Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha valaki beszól, mert maszkot...

Ha valaki beszól, mert maszkot hordok, akkor visszavághatok azzal, hogy "Van koronavírusos családtagom"?

Figyelt kérdés

Elég mimózalelkű vagyok emiatt többször előfordult már, hogy boltban itt-ott beszóltak, hogy "Vedd már le azt a sz*rt mert semmit nem hallok amit mondasz" (természetesen senkin nem volt maszk) és megijedve szevilisen levettem. De mivel autoimmun beteg vagyok és a szüleim is krónikus betegek (együtt élünk) így állandóan kellene hordanom, ezért arra gondoltam, legközelebb azzal vágok vissza, hogy "Bocsi, de van koronavírusos családtagom és nem akarok kockáztatni" és ettől hátha észbe kapnak. Ebben ugye nem lehet belekötni.

Csak ilyenkor meg nem lehet abból baj, hogy esetleg kartanténban kellene lennem és ha bekamuzok egy ilyet még nekem lehet belőle baj?

Az a gond, hogy nem tudok kiállni magamért szavakkal, mert a külsőmből/alkatomból (alacsony és sovány) ordít, hogy simán lenéznek az emberek és semmibe néznek. Így az erős szavak hatnának legfeljebb.

2020. szept. 16. 13:21
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Vqgy csak siman annyit mondasz, h autoimmun beteg vagy. Es akkor meg hazudnod sem kell
2020. szept. 16. 13:26
 2/10 anonim ***** válasza:
90%

Nem hiszem, hogy ettől bárki különösebben megijedne. Nyilván azért nem hordanak alapból sem maszkot, mert nem tartanak a vírustól, tisztában vannak veke, hogy 99% eséllyel észre sem vennék.

Ettől függetlenül bunkók, tiszteletben kellene tartaniuk, hogy te eltérően állsz hozzá.

2020. szept. 16. 13:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Bunkociék bármibe belekötnek. EGyébként az is lehet, hogy tényleg nagyon halkan beszélsz és ha a maszk lefog még belöle akkor érthetetlen valoban. Ha tudsz hangsabban beszélni akkor ilyenkor inkább annyit mondj, hogy megismételem hangosabban, és tényleg hangosabban ismételd.
2020. szept. 16. 13:36
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem beszélj hangosabban, akkor hallani fognak. A vírusos dolgot én se mondanám, inkább azt hogy beteg vagyok, vagy otthogy beteg ember van és nem akarsz kockáztatni. Őszintén megmondva ez az az ember szegénységi bizonyítványa aki rádszól hogy vedd le. Ilyennel mondjuk én még nem találkoztam, de azt tapasztalom higy ha hordom a maszkot engem se hallanak mert alapból halkan beszélek. Tehát lehet hogy egyszerűbb ha csak hangosabban szólalsz meg.
2020. szept. 16. 13:41
 5/10 anonim ***** válasza:
17%
Szerintem meg nem kellene ezzel ennyit foglalkozni,aki hord maszkot hord aki nem az nem,én nem tenném kötelezővé,most nem akarok bele menni,abba hogy van e értelme vagy nincs hisz rengeteg covidos kérdés van már a gyakorin és kialakult a két tábor,úgyhogy nem akarok ebbe belemenni,mert ez majdnem olyan mintha azon vitatkoznának az emberek,hogy a tyúk vagy a tojás lett előbb.
2020. szept. 16. 14:33
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
Akkor otthon kéne maradnod sajnos, ha koronavírusossal élsz együtt, viszont azt mondhatod, hogy vannak enyhe légúti tüneteid, de legjobb azt mondani, hogy "Én és családtagjaim is halmozottan veszélyeztetettek vagyunk, az orvosunk szerint komolyan be kell tartanunk a szabályokat. Köszönöm a megértést." Eddig csak olyannal találkoztam, hogy a boltos ráförmed a maszktalanokra, hogy nem léphetik át a küszöböt se.
2020. szept. 16. 14:57
 7/10 anonim ***** válasza:
84%
Ez nem szerencsés, magad alatt vágod a fát ezzel. Szerintem nincs jó megoldás, mert most nagyon sokan flegmán kezelik ezt a dolgot: ha szólsz nekik, az a baj, ha nem, akkor az a baj.
2020. szept. 16. 17:14
 8/10 A kérdező kommentje:
#7: Tökéletesen egyetértek. Legszívesebben lelépnék az országba egy ultra píszi országba (Dánia, Norvégia), de sajnos ott is lazán kezelik ezt a vírust vagy alapból tüntetnek is a szigorítások miatt (pl.: Berlinben). Áhhh... el kell fogadni, hogy selejt vagyok. Jobb lett volna meg se születek. 😓
2020. szept. 16. 17:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Én nem magyarázkodnék idegeneknek. Vagy beszélj hangosabban, hogy értsék vagy kérd ki magadnak, hogy:"Kösz, nekem így teljesen jó."
2020. szept. 16. 17:54
 10/10 anonim ***** válasza:
10%
Nem ér neked annyit az a másik ember. Te sokkal értékesebb vagy ezeknél a tökfejeknél. Nyugodtan mondd nekik azt, hogy feldughatják maguknak a véleményüket, téged nem érdekel. Vagy vérmérsékletednek megfelelően fogalmazd meg ezt az üzenetet.
2020. szept. 16. 23:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!