Mire jó ez a magamutogatás a neten?
„Mindenki azt néz amit szeretne élőben csinálni“
Tehát akkor egy embernek van egy célja és ahelyett, hogy elindulna a cél felé, inkább más embert néz, ahogyan ő a néző álmát csinálja? Akkor a néző nem csinálni, hanem csak nézni akarja az adott dolgot (pl. Sportot). Nem?
Azért, mert jó nekik rajta csámcsogni és ott van nekik a "na én jobb vagyok nála" érzet.
Amúgy rengeteg embernek ez-az igénye. Nem említek influenszer neveket, de volt, akire ránéztem, meg ránézek, mert egy ismerősöm mondta, hogy osztálytársa volt a bizonyos influenszer és, hogy közel sem akkora vagány mint mutatja magát.
Na a lényegben a lényeg, ránéztem az influenszer oldalára, és ott a kommentekben ott nyálaztak rá fiúk/lányok az átlátszó (szószerint) ruhájában, hogy "így kell polgárpukkasztani, te vagy a példaképem!", stb...
Ha hiszed, ha nem, ez-az igénye rengeteg embernek, de jobban sajnos a fiatal és a tini korosztály mozog itt, akik azt hiszik tényleg ez a menő.
Ha megnézed 18 év alatti túlnyomó részt ezeknek az influenszereknek a tábora.
Mellesleg "hallottam", pontosabban olvastam olyan külföldi influenszer hölgyről, aki konkrétan kb kiteszi mindenét és a fürdővizét(igen, amiben ő fürdött) azt árulja és ADJA IS EL DRÁGÁN!
Ez-az igény már túlnyomórészt itthon is sajnos.
Az életben nem kapják meg azt az elismerést és figyelmet, amit a neten igen. A neten nem ismerik az igazi énjét, így hát csak a külsejét tudják dicsérni, még az életben hozzá sem szólnak, mert lehet rossz a természete. Sok nő félmeztelenül sétálgat az utcán és már utána sem néznek, mert annyira általánossá vált. Hát ez nekik nem tetszik, így hát a neten rakják ki, amijük van és dőzsölnek a dicséretekben, ha meg jön egy rossz comment vagy beírja valaki nekik, hogy milyen is igazából, törli a commentet vagy a sok okoska megvédi, és sok lúd disznót győz, a post-oló meg hálás a ludaknak :)
Persze vannak kivételek is.
Olyan képeket tesznek ki, amiken nem is hasonlítanak a hétköznapi önmagukra. Nem egy ismerösöm van akinek csak olyan képei vannak amiken vastag sminkben pózol, se a fejét se a testét nem lehet felismerni. Ès igen, jönnek a kommentek, és akkor ettöl jól érzik magukat. Megnö az önbizalmuk, ettöl lesznek valakik. Az oda nem illö kommentek törölhetök. A neten ha valaki vitába szállna esetleg a képed alatt veled valami miatt, akkor azt otthon a fotelböl konnyebben lereagálod, mert van idöd átgondolni, hogy mi is most a frappáns válasz. Àtformálhatod a válaszod, ha mégsem tetszik. Vagy a negatív kommentet meg az ehhez tartozó konverzációt akár ki is törölheted. De az életben, ha valaki beszól valamit, akkor azt már nehezebb frappánsan lereagálni, az emberek szerintem ettöl is tarthatnak, föleg az alacsony önbizalommal rendelkezök, és lassan, tudatosan vagy nem, de kerülni kezdik a normális emberi kapcsolatokat, a face-to-face kapcsolatokat. Az már más tészta, hogy a való életben ha egy "ismerössel" találkozik akkor lehet, hogy meg sem állnak üdvözölni egymást. Elszemélytelenedett az egész, ez a kor pestise kb. Az a gáz, hogy a gyerekek is ezt nézik, elérhetö nekik minden, és ehhez mérik magukat. A tökéletes testü tökéletes arcú emberekhez, akik nem léteznek.
Nem tudom mennyire válaszoltam a kérdésedre, még korán van és kávé elött vagyok :D
Ilyen válaszokat akartam
Ment a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!