportolni?
Nem
Ha igen mit?
Biciklivel járok melóba+kutyasétáltatás
Napi, Heti, Havi szinten mennyi időt?
Meló 15+15 perc bringával, kutya 1 órát sétál
Ha nem miért nem?
Lusta vagyok külön sportolni is.
Átlagos.
Mi a nemed és a korod?
32/F
-Kicsit túlterheltnek.
Hol éltek?
-Budapest, Erzsébet krt
Mit dolgoztok ?
-Jelenleg egyetemista vagyok, de most home officeban online dolgozom heti 10 órát.
Van e gyereketek ?
-Nincs.
Megspórolt pénzetek ?
-Nincs
-Párkapcsolat
Mennyi pénzből éltek ?
-Hát a rám eső albérlet része 60 ezer (ezt próbálom kitermelni) az étkezés és egyéb költségeket otthonról kapom, ami olyan 120-150 ezer.
Szoktál sportolni?
-Heti 4-5x konditerem éveken át. Most bezárások miatt itthon edzek, de vizsgaidőszak miatt kb 1 hónapra le is álltam.
Ha igen mit?
-Konditerem, testépítés.
-Heti 4-5x kb 1 óra, plusz maga az előkészületek hozzá és utána zuhanyzá, utazás stb... szerintem alkalmanként több mint 2 órát szánok rá.
-Tetszik, de elégedett nem vagyok. Tisztában vagyok a helyzetemmel és van bennem egy pici jó érzés hogy az átlagnál jóval jobb vagyok, de hozzá hasonló hobbi kondisokhoz vagy éppen pro testépítőkhöz hasonlítom magamat és akkor már nem olyan nagy az önbizalmam, de ez egészséges, mert ha önelégült lennék nem edzenék tovább, mert akkor nem lenne motivációm.
Mi a nemed és a korod?
23 éves férfi.
Szép napot és kellemes időtöltést. 🙂
Neked is 🙂
Elég depresszíven, és túlterhelten
Hol éltek?
Itthon még
Mit dolgoztok ?
Most érettségizek. A covid miatt amúgy is most sehol.
Van e gyereketek ?
Minél hamarabb szeretnék, de még nincs.
Megspórolt pénzetek ?
Van bőven.
Jó pár hónapja boldog párkapcsolatban élek.
Mennyi pénzből éltek ?
Körülbelül 500-600 ezer Ft-ból
Szoktál sportolni?
Igen.
Ha igen mit?
Szeretek úszni, és kondiba járni.
Heti 3-4-szer 1 órákat.
Ha nem miért nem?
-
Semmenyire jelenleg, mindenen változtatni kell.
Mi a nemed és a korod?
21 éves férfi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!