Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Évek óta betegesen féltékeny...

Évek óta betegesen féltékeny vagyok valakire. Ezzel érdemes lenne pszichológushoz fordulni?

Figyelt kérdés

A barátom exéről van szó, de senki sem tudja rólam, sosem említettem még a barátomnak, se másnak, sőt nagyon odafigyelek, hogy kerüljem a témát. 5 éve vagyunk együtt, ők alig jártak egy évet, mégis szinte már megszállottan féltékeny vagyok rá. Reggel, ha felébredek az az első dolgom, hogy megnézem facebookon, hogy rakott-e ki új posztot vagy nézegetem a régi bejegyzéseit, kb mindent tudok róla, ami számomra is ijesztő. A problémám szerintem abból fakad, hogy amikor megismertem a barátomat még friss volt a szakításuk, mi akkor még csak barátként ismerkedtünk és rengeteget mesélt róla, hogy mennyire szerelmes volt belé és milyen tökéletes lány, még sírni is láttam miatta. Bennem ez nagyon mély nyomokat hagyott, mert én már akkor is bele voltam zúgva. Hiába vagyunk jól meg évek óta, kevésnek érzem magam hozzá képest, irigylem az életét.Azt hittem idővel elmúlik, de csak egyre durvább a dolog, gyűlölöm őt, úgy hogy soha nem is beszéltem vele. Annyira szégyellem magam emiatt, hogy senkivel sem merek róla beszélni, ezért gondoltam, hogy elmennék pszichológushoz. Szerintetek tudna segíteni ebben? Annyira szánalmasnak és nyomorultnak érzem magam, de nem szeretnék tovább ezzel az érzéssel élni, kell valami megoldás.

26/L

2020. aug. 26. 21:43
1 2 3 4
 31/38 A kérdező kommentje:

Nem tudom miről beszélsz #26, valószínűleg neked is vannak bajok a fejedben, de legkisebb gondom is nagyobb a hülye válaszaidnál, úgyhogy nem vagy hajlandó veled foglalkozni.

Sokszor úgy érzem ez nem is nagy gond, biztos másoknak is van ilyen "furcsasága", de máskor pedig betegesnek érzem magam. Egyébként a barátom, ha meg tudná mennyi időmet töltöm a lány életének a figyelésével..hát, nem is tudom hogyan reagálna. Emiatt sosem említem meg neki még a nevét sem, azt pedig nem tudja mikre keresek rá neten. Szerintetek szakember nélkül is le lehetne róla szokni? Például, ahogy az egyik válaszoló tanácsolta, hogy apránként szokatnám le magam arról, hogy nézegetem.

2020. aug. 26. 22:50
 32/38 anonim ***** válasza:
Rendben.
2020. aug. 26. 22:52
 33/38 anonim ***** válasza:

Kérdező!

Persze, le lehet szokni róla segítség nélkül is. Szerintem nincs olyan ember aki nem csekkolt még le senkit. Nem nézegette az exe dolgait rendszeresen. Szerintem ez a közösségi média egyik nagy hátránya is egyben. Rossz szokás.

Azon viszont érdemes lenne elgondolkodnod, hogy miért érzed ennyire értéktelennek és nem szerethetőnek magad. És ehhez sokszor jól jön szakember segítsége, hogy egy egészséges önbecsülésű nő legyél

2020. aug. 26. 23:03
 34/38 anonim ***** válasza:
Elmehetsz pszichológushoz, de igazából önmagadtól is tudnod kellene megálljt parancsolni az efféle kirohanásaidnak.
2020. aug. 26. 23:22
 35/38 anonim ***** válasza:
26%

Orvosi segitseg. Szerintem mivel kenyszergondolat, gyogyszer kene. Mint az antidepresszans. Kozben ha nagyon sok penzed van ra es hosszutavon gondolkozol, terapia is segithet. ( Nekem nem segitett.)

Egy spiral ez, ami beszippantott es huz le. Es ez egy hajlam, adott esetben maskor masvalakivel is eljonne.

Obszesszio, kenyszergondolat. Nem elmebaj, de nem trefa. Veszelyes lehet a masikra is rossz esetben, de teged felemeszt. Nem elleneznem a gyogyszert a helyedben.

2020. aug. 26. 23:51
 36/38 anonim ***** válasza:
100%

35

Szerintem nagyon veszélyes ráhúzni diagnózisokat másokra! Lehet, hogy látsz hasonlóságokat közted és abban amit a kérdező leír, de nem vagy orvos, ne diagnosztizálj senkit mert megijeszted és lehet teljesen feleslegesen.

2020. aug. 27. 00:11
 37/38 anonim ***** válasza:
2020. aug. 27. 00:44
 38/38 anonim válasza:

Honnan veszed h az o alkotasa?

Am kerdezo mit irigyelsz a csajon milyen elete van? A parod veled van nem vele..

2020. aug. 28. 08:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!