Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ezen az oldalon miért rossz...

Ezen az oldalon miért rossz az emberek helyesírása?

Figyelt kérdés
Olyan alapvető szavakat írnak helytelenül, hogy rossz nézni.

2020. szept. 20. 16:22
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

#19: Szerintem nem a telefon/tablet hibája, hogy valaki nem tudja a j/ly-t használni. Nevetséges ez az indok. :D Mert gyorsan ír. Én is gyorsan írok, mindig telefonról. Ja és még az ékezeteket is kirakom képzeld! Egy másodpercbe se telik. Pedig mások azt is szokták mondani, azért nem raknak ékezetet mert telefonról írnak. Aztán vannak olyan szavak amiknek ékezet nélkül teljesen más a jelentésük.

#20: Jól mondod!

2020. szept. 21. 06:51
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Ne keverjük az elgépelést össze a "helyesírással"! Én pl. elég sokszor melléütök a telefonon, az teljesen más. Egyébként más oldalakon is ez van, nem csak itt.
2020. szept. 21. 09:00
 23/26 anonim ***** válasza:
54%

Én például használható helyesírási szabályokat 4. osztályban tanultam utoljára. 8. óta meg még nyelvtant se láttam. (Az 5.-8.-os nyelvtam meg nem abból állt, hogy tanulj meg helyesen írni, hanem hogy magolj be x számú helyesírási szabályt SZÓRÓL SZÓRA, mert a tanárnő holnap kikérdezi...)

Szóval logika szerint próbálok helyesen írni, de így megy mindig 100%-ban helyesen, mert a magyar nyelvben sok a kivétel meg a hasonló hülyeség. :D

Amúgy ennek az oldalnak elvileg az a lényege, hogy az emberek segítsenek egymásnak. Ehhez meg nem kell a tökéletes helyesírás, elég csak annyi, hogy a másik értse. Pl muszáj-muszály, aztán-asztán, stb.

(Az átnézésről meg csak annyit, hogy ha te valamit pl félreütsz, egy átolvasás után nem biztos hogy észreveszed, mert te tudod, hogy mit akartál oda írni. Szóval nem azt olvasod, amit írtál, hanem amit akartál írni.)

Akik nem Magyaroszágon élnek jóval kevesebb nyelvtant tanulnak, szóval ha az nem csak kitalált kifogás, akkor igenis lehet érvnek venni az oltogatók ellen.

2020. szept. 21. 10:07
 24/26 A kérdező kommentje:

Talán a "kivételt meg a sok hasonló hülyeséget" meg kellett volna tanulni a suliban.

Engem ki is rúgnának a munkahelyemről, ha a "logika szerint" írnék hivatalos e-maileket. Szoktunk olyanokat kapni ami annyira rossz helyesírással van írva, hogy elborzadunk.

Szerintem nem elfogadható az, hogy "asztán".

Igénytelenség vagy tanulatlanság véleményem szerint az ilyen írás. És továbbra sem az elgépelésről van szó...

A 10-es válaszoló arra írta, hogy akinek borzasztó a helyesírása, annak mindig az a kifogása, hogy ő nem magyarországi.

2020. szept. 21. 12:29
 25/26 anonim ***** válasza:
69%

Úgy látom nem érted... Mi a suliban pl be kellet magoljuk a zöngés és zöngétlen mássalhangzókat, de hogy az mire jó nekünk, senki se mondta.

A hivatalos e-maileknek meg semmi köze sincs a Gyakorihoz... Olyan mintha az érettségit meg egy Facebook posztot hasonlítanál össze. Ha nagyon fontos dolgot írsz, akkor ott az internet a helyesírás ellenőrzésére.

Az meg szép és jó, hogy te attól érzed magad többnek és okosabbnak, hogy a munkahelyeden tökéletes hivatalos e-maileket írsz, tanult vagy, elvégeztél x egyetemet, stb, de pl a Haszonállatok kategória hasznos válaszadói kötve hinném, hogy valami sok e-mailt írnak a munkahelyüken. :D

2020. szept. 21. 12:56
 26/26 A kérdező kommentje:

Nem tudom... Én szégyellném magam ha úgy gondolkodnék mint te. Illetve attól, mert valaki a "Haszonállatok" kategóriába ír nem feltétlenül hülye...

A hivatalos e-maileket csak példának hoztam fel, hogy igenis szégyen ha valaki alap dolgokat nem tud leírni helyesen, de làtom ez szúrja a szemed.

Igen tanultam eleget egyetemen is, de köze nincs a helyesíráshoz, hiszen azt általánosban kellett volna elsajátítani. Nem a kifogásokat kell keresni, hogy mit miért kellett bemagolni, de ha te így jól érzed magad oké. Szerintem meg sosem hátrány ha van egy általános alapműveltséged, és tudod esetleg melyek a zöngétlen mássalhangzók. Vagy pl matekból tudod az alapvető műveleteket, töriből a fontosabb évszámokat, korszakokat. Ehhez nem kell egyetem. És ne a gyakori legyen már a szint... hogy itt lehet butának lenni meg olyanokat írni, hogy "asztán". Csak ha valakinek szóvá teszik, ne pattogjon, hogy ő külföldi magyar, meg elgépelte a telefonon.

2020. szept. 21. 13:48
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!