Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ezen az oldalon miért rossz...

Ezen az oldalon miért rossz az emberek helyesírása?

Figyelt kérdés
Olyan alapvető szavakat írnak helytelenül, hogy rossz nézni.

2020. szept. 20. 16:22
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Folytogat
2020. szept. 20. 17:22
 12/26 A kérdező kommentje:

#10: Ezek szerint nem csak nekem tűnt fel. :) Igen igen itt mindenki félregépel :D Tényleg ezek szoktak lenni a kifogások.

"lyogom"?? :D Na erről beszélek. Ezt nem az okostelefon "javította ki".

2020. szept. 20. 17:27
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem itt még, annyira nem is vészes. Menj fel Facebook-ra +40-es csoportba, vagy politikai csoportokba, na az rémes...
2020. szept. 20. 17:53
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Tihanyi alapítólevél: "rea meneh hodu utu rea" - állítólag magyarul van. Ezen az oldalon mindenki szépen és magyarul ír.
2020. szept. 20. 17:58
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
A rossz helyesírásnál már csak az a rosszabb, amikor azzal magyarázzák meg, hogy "bocs, a hejesirassert telorol vok" :) kis cukik
2020. szept. 20. 18:04
 16/26 anonim ***** válasza:
0%

1844-től minden törvényt magyar nyelven alkotnak, valamint magyar lett az országgyűlés nyelve, az iskolai oktatás ezután magyar nyelven folyt, a hivatali ügyintézések nyelve is a magyar lett.

Bessenyei György már 1778-ban is sürgette, hogy magyar nyelven lehessen művelődni. 1772-re tehető a felvilágosodás hazai megindulása. Azt tartották, hogy a szellemi élet csak akkor lendülhet fel, ha magyar nyelven lehet művelődni. Azonban ebben az időben anyanyelvünk nem volt elég árnyalt a latin és a német mellett. 1792-ben a közép- és felsőoktatásban kötelező tantárgy lett a magyar nyelv.

A magyar helyesírási hibák miatt még nem kell szégyenkezni (részben történelmi okok miatt). Az angol nyelvet közel 600 éve változatlanul írják és beszélik. Napjainkban az angol helyesírási hiba óriási szégyen.

2020. szept. 20. 18:21
 17/26 A kérdező kommentje:

#13: Nem vagyok benne ilyen csoportokban. Komolyan a 40 felettieknek ennyire rossz a helyesírása? Én azt hittem, hogy a tizenévesek írnak ennyire helytelenül. Ez elkeserítő.

Főleg, hogy sok helyen már alá is lesz húzva gépelés közben, ha helytelen egy szó. Csak ki kéne javítani a jóra.

2020. szept. 20. 18:26
 18/26 anonim ***** válasza:
Igen, és általában az ilyen emberek kötnek bele mások helyesírásába (többször láttam már, hogy lehülyéztek valakit pedig jól írta le a szót, de neki meggyőződése volt, hogy az úgy hibás) illetve szarozzák az iskolarendszert, mert írástudatlanok maradnak a gyerekek
2020. szept. 20. 18:30
 19/26 anonim ***** válasza:
0%
Mert gyorsan, többségük telóról, táblagépről ír.
2020. szept. 20. 18:47
 20/26 anonim ***** válasza:
79%
Mert összefújja a szemetet a szél, meg egyébként az emberek kb. fele szerintem totálisan analfabéta, sem helyesen írni, sem mondatot, írást értelmezni egyáltalán nem tud. Ezért van az, amiket írsz. Mondatot értelmesen, logikusan megfogalmazni sem tudnak, illetve kérdésre célzott választ adni sem.
2020. szept. 20. 20:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!