Manapság sok pénznek számít 700ezer forint egy összegben?
Figyelt kérdés
Ti ha gesztusbol kapnatok valakitől ennyi pénzt(olyan csaladtagtol aki tehetős) , soknak gondolnatok?2020. okt. 5. 12:16
11/21 anonim válasza:
Kontextustól függ. Ha valakinek 60éves koráig ez az össz félretett pénze, és most kivette a bankból, mert akar vmit venni magának... nem kevés pénz, de azért nem olyan nagy sok. Vagy egy olyan embernek, aki milliomos, szintén nem sok.
Ha vki másnak adja, akkor tök mindegy, milyen helyzetben, de nagylelkű gesztus, és az emberek többségének ez sok pénz.
12/21 anonim válasza:
Gesztusból soknak gondolnám, meg fura is lenne. Én nem igazán szeretek pénzt adni, már az átadást is kínosnak érzem.
Viszont alapjáraton nem tartom olyan soknak ezt az összeget.
13/21 anonim válasza:
Ha csak az összeget nézzük, akkor nem sok.
Nem lehet belőle sok mindent venni, befektetni stb... Nem nagy dolog.
Viszont ajándéknak elég nagy összeg és abban a kontextusban nagyon sok.
Minden kontextus függő.
14/21 anonim válasza:
Hogy sok pénz-e az nagyon relatív, de kevésnek azért nem mondanám. Én nem utasítanám vissza akkor sem ha nem szorulok rá, inkább megköszönném. Akkor is így tennék, ha csak 5 ezer forintot adna faterom szülinapomra. Ha nem muszáj nem költeném el, hanem félretenném. Apámmal kapcsolatban én is hasonló cipőben járok. Felróhatnék neki sok mindent, de feleslegesnek tartom a haragot, csak a saját lelkemet mérgezném vele. Tudomásul vettem, hogy ő ilyen és ilyen is marad. A haraggal nem nyersz semmit.
15/21 anonim válasza:
Szerintem nem sok. De nem fogadnám el.
16/21 anonim válasza:
Természetesen fogadd el. Miért ne tennéd?
17/21 anonim válasza:
Én nem tartom feltétlenül rossz dolognak a pénz ajándékozását. Abból azt vehet az ember amit tényleg szeretne, de nem is muszáj elkölteni. Ellenben ha valami olyan kacatot kap valaki amire semmi szüksége, az szerintem sokkal kellemetlenebb.
18/21 anonim válasza:
Objektíven nézve nem sok, mármint a mai árak mellett pillanatok alatt elfogy, de az én kezemben még sosem volt egyszerre ennyi pénz. Palotát nem tudsz belőle venni, de vészhelyzetekre jól jöhet. Gondolom, apukádnak eszébe jutott, hogy ha már eddig nem volt melletted, esetleg végre hozzájárulhatna valahogy, hogy elindulj a felnőtt életben.
19/21 anonim válasza:
De ki adna ennyit és minek? Ha valaki gazdag az általában még fukarabb mint a szegény. Szóval tudja hogy ezért sokat kell dolgozni, és nem adakozik mert gazdag. Ezért is gazdag.
20/21 anonim válasza:
Sok pénz. Nekem egy havi fizu. Nem szeretnék együtt osztogatni semminek senkinek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!