Miért irigyek az emberek a másik sikerére? Mit gondoltok arról falvakban vagy városokban irigyebbek az emberek?
Vannak barátaim, akik sikereket értek el és megvalósították a céljukat. Én felnézek rájuk és azon gondolkodom, hogy mit tegyek az életbe, hogy nekem is sikereim legyenek. Azonban vannak irigyek is.
Vettem egy lakást befektetési célból a járvány első hulláma idején. Sok ember reakciója: minek az Neked? hát akinek pénze van..... nem jó a lakás rossz környék stb.
Lehet odaköltözöm, lehet eladom x év múlva még nem döntöttem el.
És a falvakban nagyobb az irigység, mint a városokban.
Általános magyar betegség az irigység. Tudod, dögöljön meg a szomszéd tehene is.
Az emberek többsége azért irigy, mert neki nincs meg, ami a másnak igen, de tenni érte pedig lusta, hogy neki is meg legyen ez.
A legtöbb ember csak panaszkodni tud, pesszimista, negatív.
Falun azért nagyobb az irigység, és a rosszindulat, mert az emberek ismerik egymást.
"jajj a Ferinek új kocsija van, láttad? Láttam, a pénzt inkább a nőjére költötte volna, amilyen ronda, és igénytelen"
"A Janiék új házat vették. És? A fia meg b*zi, inkább ne legyen házam.."
Egy egyszerű példát mondok:
Van egy ember egy szuper Merciben. Egyedül. A kívülállók azt látják, hogy milyen jó autó, biztos jól megy neki, milyen szuper élete van neki.
A Merciben egyedül ül az ember. Magányos, nincs senkije, pedig szeretne magának társat. Okos, művelt, van jó jövedelme, ami legális, csak magányos.
AZ egész szitu arra vonatkozik, hogy az emberek előfeltevésekből élnek...
Hungarikum ez a fajta irigyseg. Mas formaban emberi tulajdonsag, de ez a formaja ez tulmegy az emberi gyarlosagon.
Falun egymas leveben vannak az emberek, varosban nem kell nezned a teged irigylok arcat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!