Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért ennyire baromi kötött...

Miért ennyire baromi kötött és szabályszerű az egész élet? Hogy tudnék szabad lenni úgy, hogy továbbra is lenne tb-m meg biztos lakhatásom/étkeztetésem?

Figyelt kérdés
Utoljára talán csecsemőként éreztem magam biztonságban és szabadnak. Már az óvodában is alkalmazkodni kellett mindenhez (köcsög társak, kaja, lefekvés időben) aztán jött az általános iskola mindennapos tanulással, jegyekkel, aztán jött a mégrosszabb középiskola, 8-tól 18/20-ig tanulással, felelésekkel, szorongással, érettségi gyomorgörcs mindezt azért, hogy utána olyan jegyeim legyenek, amivel felvehetnek egy olyan helyre (egyetem), ahol továbbra is szopok azért, hogy legyen egy olyan papírom, amivel meglesz az esélyem arra, hogy jelentkezhessek egy olyan munkahelyre, amivel megkapom a kötelességet arra, hogy a saját érdekemben (értsd ne rúgjanak ki) fejlesszem magam, nap mint nap stresszesen és elvárásokkal. Nos én megakadtam a munkahely keresésnél, mert a szakmámat is gyűlölöm, az egyetem alatt nem lett szakmai tapasztalatom, de eleve nincs olyan tevékenység amit szívesen csinálnék, csak a számítógépes játékokkal való függés meg alvás és evés. Elegem van, hogy az egész élet kötelességek, szabályok sorozata aminek nem tudok megfelelni. 1,5 hónapja vagyok munkanélküli, mert kibuktam az előzőről és ki tudja a jelenlegi nemtudásommal hol tudok majd elhelyezkedni úgy, hogy alapvetően utálok tanulni, teljesíteni. Nekem tanulásból elég volt az egyetemen. Nem bír többet a testem és az agyam. Elég lenne nekem egész nap dobozokat pakolni, de ilyen helyre főleg diplomával, munkatapasztalat nélkül úgy se vennének fel. Utálom az egész életet, hogy rabszolga vagyok ebben a világban akár szellemi akár fizikai rabszolga. Tudni kell rólam, hogy elég empatikus vagyok, sajnálom a hajléktalanokat, mert magam is elesett vagyok krónikus betegként. Vannak valamilyen karitatív szervezetek, akiktől nem kapok vagy csak kevés fizut de állják a lakhatást/étkeztetést/egészségügyi ellátást és nem várnak egzakt végzettséget a segítségért?

2020. okt. 2. 20:52
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
55%

Be kell osztan a dolgokat.

Legyen egyszer idö a kötelezö muszajdolgokra es olyankor csak azokra összpontosits.

Es legyen külön idö bevenni a lesz.rom tablettat es neki allni jatszani repkedni meg minden örültsegre es olyankor csak azokra összpontosits

2020. okt. 2. 22:31
 12/26 anonim ***** válasza:
0%
Ugyanezt érzem, kedves kérdező. Szerintem valami módon az olyanoknak, mint mi, el kéne vonulniuk a világ elől.
2020. okt. 2. 22:48
 13/26 A kérdező kommentje:
#12: Én a szociális/jótékonysági szférában látom a lehetőséget, de sajnos ez a covid rendesen beütött és most a rászorulókat mindenki leszarja így a szociális/családsegítő pályakezdőknek sincs most semmi lehetősége. Csak sajnos már nincs támogatott félévem, idős is vagyok még egy képzést nem tudok elkezdeni max OKJ, de az meg semmit nem ér. Nem tudom, baptista szeretetszolgálat vagy valami vallási felekezet. De sajnos abból se lehet megélni, csak a jótékonykodást várják cserébe semmi.
2020. okt. 2. 22:57
 14/26 anonim ***** válasza:
84%
A jótékonysági meló nem fog ingyen lakhatást/étkeztetést nyomni az orrod alá, sem tb-t. Ha meg szociális melóban akarsz elhelyezkedni, akkor az meg éppen olyan mint a többi munkahely, kötött munkaidővel, főnökökkel, fizetéssel.
2020. okt. 2. 23:50
 15/26 anonim ***** válasza:
88%

Nagyon együtérzek veled, ugyanígy vagyok mint te.

Első és legfontosabb: van megoldás a problémádra, csak még nem találtad meg. Pl a hobbidat, amit szívesen csinálsz pénzbe tudod fordítani ha ügyes vagy benne. Mondok egy példát: nemrég hallottam, hogy ha jártas vagy benne, csak! online pókerrel akár havi 200e is összejön.

