Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Aki ment már keresztül teljes...

Aki ment már keresztül teljes "életmódváltáson" hogy csinálta dióhéjban?

Figyelt kérdés
ihletet gyűjtök
2020. szept. 20. 21:16
 1/10 anonim ***** válasza:
91%
Leszámoltam a munkahelyen kirúgtam az asszonyt eladtuk a lakást majd nem hajléktalan lettem mert rá gyúrtam a szeszre ment 1-évig majd össze kalapáltam magam most kapaszkodok fel .
2020. szept. 20. 21:37
 2/10 anonim ***** válasza:

"dióhéjban" szó szerint!

Életmódváltás de miben?

Én ilyenkor étkezési szokások változtatásait értem.

Ha erről van szó, akkor az első sor ide illő. Kalóriaszámolgatással. Ha nem erre gondoltál, bocsi.

2020. szept. 20. 21:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Folyamatosan informálódom. Mindig lehet megtudni valami újat. Elhatároztam magam, hogy változtatni akarok és változtattam is.
2020. szept. 20. 21:39
 4/10 A kérdező kommentje:
Hát hogy is pontosítsak. Igazából néha úgy érzem hogy "új életet kellene kezdjek" egy tök új helyen tiszta lappal, de erre anyagilag nincs lehetőségem.
2020. szept. 20. 21:40
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Szakítottam a barátommal, új helyre költöztem, nekivágtam egy új képzésnek (mellette megtartottam a munkahelyemet).
2020. szept. 20. 21:42
 6/10 anonim ***** válasza:
Ki pontozta le az elsőt ő nem nyavajgót hogy nincs pénze magyarán nem csak fotel harcos volt .
2020. szept. 20. 21:43
 7/10 anonim ***** válasza:
29%
Most így a vírus idején, jobban jársz ha otthon maradsz :), már az egy nagy változás, ha ezt kibírod.
2020. szept. 20. 21:45
 8/10 A kérdező kommentje:
Voltam vagy 2 hónapot home officeba, de aztán sajna vissza hívtak minket, és most nem tervezik újra. Pedig de jó világ volt..
2020. szept. 20. 22:00
 9/10 anonim ***** válasza:
Úgy tíz évvel ezelőtt az étkezésemet teljesen megreformáltam, lefogytam, vitaminokat kezdtem szedni, amitől visszajött az életkedvem, ami nem is tudom, mikor volt azelőtt utoljára. Aztán valamikor ezután (sokadszorra is) egyetemre mentem és azóta is tanulok, már mesterképzésen. Aztán a jogsiszerzés utáni rengeteg évnyi kihagyás után elkezdtem végre autót vezetni és kinyílt tőle a világ. Közben nekiálltam sportolni is, azt is nyomom már több mint két éve. Nekem kb ennyi. Nem költöztem sehová, nem hagytam magam mögött senkit. Mondjuk anyagilag én sosem álltam jól. :D
2020. szept. 20. 22:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Nem feltétlenül teljes életmódváltásba mentem bele, de azért jócskán változtattam az étrendemen. Én ezt egészségügyi okokból tettem, nem fenntarthatósági stb. megfontolásból, tehát nem vagyok ilyen neobio, paleo, vega, vegán, zero waste stb. étrendben, életmódban.

Én így rapszodikusan, érthetetlen iramban kezdtem hízni, és pár évig kutattam, hogy mi lehet az oka, amikor végre egy orvos rájött, hogy PCOS... így kaptam irányelveket is, hogy mik azok a dolgok az étrendemben, amiket érdemes lenne elhagynom, lecsökkentenem. Ez adott egy löketet egy diétához, ami már esedékes volt amúgy, de így, hogy tudtam, hogy mi van mögötte, valahogyan jobban megértettem a

Kb. 4 éve kezdtem el az életmódváltást, ebben volt egy év kilengés pszichés okok miatt, de a kezdethez képest 37 kiló mínusznál tartok.

Kb. 3,5 éve járok heti 2x személyi edzésre (gépes-súlyzós-talajgyakorlatos buli)... covid előtt heti 1 cardio is becsúszott mellé kéthetente-havonta, mikor hogy. Most inkább táncikálok néha itthon - az edzés megy még mindig online.

Az életmódváltáshoz az alábbiakat tettem:

- igyekszem teljesen elkerülni a finomított cukrot - néha azért lecsúszik egy Kinder Pingui, vagy étteremben egy desszert, de

- elkezdtem számolni a kalóriákat Kalóriabázison, meg azt is nézni, hogy azért igyekezzem elég fehérjét elfogyasztani, vagy legalábbis ne mindig legyen a szénhidrát nagyon nagy arányban a fehérjéhez lépest

az elején beállítottam, hogy hány kilóra szeretnék lemenni, és ahhoz kiszámította a rendszer, hogy hány kalóriát ehetek max... azt azóta azért, hogy kicsit begyorsítsam, idén levittem egy kb. 100 kalóriával

- ahogy az ember használja a Kalóriabázist, hogy idő után megtanulja azt, hogy kb. hány kalória egy adott étel, és néha még egy zacskó chips is belefér, vagy egy szelet süti, csak akkor már tudod, hogy mellé mit ehetsz még, és abból tudsz olyat választani azért, ami elég tápláló, hogy ne éhezz egész nap

- azt is megtanulod, neked hogy és mi jó... én rájöttem arra, hogy nekem reggel és délben nagyobb szükségem van az energiára, mert alapvetően éjszakai bagoly vagyok, és este-éjszaka alapvetően több energiám van. Van, amikor 4-5 után nem eszem semmit. Azért szoktam hagyni nap végére egy olyan 50-60 kalória hiányt minimum, hogyha nagyon ég a gyomrom, be tudjak kapni egy szelet sonkát vagy sajtot

és tényleg tudtam fogyni, így meg magamat is tudom hajtani - nyilván kiv. az előbb említett depis időszakomat, de időben észbe kaptam.

Jövőre szeretnék elkezdeni megtanulni normálisan főzni, az is nyilván sokat fog segíteni.

2020. szept. 21. 14:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!