Lenézitek azokat az embereket, akik nem tudnak helyesen írni?
40
A lenézés nem csak alsóbbrendűség lehet...gerinctelenség is akár...az ugye más.
Ha meg a kórházban elírnak valamit s belőled Bélából Rozi lesz, akkor majd elgondolkozhatsz az egészségre maradandó hatásán;)
Tanult ember is tud ám "rendesen".
"a fejébe tudnak verni az emberek 95+ %-ának"
Biztos vagy ebben? Az emberek több mint 95%-a helyesen ír?
Mindegy. Én nem nézem le azokat, akik nem tudnak helyesen írni. A neten mindenki arc nélküli senki, akiről semmit nem tudunk, nem tudjuk (azt sem), miért ír úgy, ahogy.
Némileg eléggé a témába vág az okostelefonok hatása a helyesírásra. Na az szerintem tényleg katasztrófális, ráismerni, ha a telefon "javít ki" valamit.
Mindegy. Ez a téma (is) megosztó.
Én azért megint megkérdezem: az emberek 95%-a helyesen ír?
Amúgy a magyar írás (elvileg) kiejtéskövető. Ebbe azért belerondít egy-két dolog. Az "örökség" szó kiejthető "örögség" formában is. Ez nem olyan nagy dolog. Nekem volt egy osztálytársam, bicigli lett a gúnyneve, találgathatsz, miért. Pedig nem olyan gáz az sem.
Az "egyenlőre-egyelőre" meg pláne.
Mondhatnám, hogy a Török Szultán-féle írás más kategória... ki tudja?
Persze, véleményt alkothatsz. De azért ne tekintsd kinyilatkoztatásnak.
Nem mellesleg szubjektív, hogy kinek mi fér bele, csak senki ne csodálkozzon, ha a hangoztatott véleménye alapján őt is beleteszik egy fiókba.
(Az sem számít semmit, hogy valaki könyveket ír, arra tartják a korrektort.)
Mondjuk én sem húzom fel magam azon, hogy valaki nem használja az í bötűt (holott a többi hosszú ékezetest igen).
Más az ingerküszöbünk (és ezt úgy mondom, hogy amúgy annak idején helyesírási versenyekre jártam [egyszer egy "Kolombusz"-on múlott a dobogó :-D ]), talán én azért is lettem sokkal elnézőbb, mert látom, hogy az én tudásom is kopik, és ez nem jó érzés. Ami régen csuklóból ment, azt néha ma már előbb kicsit meg kell tekintsem távolabbról, elemezgetnem kell, aztán utánanéznem, hogy le tudjam írni. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!