A szociális, akár önkéntes munkát is pénzbe lehet pénzbe, fordítani, mert vannak olyan szervezetek is, ahol van fizetés. (Ezt onnan tudom, hogy pont a problémáddal foglalkoztam a napokban, és egy Pszichológus válaszol rovatban az egyik kérdezőnek ez volt a problémája, és a szakértő ezt javasolta neki)

Javaslom mélyedj bele az önismeretbe, mindig van még, amit nem tudunk magunkról.

Én vagyok a 6-os válaszoló, épp küföldön szopok, de szerencsére már nem sokáig. Tudod mire volt jó, hogy kijöttem? Arra, hogy rájöjjek mit NEM akarok. Ez is egy jó kiinduló pont lehet, mert így legalább kitudsz zárni lehetőségeket.

Én igénybe vettem online lelkisegély alapítvány segítségét, levelezek a segítőkkel, segítenek nekem megtalálni a helyes irányt egy boldog élet felé, és ez nem kerül nekem semmibe.

Külföldi oldalakon is rákerestem a problémára, ott is nagyon klassz dolgokat írnak, akár leírják a lépéseket hogy mit kezdj magaddal hasonló esetben, adnak tippeket mit tegyél mit ne tegyél stb.

Fel a fejjel, egy kis kutatómunka önmagadról és a környezetedről, és meglesz az, hidd el. Sosem késő!

2020. okt. 3. 07:01
 16/26 anonim ***** válasza:
14%

Röviden összefoglalom: krv lusta vagy, nem akarsz dolgozni, mert akkor szabályoknak kell megfelelned. Persze a társadalom azért gondoskodjon rólad amiért azt a kemény munkát fogod felvállani, hogy sajnálod a hajléktalanokat.

"Elég lenne nekem egész nap dobozokat pakolni,"

- akkor előre, jelentkezz a tesco-ba vagy bármelyik áruházba, tárt karokkal fognak várni. Nem kell sem munkatapasztalat, sem diploma.

2020. okt. 3. 11:12
 17/26 anonim ***** válasza:
83%

Én is hasonló cipőben járok, IT végzettségem van, egy vállalatnál dolgozom, és utálom, mint a szart. Pontosan azok járnak a fejemben egész nap, amiket leírtál, csak azzal a különbséggel, hogy a fogamat összeszorítva szenvedek napról napra. Belülről ez teljesen felőröl, én sem vagyok ebbe a világba való, bármilyen hülyén hangzik ez. Akik itt elítélnek, hogy lusta vagy, igazából az "ellenoldal", ők nem értik, mit írtál. Nem lustaságról van szó, csak arról, hogy a magunk fajta nem bírja a kötöttségeket, és mi azt érezzük, hogy a szabályokkal teli világ az értelmetlen megfelelésekkel kiüresíti a lelket. Minket ez nem feltölt és nem teljesíti be az életünket, nekünk nem ez az életcélunk, hanem minket kiüresít és elidegenít ez. Én értem, hogy miről beszélsz.

Nekem egyébként az a tervem, hogy magánvállalkozást indítok, több ötletem is van, az IT-hez kapcsolódnak ezek. A magam módján akarok karriert építeni, a magam ura akarok lenni, azért tervezgetem ezt.

2020. okt. 3. 16:20
 18/26 anonim ***** válasza:
68%
Én nem ajánlom neked a vállalkozást. Ott egy dolog biztos: a fizetnivaló, meg a stressz. Rettenet sok időt és energiát igényel, szerintem te azt nem bírnád..
2020. okt. 3. 17:45
 19/26 anonim ***** válasza:
56%
Nem tudod, milyen ötletem van. Azt csinálnám, amit szeretek. Ami engem stresszel és amit utálok, azt éppen most csinálom...
2020. okt. 3. 17:50
 20/26 A kérdező kommentje:

"- akkor előre, jelentkezz a tesco-ba vagy bármelyik áruházba, tárt karokkal fognak várni. Nem kell sem munkatapasztalat, sem diploma."

Ja, ezért adtam be 20 különböző melós helyre (többek között a Globus-hoz is) a CV-met és egyik helyről se válaszoltak vissza. Volt hogy a diplomámat is letagadtam, de még úgyse. Jaaa és ez még bőven a korona előtt volt. Erről ennyit.

#17: Gondolom te is a programkódokat bújod görnyedt háttal miközben ezernyi basztatás jön mindenhonnan, határidőre megfelelni, jól megcsinálni stb. De az IT Support is egy szellemi rabszolgamunka. Ticketing rendszer jézusom... Mint a gályarabok, akiknek dobszóra kell húzniuk különben bedobják a tengerbe. Hányinger szakterület az biztos, a sok idióta autista meg még csodálja... Pffff.

#18: Isten őrizzen a vállalkozástól. Az se tudom egy postai küldeményt hogy kell önállóan feladni nemhogy vállalkozói igazolványt kiállítani meg a többi szarság... :D

2020. okt. 3. 19:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!