Van jogsim, de túlságosan félek vezetni. Van még így valaki?
Kb 70 órát vettem, mire harmadszorra meglett a forgalmi. Az oktatómnak jó sok energiájába telt, mire végre sikerült. Végig úgy éreztem, hogy csak a szerencse miatt mentem át, sose éreztem, hogy tudok vezetni úgy igazán. Ezután szülőkkel vezettem néhányszor, akik végig mondták, hogy szívrohamot kapnak stb. Ezáltal méginkább megerősödött bennem a gondolat, hogy ezt nem nekem találták ki.
Szerintetek érdemes belenyugodni ebbe? EGyedül az bánt hogy ilyen sokba került, de nagyon félek az egésztől.
Hozzá kell tennem, hogy kiskoromban átszoktattak balkezesről jobb kezesre, és azóta akadnak problémák a koordinációmmal. Nem vészes, de lassabban reagálok, és a térlátásom, egyensúlyom nem tökéletes.
A szemem jó, alkalmasságin átmentem.
23/N
Szerintem ez is csak gyakorlás kérdése, minél többet vezetsz annál nagyobb rutinod lesz, és annál magabiztosabb leszel a vezetésben és annál inkább oda tudsz figyelni a részletekre, tudatosítani magadban a dolgokat. Nekem a forgalmi vizsgám szerencsére elsőre sikerült, bár volt 1 hibám amit megjegyzett a vizsgáztató, de ennek ellenére átengedtek, örültem neki hogy sikerült, utána vezettem is rendszeresen Budapesten, úgy éreztem hogy egész jól megy ez a vezetés még nagy forgalomban is.
Utóbbi években már nem igazán vezettem annyit, megkopott a tudásom is, és persze így alapjáraton ha most vezetnem kéne bennem is előjön a stressz, félelem, de ez szerintem csak azért mert nem vezetek napi szinten, nem vagyok benne.
Az elején én is féltem kicsit, de hamar hozzászoktam, mikor mindennap vezettem. Utána egyből magabiztosabb lettem. Most már pár éve ritkán vezetek, kb havi 1-2x és szinte mindig izgulok. Rossz is belegondolni, hogy mikor gyakorlott voltam, akkor simán megettem vezetés közben egy sajtburgert, most meg izzadós tenyérrel feszesen fogom 2 kézzel a kormányt. Most már tudom, hogy a vezetés igenis rutin kérdése, ha most vennék újra egy autót, max 2 hét után megint olyan laza lennék, mint annó voltam. Szerintem nálad is rutinnal fog kialakulni, ha egyszer lesz majd autód.
Egyébként a hugom is kb annyit órát vett,mint te, nagyon nehezen ment neki is, kb 4. vizsgára ment át. Ma már mindennap vezet és teljesen biztonságosan, rutinosan. Kellett pár hét, mire hozzászokott.
Nem kell félni, ha a sajátodat vezeted és nem riasztgat senki az anyósülésről, akkor pikk pakk beleszoksz és nem fogsz félni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!