Most akkor velem van a baj, hogy nem akarok soha gyereket?
27 éves nő vagyok, a közvetlen környezetem állandóan azzal jön hogy mikor lesz gyerekem és egy párkapcsolatom. Amikor persze mondom hogy nem akarok se gyereket, se párkapcsolatot akkor kitágult szemekkel meglepődve néznek egy nagyot. Miért olyan nehéz elképzelni az embereknek hogy nem akarok semmit? Miért olyan furcsa az, hogy nem akarok senki és semmi felett elköteleződni?
Más is így van vele? Már rettentően irritál ez a téma, a terheség nem nekem való, na és a párkapcsolat sem. Megvagyok én egyedül is. Van saját kertes házam, munkám, kocsim, kutya, macska. Az utobbiakkal jól megvagyok, tök felszabadult vagyok, egyáltalán nem unatkozok és semmiből nem szenvedek hiányt.
Az aki akar vállalni ám legyen, csak azokat hagyják már végre békében élni akik nem akarnak.
#30: De miért kellene, hogy akarja megadni ezt?
Ha neked kiveszik a vakbeled, kötelességed orvosnak állni legalább egy műtétig, mert érted is megtették?
Vagy ha az apja verte, akkor neki is kötelessége lenne csak azért szülni, hogy ő is verhesse a gyerekét, csak mert érte is megtették?
Nekem soha nem volt bajom a gyereket nem vállaló emberekkel, aztán regisztráltam a gyakorikerdesek.hu-ra.
Azok a gyerekmentesek, akik ide irkálnak, ritka ellenszenvesek, szinte kivétel nélkül. Frusztrált, vitára képtelen emberek, akik lesüllyednek a legmélyebb, Budahazy Edda féle stílusra, amikor előkerül ez a téma, vmi minősíthetetlen, ahogy más emberekről (elsősorban gyerekekről) nyilatkoznak.
Utolsó, egyet értek.
A kérdező azt írja, 27 éves, pedig inkább gyereknek tűnik az írásából kiindulva. Ellenszenves, flegma, lekezelő.
35
Ha nem titok, mi az indoka a nem akarásnak?
Tehát, miért nem kell? Oké, költséges, 18+ évnyi kegyetlen kiadás, teljes szabadidő elvesztése eleinte....stb, de van más ok?
38
Lehet rövidebben-másként kellett volna kérdeznem, hogy zavar a gyerek okozta játék, kirándulás, szülinapok, kötődése-szeretete feléd s saját szavaiddal írd le az indokot?
37
Kutyát is lehet utálni, abból is van hüle, mint gyerekből csak azt könnyebb lepasszolni ugye. A nevelésen múlik mind kettő viselkedése.Egy kutyára-többre még többet is költesz, mint gyerekre, igazi pénznyelők s értelmetlen is tartásuk, ha csak annyi, hogy legyen valami "plüssmaci" s időtöltő holmi gyakorlatilag...
35 vagyok. Azért, mert szeretünk utazni, nyaralni, szeretjük a spontán (akàr éjszakai) városnézéseket, utazásokat. Nem férne bele az életvitelünkbe egy gyerek és teljesnek érezzük így is az életünket. Szeretjük a munkánkat, és így tökéletes minden.
Nem áldoznánk ezt fel azért, hogy otthonmaradjunk pelenkát cserélni vagy időre haza kelljen érni, mert aludnia kell a gyereknek. Utáljuk mindketten a gyereksírást, mindkettőnket idegesítenek a gyerekek. Egyszerűen nem szeretjük őket. Plusz amit te is írtál, nem áldozok fel majd' 20 évet az életemből azért, hogy valaki idős koromban heti 1x hozzon nekem 1 karton tejet vagy rámnyissa az ajtót. Majd kötök egy eltartási szerződést vagy ha olyan idős vagyok, hogy nem tudok magammal mit kezdeni, akkor eladom a házam és vagy elutazom és feldobom valahol a talpam vagy bemegyek egy otthonba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!