Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy az Autizmussal együtt élő embereknek, nem kötelező maszkot viselnie a BKK illetve a MÁV ZRT járatain?

Figyelt kérdés

2020. szept. 20. 22:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
40%

Ú, mi? Izé, a fidesz a legnépszerűbb párt az országban minden korcsoportban! Miért mondta gyurcsány azt, hogy mindenki kapja el a koronavírust? Mikor köszöni meg [insert random jobbikos pártelnök] a fidesznek, hogy az megadta a szavazati jogot a határon túli magyaroknak? Hálás lehetne az ország Orbánnak, hogy ennyi lélegeztetőgépet vett a kórházakba! Karácsony Gergely tényleg macskákat nyúz szabadidejében? Puzsér miért közlekedik autóval, mikor szétordibálta a köztereket a sétáló BP programjával?

Na, most már levehetem én is a maszkot a vonaton végre?

2020. szept. 21. 02:11
 12/19 anonim ***** válasza:
35%
Szóval mostantól ha maszk nélküli embert látok a buszon az fogyatékos.
2020. szept. 21. 05:43
 13/19 anonim ***** válasza:
17%

Attól függ. Ha viszonylag nyugisan ücsörög, és az ellenőr kérésére felmutatja vagy ő vagy a kisérője az erről szóló hivatalos igazolások (nem háziorvosi!) valamelyikét, mert nem bemondásos alapon megy, akkor igen.

Ha ül, ki ha én nem fejjel tekintget körbe, felszólításra veri a mellét, mert ő mindent jobban tud, rosszabb esetben a körülötte lévőket esetleg az ellenőrt veri... Hát, ő szimplán idióta.

2020. szept. 21. 06:18
 14/19 anonim ***** válasza:
54%
Én is rosszul vagyok maszkban. El is tudok ájulni a levegőtlenség miatt. Nekem is a komfort zóna része, hogy levegőhöz jussak. :/
2020. szept. 21. 08:17
 15/19 anonim ***** válasza:
60%
Ha a hüléknek a devizát vissza kell fizetni, akkor nekik is kell maszkot viselni...a maszk nem észhez köthető...fogyiság ide vagy oda...maradjanak otthon, ha ennyire nem képesek ők s pátyolgatóik.
2020. szept. 21. 08:21
 16/19 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem érthető. Ha valaki akár betegség, akár bármi más miatt olyan állapotban van, hogy képtelen felvenni és normálisan (folyamatos taperolás, húzogatás, fel-levétel, nyalogatás, súlyos pszichés tünetek nélkül) hordani egy maszkot, akkor jobb, ha nem is hordja, mert pl a száj körüli fogdosással csak lenyalja a kezéről a kórokozókat. Ebből a szempontból egy súlyos autista (legalábbis gondolom nem azokra az enyhe aspergeresekre vonatkozik a szabály, akiknél annyiban nyilvánul meg az autizmus, hogy szeretik pontosan ugyanakkorára vágni a krumplit, mielőtt megsütik) vagy bármilyen értelmi fogyatékos nagyjából ugyanaz a kategória, mint egy kisgyerek: az érveket nem érti, erőszakkal nem tudod ráadni a maszkot, de ha mégis sikerül, akkor sem tudja elviselni magán.
2020. szept. 21. 10:50
 17/19 Boost16 válasza:
100%
Én konkrétan ismerek olyan autistát, aki dolgozik igaz nagyon kemény rutinok Között él. Olyan közepesen funkcionál, viszont bizonyos területeken tud érvényesülni. Ő nem tudja elviselni a maszkot, hisztéria rohamot kap ami egyáltalán nem olyan ahogy azt egyes emberek elképzelik. Ő is tud beszélni járni jönni menni, azonban máshogy érzékeli a világot. Olyan is van, aki akár olyannak tűnik mint ti, viszont hogyha meg akarod érinteni akkor kitör , Egy kézfogás nehézséget jelent számára, Egész napi szorongása lesz mistta. Képtelen elviselni a maszkot, vagy bármilyen más általa nem megszokott anyagból készített valamit az arcán. Ez nem egy sima pánikroham. Írom ezt Asperger-szindróma val diagnosztizált emberként. Akit itt azt hiszik, hogy egy autista éppen olyan mint ők csak egy kicsit hisztisebb, azok az emberek azt se tudják miről van szó.
2020. szept. 21. 17:45
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
12 eddig is az volt:D
2020. szept. 21. 18:42
 19/19 anonim ***** válasza:
#12 igen, autista és/vagy értelmi fogyatékos magát szabadságharcosnak képzelő alja proli.
2020. szept. 23. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!