Kezdőoldal » Otthon » Kert » Visszavághatom-e a fügefa ágait?

Visszavághatom-e a fügefa ágait?

Figyelt kérdés

A fügebokor a télen erős fagykárt szenvedett. Lassacskán azonban elkezdett kihajtani. A tövéből kiinduló új hajtások mellett a fagykárt szenvedett ágakon is kezdenek levelek képződni. A bokor ágai azonban - jelenleg - nagyrészt csupaszok.

Visszavághatom -e ezeket az ágakat, gallyakat?

2017. jún. 16. 17:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Egész nyugodtan.
2017. jún. 16. 17:43
 2/20 anonim ***** válasza:
23%
Nekem is ez történt ,másoknál is és a bokrot meg a fákat kivágták áprilisban . Én sugallatra öntöztem őket március végétől és 3 hete mindenhol a száraz részeken kizöldült . Locsolgasd napi 2szer és őszre lesz füge .
2017. jún. 16. 17:47
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Ezt látatlanban nem lehet eldönteni.

Én akkor vágtam ki tőből az ágakat, amikor földszitből kezdett rügyezni.

Nem akartam a későbbiekben ágvágás közben letördelni a friss hajtásokat.

Az ágakból biztos nem hajtott volna ki semmi, mert tök szárazak voltak.

Pesten látok olyan fügéket, amik 2 méter magasan is hajtanak.

Ha nagyon károdosott az ág, akkor azt is érdemes tőből csonkolni, mert a füge gyorsan regenerálódik (métereket nő tőből), de ha az ág egyik oldala elfagyott, azt sokáig nyögi, nem lesz egészséges.

Ha visszavágod tőbe, akkor jövőre lesz termés (ha nem lesz ilyen kemény tél).

2017. jún. 17. 09:39
 4/20 anonim ***** válasza:

a napi kétszeri öntözés rosszabb, mint a kétnaponta egyszeri, bár ha ki akarod rothasztani, akkor mégis jobb.

De hogy nem segít az elfagyott, csontszáraz ágakat kirügyeztetni abban biztos vagyok.

2017. jún. 17. 09:42
 5/20 anonim ***** válasza:
16%
3-4 es , duma az van részedről a semmire . Láttad már a Jupitert ? Pedig létezik ...
2017. jún. 20. 23:35
 6/20 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy a semmire?
2017. jún. 21. 00:01
 7/20 A kérdező kommentje:

A mi fügebokrunknál is hasonlóakat tapasztalok, amit itt leírtatok.

Tavasszal lemondtam róla, olyan állapotban volt.

De nem volt időm a bokorral foglalkozni, azaz az ágait levágni.

Szerencsére...

Egyre több olyan, korábban száraznak, elhaltnak tetsző ága van, ami lassacskán éledezik. No meg, ahogyan az 5-ös írta, a tövéből erőteljesen elkezdett új hajtásokat hozni..

Még mindig nincs időm az ágakat visszavágni, amivel az 1-es válaszoló biztatott. Így egyre több olyan ág van, ami életre kelt. Van azonban olyan, amelyik még mindig az elágazásától a végéig száraz.

Külön nem locsoltam, csak annyi vizet kapott, mint a környezetében lévő növényzet...

(Bezzeg a nyáriorgonabokrunk! Azt ki kellett vágnunk, semmi életjelt nem mutatott.)

2017. jún. 21. 11:38
 8/20 anonim ***** válasza:
45%
Ebben a térségben eső alig volt , most nyáron egyszer esett talán 10 percig . Nem rohad ki mert 4 éve ez a bevett módszer és él ellenkezőleg a többség bokrai fáival . Most ég ki végleg ha visszavágsz , aztán csak az új alsó hajtásokra lehet számítani .
2017. jún. 21. 19:10
 9/20 anonim ***** válasza:
50%

-22 fokban takarás nélkül nem fagyott vissza a fügéje.

(privátban kaptam, a felvilágosítást)

Csak halkan mondom:

Eljött a messiás.

2017. jún. 21. 20:09
 10/20 anonim ***** válasza:
31%
Idióta 70%os , a fényképes bizonyítékok ellenére te mellé pofázol és játszod az üres agyad . Az igazság nem a te asztalod . A fejed varázsold vissza a helyére a kloákádba , ott biztonságban van a tényektől amit nem bírsz felfogni te gyökér .
2017. jún. 21. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!