Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lenézitek azokat az embereket,...

Lenézitek azokat az embereket, akik nem tudnak helyesen írni?

Figyelt kérdés

2020. szept. 3. 16:42
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
90%

Az intelligencia egyik jellemzoje, hogy az ember kepes a gondolatait szoban es irasban erthetoen, helyesen megfogalmazni.

Ettol fuggetlenul nem feltetlenul nezem le, lehet akar diszlexias is, vagy lehet egy remek komuves, akitol nyilvan nem az intelligens tarsalgast varja el az ember alapertelmezettkent.

2020. szept. 3. 23:25
 32/51 anonim ***** válasza:
23%
Csak a buta, fantaziatlan, onnalo gondolkodasra keptelen emberek kerkednek a helyesirasukkal.
2020. szept. 4. 06:19
 33/51 anonim ***** válasza:
83%

A diszlexián kívül eszembe jutott még egy: a siketek is sokszor nagyon furán, helytelenül írnak, sőt értelmetlennek tűnhet, ha valaki először lát ilyet. Gondolom ők is buták.

Amúgy igen, akinek tudom hogy nincs baja és tolja a turbómagyart de mellette egyetlen szót se tud nagyjából helyesen leírni az anyanyelvén, az tényleg vicces. :D

2020. szept. 4. 08:34
 34/51 anonim ***** válasza:
100%
Egy egyetemet végzett ismerősömtől már 15-ször láttam, hogy egyeNlőre. Mindig kiakaszt.
2020. szept. 4. 08:40
 35/51 Sunshinedoll ***** válasza:
35%

Nem.

Nekem vannak diszgráfiás ismerőseim, és semmi köze nincs a helyesírásuknak ahhoz, hogy valaki mennyire intelligens.

Igazi elitista kreténnek tartom azt, aki emiatt lenéz valakit, mert ezen kívül amúgy meg nem mindenkinek első nyelve a magyar, vagy nem mindenkinek van/volt lehetősége megfelelő (nyelv)oktatásban részesülni, nem mindenkivel foglalkoznak otthon a szülei, nem mindenkinek van energiája arra, hogy szabadidejében a szépirodalmat bújja, nem mindenkinek kell napi szinten szépen és helyesen írnia pl. munkahelyen vagy egyetemen/iskolában, de ettől még nem lesz egy ember alacsonyabb rendű.

2020. szept. 4. 10:14
 36/51 anonim ***** válasza:
100%
34 vagyok.Szerintem senki nem is gondolja, hogy akinek nem jó a helyesirása, az alacsonyabbrendű. Az elitista kretén kifejezés elég durva, ugyanis ha nme lennének (és nőnének ) az emberiség elvárásai önmagukkal és másokkal szemben, még mindig nem számitana alapvető dolognak a higiéniai szabályok betartása, a napi tisztálkodás, a fogmosás (bocs, de akiknek ki van rohadva a fogsora, azoknak nagyobb része nem ápolja, nem genetikai vagy egészségügyi okokból megy tönkre - ugyanigy azok többsége, akiknek rossz a helyesirása, önmagukkal szemben igénytelenek szellemi téren, lusták, nem pedig diszgráfiások.. nyilván a diszgráfiáról nem tehet senki),. Már rég nem abban a világban élünk , mint a déd- és nagyszüleink , akik még teljes joggal hivatkozhattak arra, hogy nem volt lehetőségük tanulni, hisz 100 éve kiseb gondjuk is nagyobb volt a tanulásnál két veszte világháború után a szegénységben, mint könyvtárba járni. De azóta felnőtt több genereáció. Amiket irsz, azok nagyobb része kifogás.
2020. szept. 4. 10:23
 37/51 anonim ***** válasza:
100%
Nem nézem le, de nem is tartom teljesen megbízhatónak, ha nem tudok róla egyébkent semmit. Például ha megtetszik valami marketplace-n, nem állok le üzletelni olyannal, aki igénytelenül fogalmazza meg a hirdetést. Másik halálom, mikor munkához írja, hogy “Erdekel”. Ez számomra megbízhatatlan kategória. Ennek ellenére nem nézem le, nem ítélem el, mert biztos megvan erre az oka, csak amikor az íráskepe az egyetlen első benyomás az illetőről, akkor lehet, hogy utána nem szeretném jobban megismerni :D. De más az, ha ismerem és tudom, hogy borzalmasan ír/fogalmaz. Akkor letojom.
2020. szept. 4. 10:28
 38/51 anonim ***** válasza:
100%
34 és 37 vagyok. Még egy példa eszembe jutott : egy nyolc osztályt végzett férfi ismerősöm. Kétszer járta a hetediket is annak idején (már akkor is nagypofájú volt, a tanárok nem tudták kezelni, diszkóba járt, ivott,cigizett, bulizott, a szakmunkásképzőt első évben ott hagyta). Azóta is léhűtő életet folytat, minden munkahelyéről kirúgják hónapok után, a rokonoktól szedi el a pénzt, a becsúszott gyerekét az édesanya szülei és az anyuka nevelik, ezer forintot nem költött még rá soha. Felvágós, erőszakos, nagyszájú, kötekedős ember. Na, neki vannak döbbenetes helyesirási hibái , pl. öröGség, eLLmebeteg. Gyakran együtt járnak a helyesirási hiányosságok az élet többi területén is a hiányosságokkal. Bocs, én nem tudom ezt tolerálni, akkor sem, ha vaalki számára ez elitista kreténség.
2020. szept. 4. 10:31
 39/51 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, 34 ls 36 voltam.
2020. szept. 4. 10:32
 40/51 Sunshinedoll ***** válasza:
37%

Ha valakit lenézel, akkor nem tartod magaddal egyenrangúnak, vagyis alsóbbrendűnek tartod. Pont.

Sajnálom, ha ezt valaki nem tudja elfogadni.

Az alapvető higiéniával ellentétben a helyesen-NEM-írásnak semmilyen maradandó vagy káros hatása nincs az ember egészségére vagy életére azon kívül, hogy néhány kretén szerint emiatt ekézni kell valakit, főleg ha az illetőnek mondjuk a napi rutinja során kvára nem kell mondjuk helyesen írnia.

Számomra egészen hihetetlen, hogy a helyesírást a rohadó fogsorokhoz hasonlítod.

Nyilván, vannak olyan helyek, szituációk, ahol a helyesírás megbízhatóságot és szakértelmet sugall, sőt, elvárás is: lektorálásnál, újságírásnál, reklámoknál, vagy ha olyan munkája van az embernek, ahol írásban kell napi kapcsolatban maradni a partnerekkel. De az ilyen munkakörökben az emberek megtanulnak helyesen írni.

Ahogy mondjuk az építőiparban az ember nem helyesen írni tanul, hanem megtanul stíbil házat építeni.

Nem értem, miért kell valakit igénytelennek tartani, ha rossz helyre tesz egy vesszőt, vagy összekeveri a j-t az ly-nal. Ettől nem dől össze a világ.

Ellenben, ha egy nem hozzáértő építene fel egy házat, az igen hamar összedőlne. Szóval a helyesírási mint készség hibátlan elsajátítása nem egy nagy dolog, mert max csak néhány b-rom szemét b-ssza, de amúgy meg nincs jelentősége olyan esetben, amikor amúgy az embernek nincs szüksége rá.

2020. szept. 4. 10:41
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!