Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Szerintetek élősködő vagyok...

Szerintetek élősködő vagyok 34 éves férfiként apámék "nyakán" ?

Figyelt kérdés
Keresettel rendelkező dolgozó ember vagyok, aki kiadta a saját tulajdonú panel lakását albérlőnek (számlát adok a bérlőnek (75 ezer/hó), adózok utána), és a másik közös tulajdonú 2 generációs lakásunkba élek szüleimmel. Minimálbért keresek (100 ezer/hó). Apám önkényesen bejár a lakásomba és elveszi az albérletem díját hónapok óta, az az ő pénze címszóval. Semmi közöm ahhoz a pénzhez. Anyám apámat támogatja a helyzetben. Az albérleti díj megy a közös rezsibe címszóval. Én fizetem ezen túl a tévé és telefonszámlájukat (15 ezer/hó), vásároljak be a közösbe heti több tízezerért. Rezsi az 100 ezer/hó az ikerházra, minden mérő óra közös. Mindenféle mocskos élősködőnek lehordanak, ha a minimálbérem a közös bevásárlások után (30 ezer/bevásárlás 3 főre), 2 hét alatt köddé válik.
2020. aug. 17. 12:38
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Fizető albérlő az elkényezteti a tulajdonost, azzal, hogy fizet albérleti díjat, szerintük. Önként jött az albérlő, aláírt szerződéssel, senki nem tart a fejéhez pisztolyt, hogy fizess. Szülők szemében a gyerekük mindig gyerekük lesz 70 évesen is. Ikerház (Én részem 70%, szülői rész 30% tulajdoni jogban) szétválasztása jobb ötletnek tűnne, csak ha szóba kerül a válaszfal beépítés, egyből költözni akarnak az albérletbe, hogy itt nem csinálok felfordulást.
2020. aug. 17. 13:08
 12/40 anonim ***** válasza:
100%
Ebből az egészből egy szót sem értek.
2020. aug. 17. 13:12
 13/40 anonim ***** válasza:
91%
Legyünk őszinték, a fentiek fényében elég hülyegyerek lehetsz. Ezt azért ugye tudod?
2020. aug. 17. 13:12
 14/40 A kérdező kommentje:
Bérbe adott panellakás 100%-ban magántulajdonom, nincs rajta haszonélvezet, saját keresetből van. Az ikerházon haszonélvezeti joga van szüleimnek, kb. 30% tulajdoni részesedéssel.
2020. aug. 17. 13:13
 15/40 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs akkor se, hogy ők költöznének az albérletbe, ami a tiéd. Semmi joguk hozzá. Annyi kéne, hogy kiállj magadért és ne hagyd, hogy elvegyék a pénzed meg megmondják mit csinálj. Ilyen szülők mellett én nem akarnék lakni, szóval inkább a lakásba költöznék és az ikerházból a saját részedet adnám ki.
2020. aug. 17. 13:14
 16/40 anonim ***** válasza:
100%
Több pénzed marad, ha elküldöd a bérlőt, beköltözöl a panelodba, és megszakítod a kapcsolatot a szüleiddel. Zárcsere, új SIM-kártya, csengőt kikapcsolod, ha dörömbölnek, nem mész ki.
2020. aug. 17. 13:17
 17/40 A kérdező kommentje:
Pszihológushoz küldtek, hogy úgy elvagyok kényeztetve az albérlő miatt, hogy menjek rögtön, míg nem késő. Köszönöm a bíztatást, én is ezen a véleményen voltam, hogy ne hagyjam magam, csak érdekelt más véleménye is. Én szembeszállok velük, maradok az ikerházban, látni akarom ahogy habzik a szájuk :)
2020. aug. 17. 13:17
 18/40 anonim ***** válasza:
95%
Ennek se füle se farka,értelmetlen zagyvaság az egész...
2020. aug. 17. 13:18
 19/40 anonim ***** válasza:
85%
Nekem úgy tűnik, a kérdező nincs a képességei teljes birtokában.
2020. aug. 17. 13:18
 20/40 anonim ***** válasza:
100%

Mar bocs, ha kemenynek hangzok, de egy hatalmas idiotanak tunsz ebben a helyzetben, aki nincsen tisztaban a jogszabalyokkal es ezt a szuleid kihasznaljak.

Habar mar leirtak, de leirom en is:

1. A szuleid NEM koltozhetnek be a lakasodba, ha megis megteszik, nyugodtan rendort lehet hivni rajuk.

2. A penz amit az alberlo fizet, az a tied, mivel a te neveden van a szerzodes, amit a szuleid csinalnak az mezei lopas es szerintem ezt is siman rendorsegre lehetne vinni. Persze eleg lenne az is, ha kinyitnad a szadat es megtiltanad nekik, te mennel el a berlohoz a penzert, vagy megegyeznetek, hogy a szamladra utalja, ne keszpenzben adja oda. Ha semmikepp nem mukodik, akkor rendorseg.

2020. aug. 17. 13:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!