Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek élősködő vagyok...

Szerintetek élősködő vagyok 34 éves férfiként apámék "nyakán" ?

Figyelt kérdés
Keresettel rendelkező dolgozó ember vagyok, aki kiadta a saját tulajdonú panel lakását albérlőnek (számlát adok a bérlőnek (75 ezer/hó), adózok utána), és a másik közös tulajdonú 2 generációs lakásunkba élek szüleimmel. Minimálbért keresek (100 ezer/hó). Apám önkényesen bejár a lakásomba és elveszi az albérletem díját hónapok óta, az az ő pénze címszóval. Semmi közöm ahhoz a pénzhez. Anyám apámat támogatja a helyzetben. Az albérleti díj megy a közös rezsibe címszóval. Én fizetem ezen túl a tévé és telefonszámlájukat (15 ezer/hó), vásároljak be a közösbe heti több tízezerért. Rezsi az 100 ezer/hó az ikerházra, minden mérő óra közös. Mindenféle mocskos élősködőnek lehordanak, ha a minimálbérem a közös bevásárlások után (30 ezer/bevásárlás 3 főre), 2 hét alatt köddé válik.
2020. aug. 17. 12:38
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
78%

1. HA tenyleg 100%-ig tied a panel, akkor a bevetele is a tied. Mondjuk az erdekelne, hogy minimalberbol megtakaritva 34 eves korodra hogyan vettel lakast.

Foleg hogy kozben vettel egy masik lakas 70%-at es autot is. Mind a sajat penzedbol...

Ezt elmagyarazhatnad, mert nagyon furak ezek a penzugyi dolgaid nekem.

2. Viszont ha otthon elsz, akkor aranyosan illik beszallni a koltsegekbe, rezsi, kajapia, stb.

Ezen felul akar a lakhatas dijat is, amit te megsporolsz azon, hogy az o lakasukban elsz, azaz jelen esetben az alberlet dij mondjuk felet.

2020. aug. 17. 18:41
 32/40 anonim ***** válasza:
94%
Minimálbérből hogy bővítettél ikerhazat és vettél még panelt is? Taníts mester :D
2020. aug. 17. 18:48
 33/40 A kérdező kommentje:
Régi cégnél ahol dolgoztam, leépítés volt + végkielégítés (ezekből lett pénzem), és munkahelyek közt nem válogatva a minimálbéres állásra mentem dolgozni. Novemberig szól a munkaszerződés.
2020. aug. 17. 19:15
 34/40 A kérdező kommentje:
Ne a szülő döntse már el, hogy a gyerek a lakás albérletének árából mit egyen, mikor vegyen kenyeret. Rezsi részarányosan fizetve van, írtam a legelején. Szülőket kell lekoptatni, túlságosan beleszólnak mindenbe, ha meg szólni mersz valamit, egyből zsarolnak.
2020. aug. 17. 19:19
 35/40 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos megváltoztatni nem tudod őket.

1. Keress jobban fizető munkát, ettől csak többet kereshetsz, ez nem szabad, hogy kifogás legyen...

2. Költözz vissza az a lakásod, esetleg keress bérlőtársat, így még olcsóbban kijössz.

De én egy percig nem maradnék ott tovább.

2020. aug. 17. 21:48
 36/40 anonim ***** válasza:
100%
Akkor te döntöttél úgy, hogy a szüleiddel laksz. Ha pedig így döntöttél, és nem, nem fogsz elmenni, nem költözöl be a panelodba, hogy normális élted lehessen, akkor nem igazán értem, mit kérdezel tőlünk.
2020. aug. 18. 06:45
 37/40 anonim ***** válasza:
Ha a házra haszonélvezeti joguk van a szülöknek, akkor kizárólag ök döntik el, hoyg lakhatsz-e ott, függetlenül a tulajdoni háynadtól. Ez még akkor is igaz lenne, ha a ház (is) 100 %-ban a tiéd lenne, nekik csak haszonélvezetük lenne rá - ebben az esetben is kitilthatnak a házból.
2020. aug. 18. 08:05
 38/40 anonim ***** válasza:

Szóval ha jó értem a kérdező problémáját akkor az a fő baja, hogy attól fél hogy ha nem ugrál a szüleinek úgy ahogy akarják, nem adja le a pénzt, akkor ő elveszti azt amibe annyi pénzt fektetett (a házrészt).

1. Kérdező mi van akkor ha egyszer csak kizárnak így ahogy vagy most?

2. A szüleidnek csak egy pénzcsap vagy.Minek akartak egyáltalán gyereket?

3. Választanod kell: maradsz velük és leadod az összes pénzed közben hallgatod a mocskolásukat és a bábujuk maradsz vagy elveszted a házrészed (biztos van erre valami jogi út, hogy ne így legyen, de ehhez nem értek) viszont lesz életed.

2020. aug. 18. 10:42
 39/40 anonim ***** válasza:
100%
A házrészt nem veszítheti el, mivel azt írta, az az ö tulajdona.
2020. aug. 18. 14:02
 40/40 anonim ***** válasza:
100%
Túl van bonyolítva ez az egész dolog, a kérdező felnőtt ember, dolgozik, keresete van, költöznie kell. Minden mást meg tud oldani ezt követően is, de az a légkör, ami a szülei körül van, az nagyon gáz, menekülni kell.
2020. aug. 18. 14:27
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!