Miért ennyire baromi kötött és szabályszerű az egész élet? Hogy tudnék szabad lenni úgy, hogy továbbra is lenne tb-m meg biztos lakhatásom/étkeztetésem?
Teljesen egyet értek, kérdező. Bár csak tudnám a megoldást rá!
Undorító ez a világ. Aki ezt nem érti, az vagy birka vagy főnök.
24-es válasz is jó. :-)
Ha még aktuális a kérdező kérdése és felvetései, hát elmondom, nekem mi segített.
Én is így voltam vele, mint Te, igazából most is tisztában vagyok vele, hogy lényegében csak egy fogaskerék vagyunk a rendszerben. Igazából az a szerepünk, hogy forogjunk. Amint nem tesszük, már dob is a rendszer a kukába, jön helyettünk másik. Fontos a munkánk, de az nem fontos, hogy Te vagy én csináljuk. A személyünk nem fontos. Én úgy tudtam ebből valamennyire szabadulni, hogy minden pénzügyi kötöttségem elvágtam, lakáshitel stb kifizetve, kis autó a nagy autó helyett, stb. majd városból vidékre költöztem, és kiszálltam ezekből nagy nyüzsiből. Itt is egy gépezet fogaskereke vagyok, de ebben gépben sokkal fontosabb alkatresz lehetett, mert a családomért élek. Itthon dolgozom, amolyan balfék gazdálkodóként. Most éppen egy nagy üvegházon törjük az agyunk. Sosem szidom le magam, ha nem ébredek fel 6-kor, vagy ha elalszok. Nem rúgom ki magam, stb. Tehát része maradtam ennek a görény világnak, de amennyire csak lehet a magam ura, a saját gépem fogaskerekeként. Érted a különbséget így? Még van egy fontos dolog, amiről le kellett mondani ehhez: A penzről... Mármint a sokról. Addig számít, amígy egy nagy gépezet fogaskereke vagy, és nagyon sokfelé kapcsolódsz. Bankok, hitelek, közös költség, biztosítások, stb... Ha ezeket elvágod, nem lesz akkora a kötöttség, és tudsz másfelé is lépni, pl visszafelé is. :-)
Java részt negértem a kérdés feltevőjét és át is tudom érezni a hasonló problémákjal küzdőket. Nekem is lenne ilyesmi jérdésem csak még nem fogalmazódott meg bennem úgy hogy értelmes kérdés legyen belőle. Ugyanis sokan sokfélét válaszoltak. A lényeg a rendszer, beleszületünk egy szabályrendszerbe ami gyakorlatilag diktatórikus ha nem tudsz beilleszkedni akkor kirejesztett leszel. A pénz is nagy gond, akinek nincs piacképes szakmája az szegénységben él a fizetnivaló egyre több stb. A megoldásnak egy része lehet az ha mininálisra csökkentjük az igényeinket, szükségleteinket, lehetőség szerint saját lakásban ezzel is kizárva az albérletfizetést. Abból kell megpróbálni a megélhetésünhöz szükséges pénzt biztosítani amit szeretünk vagy nem megyünk tönkre benne, akár saját vállalkozás akár nem.
Viszont ugye az említett kiválóan megkomponált kizsigerelő rendszernek még mindig a tagjai vagyunk ahogy megszülettünk. Jön az anyakönyvvezető, felveszi az adatokat, kiállít egy papírt be is kerültünk. Gyakorlatilag a második papír amit kiállítanak a nevünkre az az adókártya. 🤣
Ez már elég bonyolult jogi téma.
Szval a személyes keresésem célja az lenne hogy valamilyen jogi fórumon illetve módon amennyiben van rá lehetőség megkérdezni hogy elméletben hogyan lehetne elrendezni ezt a dolgot. Konkrétan arra gondolok hogy úgymond rendszeren kívüli szuverén szabad ember lehessek.
Nem biztos hogy jól tudom de szerintem a diplomatáknak vannak hasonló jogaik. Aki ért hozzá kifejthetné hogy tulajdonképpen mi az oka annak hogy például érinthetetlenek a hatóságok által, illetve milyen privilégiumaik, kiváltságaik vannak még.
Röviden az érdekelne hogy a jognak mely része és milyen szakemberek foglalkoznak azzal hogy ha van egyáltalán ilyen s volt e erre valahol egyáltalában példa hogy egy ember nem volt hajlandó semmilyen papírt csináltatni magának. Lehetne egyáltalán így élni? Természetesen elesnél mindentől, tb, fizetés... Apropó fizetés. Az megoldható lenne hogy nem akarom hogy a fizetésem felét elvegyék különféle címek alapján? Utalják ki a bruttót azért dolgozok meg. Plusz lehetne még itt rengeteg mindent felhozni. Ott van az ivóvíz, jön a földből, fúrott kútból ingyenes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!