Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lenézitek azokat az embereket,...

Lenézitek azokat az embereket, akik nem tudnak helyesen írni?

Figyelt kérdés

2020. szept. 3. 16:42
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
100%
Azokat nem, akik legalább próbálkoznak, de azokat igen, akik kifejezetten büszkék arra, hogy csak azért sem hajlandóak megtanulni a saját anyanyelvüket. A stílus maga az ember, ugyebár. Ha rajtam múlna, senkit sem engednék tovább az általános iskolából, amíg meg nem tanul helyesen írni és érthetően fogalmazni. Volt olyan ismerősöm, aki egészen kicsi korától fogva külföldön nevelkedett, csak felnőttként tért vissza Magyarországra, mégis helyesebben írt és választékosabban fogalmazott, mint azon ismerőseim nyolcvan-kilencven százaléka, akik egyetlen percig sem éltek más nyelvterületen. Kizárólag elhatározás kérdése. Aki be tudja magolni a szorzótáblát, a történelmi évszámokat vagy a kémiaképleteket, az neki tud ülni a nyevtani szabályoknak is, de persze kifogásokat keresni egyszerűbb.
2020. szept. 3. 18:28
 22/51 anonim ***** válasza:
27%
Elég degenerált gondolkodásmódra vall ha akárkit akármiért lenézel. Tele vagyunk fideszesekkel, de nézzem le, mert agyhalott? Nem tehet róla. Aki nem tud írni, annak is van oka.
2020. szept. 3. 18:50
 23/51 anonim ***** válasza:
91%
22 Ja, az az ok pedig az, hogy egy igénytelen suttyó.
2020. szept. 3. 18:54
 24/51 anonim ***** válasza:
100%
Kizárólag, ha tahoszauruszok:)
2020. szept. 3. 19:02
 25/51 anonim ***** válasza:
90%
Talán lenézem, de helyesebb úgy fogalmazni, hogy inkább igénytelennek, középszerűnek, műveletlennek tartom az ilyen embert. És az ilyen emberek közé számomra az is beletartozik, aki helyesírási ellenőrzőt használ. Egyrészt, hogyan írna az ilyen papírra, másrészt a számítógép nem tudja a nyelvhelyességi hibákat, illetve a vesszőhibákat (pl. mondatrészek között) ellenőrizni. Helyesen csak az tud írni, aki igényes erre, ezen a számítógép aláhúzásai sem fognak segíteni.
2020. szept. 3. 19:24
 26/51 anonim ***** válasza:
80%
Csak akkor, ha éppen azt adja elő, hogy mekkora hazafi, és mennyire büszke, hogy magyarnak született. Nem kevés ilyennel találkoztam már. Ő a nagy magyar, de leírja kisbetűvel, hogy “magyarország“.
2020. szept. 3. 21:26
 27/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem az, hogy lenézem, de ha már konkrétan értelmezni sem lehet azt, amit közölni próbált, akkor megfogalmazódik bennem a feltételezés, hogy nem ő a legélesebb kés a fiókban.
2020. szept. 3. 22:13
 28/51 anonim ***** válasza:
0%
Hát, talán egy kicsit, mert nemtom, ez olyan dolog, amit nagyjából ugyanannyi erő félvállról venni, mint nem. De egyébként én is csomószor nem írok helyesen a neten, amióta láttam, hogy a neten kb mindenki (értsd : nem feltétlenül mindenki, de csomó mindenki) sz_rik rá; úgyhogy ezért én is elkényelmesedtem kicsit; és időnként nem foglalkozom a helyesírással. De csak neten, mert egyéb dolgot, ha csinálok, az precíz.
2020. szept. 3. 22:20
 29/51 anonim ***** válasza:
31%
*tehát hogy ugyanannyi erőbefeketetés rendesen csinálni, mint nem. Úgyis csakúgy leírod a betűket.
2020. szept. 3. 22:21
 30/51 TR75 ***** válasza:
100%

És itt (a Gyakorin) hogy döntöd el, hogy ki diszlexiás és ki nem, csupán egy kérdés vagy egy válasz alapján?

2020. szept. 3. 22:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!