Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Évek óta betegesen féltékeny...

Évek óta betegesen féltékeny vagyok valakire. Ezzel érdemes lenne pszichológushoz fordulni?

Figyelt kérdés

A barátom exéről van szó, de senki sem tudja rólam, sosem említettem még a barátomnak, se másnak, sőt nagyon odafigyelek, hogy kerüljem a témát. 5 éve vagyunk együtt, ők alig jártak egy évet, mégis szinte már megszállottan féltékeny vagyok rá. Reggel, ha felébredek az az első dolgom, hogy megnézem facebookon, hogy rakott-e ki új posztot vagy nézegetem a régi bejegyzéseit, kb mindent tudok róla, ami számomra is ijesztő. A problémám szerintem abból fakad, hogy amikor megismertem a barátomat még friss volt a szakításuk, mi akkor még csak barátként ismerkedtünk és rengeteget mesélt róla, hogy mennyire szerelmes volt belé és milyen tökéletes lány, még sírni is láttam miatta. Bennem ez nagyon mély nyomokat hagyott, mert én már akkor is bele voltam zúgva. Hiába vagyunk jól meg évek óta, kevésnek érzem magam hozzá képest, irigylem az életét.Azt hittem idővel elmúlik, de csak egyre durvább a dolog, gyűlölöm őt, úgy hogy soha nem is beszéltem vele. Annyira szégyellem magam emiatt, hogy senkivel sem merek róla beszélni, ezért gondoltam, hogy elmennék pszichológushoz. Szerintetek tudna segíteni ebben? Annyira szánalmasnak és nyomorultnak érzem magam, de nem szeretnék tovább ezzel az érzéssel élni, kell valami megoldás.

26/L

2020. aug. 26. 21:43
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
0%
Hát egyáltalán nem vagy így egy szimpatikus személyiség. Nem tudom hogy tudod titkolni mások előtt hogy ilyen ellenszenves vagy, főleg a barátod elől. Kezdj valamit magaddal mert ez beteges.
2020. aug. 26. 22:14
 12/38 anonim ***** válasza:
12%

Ez nagyon beteg sztori, az utóbbi időben talán a legbetegebb amit itt olvastam...

Kérdező, neked szakember kell, magadtól nem fogsz tudni leállni.

2020. aug. 26. 22:15
 13/38 anonim ***** válasza:

Érdemes.

Én is átéltem ugyanezt. Tudod, mi vetett véget neki? A lány halála :( Érdekes mód napokig sirattam, és nyilván eszembe ötlött az a hülye gondolat, hogy én öltem meg a negatív érzéseimmel (egyébként nem nagyon hiszek az ilyenekben)...

Mindenesetre jó lenne új embereket megismerned, akik értékesnek tartják a társaságod. Akkor nem akarsz majd másmilyen lenni.

2020. aug. 26. 22:17
 14/38 A kérdező kommentje:
Nagyon szégyellem magam emiatt és utálom magamban, hogy ilyen vagyok. Szeretnék segítséget kérni, de még egy idegennek is nehéz lenne beszélni róla, hogy évek óta így élek.
2020. aug. 26. 22:18
 15/38 anonim ***** válasza:
Amúgy ha ennyire rá vagy akadva a csajra, a párod hogy nem vette eszre 5 év alatt? Nekem ez nagyon fura, ilyen erős érzéseket nem lehet teljesen palástolni, hacsak nem total vak ilyenekre a pasi, eszre kellene vennie, hogy vmi nem stimmel.
2020. aug. 26. 22:21
 16/38 anonim ***** válasza:
48%
2-es vagyok. Kérdező, te egy személy nyilvánosság felé mutatott bizonyos megnyilvánulásait ismered, nem az adott személyt. tudsz arról, hogy milyen nehézségei vannak, hogy mikor és miért sírt utoljára? a barátod azt mesélte róla anno, hogy "tökéletes lány".. tisztában vagy azzal, hogy ez a megállapítás egy "rózsaszín köd"-szerelem generálta illúzió - amit te öntudatlanul elhittél?
2020. aug. 26. 22:23
 17/38 anonim ***** válasza:
0%
15 Az van a fazonnak beadva, hogy az adott nő, akit gyűlöl az zaklatja a kérdezőt. Holott pontosan fordítva van.
2020. aug. 26. 22:24
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

Őszintén szólva én nem értem miért bántanak ennyire a válaszolók. Nyilván ellenszenves, undorító ez a viselkedés, és beteges, de nézzük a jó oldalát. Tudatában vagy ennek, és szeretnél változtatni rajta! Ez egy jó első lépés. Mindenképp ajánlom, hogy menj el szakemberhez, mert amit most itt elmondtál, az csak a felszín, ennél sokkal több lehet a mélyén, amit érdemes lehet kiásni és megbirkózni vele.

Egyébként a történetedhez kapcsolódóan eszembe jutott egy könyv, amiben hasonlóval küzd a főszereplő, hátha segít kicsit önmagad jobb megértésében is: Szabó Magda - Az őz

2020. aug. 26. 22:25
 19/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem értem ezt a sok ítélkező kommentet. Teljesen őszintén ki merte írni a problémáját és ez szerintem tiszteletreméltó. Ha hallanánk hogy mik járnak mások fejében hát elképednénk mindannyian.

Kérdező! Szerintem az önbizalmaddal vannak inkább óriási bajok és a lányt felruházod olyan tulajdonságokkal amikkel lehet, hogy nem is rendelkezik és utálod, mert te olyan soha nem leszel. Ehhez a történetnek a lánynak nem sok köze van meglátásaim szerint.

2020. aug. 26. 22:31
 20/38 anonim ***** válasza:
14%

19 A hazugságot nem lehet tisztelni, ami arra van, hogy mentse a bőrét a felelősségre vonás alól.

Ha leírná a valóságot, nem sokáig lenne szabadlábon.

2020. aug. 26. 22:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!