Miért csodálkoznak azon az emberek ha valaki, akit mindig kinevetnek, lekicsinylenek öngyilkos lesz?
Hidd el, ezek az emberek valójában nem sajnálkoznak azon, hogy XY öngyilkoss lett. Van egy ilyen társadalmi etikett, vagy ha úgy tetszik, tanult ösztön, amely során bizonyos eseményeknél (haláleset, házasság, születés, születésnap) automatikusan odavágnak bizonyos mondatokat, szószerkezeteket, csak azért, hogy beilleszkedjenek a külsőségek világába.
Egy év múlva azt sem fogják tudni, hogy ki volt az az adott illető, aki öngyilkos lesz.
2
Tudom, hogy nem sajnálkoznak. Halálesetkor van egyfajta káröröm is az emberekben. Beteg faj vagyunk.
De most nem is arra értettem, hogy sajnálkoznak, hanem értetlenkednek, nem értik, hogy miért lett öngyilkos amikor minden rendben volt, mindenki szerette.
Ilyen emberek miatt en nem dobnam el az életem az biztos.
Mas lenne ha menteni kene vkit es kockaztatok Èrte, de gunyolodos lenezös emberekért adni életet?
Ezert nincs benne logika.
No, azért annyira nem forró az a bizonyos kása. A legtöbb öngyilkolászási fenyegetés kamaszkorban születik, és kamaszkorban mindenki átesik ilyen korszakon. S mivel ők átestek, s ím, itt vannak egészségesen, természetesnek veszik, hogy mindenki hasonlóan jár majd. És valljuk be, az esetek többségében ez is történik. Ha minden ilyen irányú fenyegetést komolyan vennénk, másról se szólna az élet, mint a kamaszok lelkének tutujgatásáról. Az pedig nem vezetne sehova, mert kamaszkorban a delikvens még önmagát se tudja elviselni, nemhogy mások "ügyetlen" vigasztalását.
Jöhet a lepontozás! De 30-40 év múlva ti is ugyanígy látjátok majd. Főleg, ha nektek is lesz addig egy pár csemetétek, aki átesik ezen.
Mert nem gondolják, hogy ahogyan bántak vele, az ennyire súlyos volt, illetve sokszor az 9ngyilkos személy sem mutatja ki (teljesen) az érzéseit, így fogalmuk se volt róla, hogy mennyire gáz volt, amit csináltak. Ők azt hitték, hogy az teljesen oké volt, és aki megölte magát az "divatból csinálta", meg "figyelemhiányos", illetve "akinek ennyi esze van, haljon is meg".
Engem is rohadtul idegesít ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!