Postásnak bunkóság lenne megmondani hogy ne merjen bejönni a házba de még a portára se?
#19-es, jó neked, hogy te megtudod oldani, hogy munkaidőben kocogj el a postára...
Sokunknak nem adatik meg ez a luxus, akik egy kis településen élünk és csak munkaidőben van posta...mi meg a balszerencsénknek köszönhetően épp akkor dolgozunk...
Ha nem akarom hogy bárki be tudjon jönni akkor zárom a kaput. Én nem vagyok vidéki de tudom ismerőseimtől hogy ez a módi, ha nyitva van a kapu akkor bemegy a postás (ha nincs csengő!)
Vagy kérd meg hogy ezentúl ne jöjjön be hanem csengessen.
Már más is írta, szeretnél folyton a postára járni olyanért amit a postás kihoz és aláírás kell hozzá, nem dobhatja csak úgy be, például hozza a jogsid?
Ezt nem egészen értem. A kézbesítő csak és kizárólag munkaidőben jár amikor nem vagyunk otthon... az miért lenne jobb?
Nálunk legalább egyik nap nyitva van 6-ig a posta este, akkor be tudok ugrani ha kell onnan valami.
Előző lakhelyemen mindig 8-16-ig volt posta, de akkor megkértem valakit hogy menjen be, vagy elintéztem szabi/táppénz alatt. Ezeknél is jó volt, hogy én döntöm el, mikor intézném.
De tényleg nem értem, aki egész nap dolgozik, annak miért segítség hogy tőle x km-re a postás nyomja az üres ház csengőjét délelőtt 10-kor? :D
#25-ös, ez esetben a kérdező pont otthon volt...gondolom, ha nincs otthon akkor csak bezárja a kaput...
Ahol én lakom, az egy kis város. Egy posta van, minden nap fél 4-ig. Ha addig odaérsz szerencséd van, ha nem nem...szombaton max lottót tudsz feladni.
Az kevés, hogy te megkérsz valakit, rendes hivatalos meghatalmazás kell tanúkkal, stb... anélkül nem adhatja oda a küldeményedet...
Nem biztos, hogy mindenhol ezt betartják, de ez a hivatalos eljárás. A mi postánkon megkövetelik...
Mondjuk egy NAV-os levél vagy egy rendőrségi levél esetében majd foglalkozol vele, ha 3 hét múlva szabadságra mégy éppen...biztos rá ér addig...
"ez esetben a kérdező pont otthon volt..."
Tudom, és? Egy korábbi válaszra reagáltam, miszerint aki dolgozni jár, annak a kézbesítő jobb:
"Sokunknak nem adatik meg ez a luxus, akik egy kis településen élünk és csak munkaidőben van posta...mi meg a balszerencsénknek köszönhetően épp akkor dolgozunk..."
Szóval ezt nem értem továbbra se, hogy aki amúgy is dolgozni van munkaidőben, az miért van kisegítve azzal, hogy az üresen hagyott otthona előtt áll a kézbesítő postás.
"Az kevés, hogy te megkérsz valakit, rendes hivatalos meghatalmazás kell tanúkkal, stb... anélkül nem adhatja oda a küldeményedet..."
Tisztában vagyok vele, értelemszerűen olyat kérek meg, akinek van meghatalmazása.
"Mondjuk egy NAV-os levél vagy egy rendőrségi levél esetében majd foglalkozol vele, ha 3 hét múlva szabadságra mégy éppen...biztos rá ér addig..."
Eddig az említettek mondjuk pont csak sima ládába dobós levelet küldtek, de mint írtam, vagy átvette helyettem más, vagy én intéztem úgy a dolgaimat, nem volt sose 3 hét.
Baromira nem. Rendőr sem mehet be a lakásba csak úgy - ahhoz engedély kell, vagy nagyon alapos gyanú.
Az, hogy át kell adni a levelet, közel sem annyira fontos teendő, hogy berontson hívatlanul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!