Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Más is tapasztalja, hogy a...

Más is tapasztalja, hogy a cigányok gond nélkül használják a "cigány" szót és rámondják egy másik cigány származású emberre, hogy cigány ? Nekik vajon milyen a viszonyulások a "cigány" kifejezéshez ?

Figyelt kérdés

2020. okt. 2. 10:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%
Oroszul tsyganka!:)
2020. okt. 2. 11:23
 12/17 anonim ***** válasza:
90%
Engem egyszer egy csapat cigany gyerek ciganyizott le es sertesnek szantak. Na akkor ez mi? :D feher vagyok
2020. okt. 2. 13:54
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Én cigány vagyok és pl én soha nem csináltam belőle problémát hogy azt mondják rám, hogy cigány hisz az is vagyok.

Egymás között igen gyakori, hogy azt mondjuk egymásra ,hogy cigány

De ha egy magyar származású ember mondja akkor már rasszizmusnak veszik egyes cigány emberek (bár én sem értem mi ezzel a probléma,hogy azt mondják rám hogy cigány )

20/ cigány fiú :)

2020. okt. 3. 14:12
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én egyszer cigányt lezsidóztam, mert azt szabad. De teljesen kiakadt.
2020. okt. 19. 08:33
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

Próbáld meg pl. a vajdát megszólítani, hogy roma vajda, vagy a zenekar vezetőnek, hogy roma prímás, esetleg kérj az étteremben egy roma pecsenyét.

Minden esetben ki fognak röhögni.

A tornász meg csináljon roma kereket?

Vicc!

2020. okt. 25. 13:25
 16/17 anonim ***** válasza:
Mar a csigát is rsomának kell hivni.
2020. okt. 25. 15:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Soha nem hallottam cigányokat romázni, legalábbis hétköznapi helyzetekben. Magukra is a cigány kifejezést használják. Felesleges ez az ovis nyavajgás, hogy akkor miért nem lehet használni. Lehet. De ne nézzen már senkit hülyének az, aki sértő szándékkal cigányozik, és azzal mentegeti, hogy dehát ők is mondják magukra.
2023. okt. 8. 09:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!