Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért van az, ha egy azonos...

Miért van az, ha egy azonos nemű pár csinál valamit, ami tök átlagos a heterók esetében, akkor az magamutogatásnak van megbélyegezve?

Figyelt kérdés

Ha két lány/két fiú kézenfogva sétál, esetleg puszit adnak egymásnak, netalántán csókolóznak is, akkor jön, hogy "úr isten, miért kell ezt mutogatni?" és a "csináljátok már négy fal között!!!!" meg ugye ezeknek a kevésbé szépen megfogalmazott változatai. Ráadásul egy csomóan leszólják a melegházasságot, hogy az is csak magamutogató dolog.

Holott ezek tök átlagos dolgok, a heteroszexuális pároknak senki nem szól be, hogy ne házasodjatok össze, ne pusziljátok meg egymást nyilvánosan, mert gusztustalan.

Meg értem én, hogy házasság eredetileg egyházi dolog, és egyesek szerint szembe menne Istennel, ha azonos nemű párok is összekötik az életüket, de ma már vannak polgári esküvők is, szóval még erre sem lehet fogni. Meg azzal is lehet jönni, hogy a házasság célja a gyerekvállalás, de ennyi erővel az "utódnemzésre" alkalmatlan párok se házasodjanak. Plusz szerintem nem állatok vagyunk, huszonegyedik században nem ott kéne tartani már, hogy egy párkapcsolatban az egyetlen cél a szaporodás. Egy ember (jó esetben) bonyolultabban működik szellemileg annál, hogy gyerek legyen oszt heló.

Meg ott van még a természetellenességre hivatkozás is a meleg párok esetében... De könyörgöm, egy csomó természetellenes dolgot csinál az ember, nem kell messzire menni, ott vannak az elektronikai eszközök is.

És most nem arról beszélek, akik tényleg magamutogató életmódot élnek, ezt hagyjuk ki ebből. Nekem azzal van a bajom, hogy a tök átlagosan viselkedő embereket leszóljuk, csak azért mert a párkapcsolatuk annyiban különbözik, hogy nem ellenkező neműek.

2020. máj. 4. 12:36
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%

Ja, ezért vertek meg homoszexuális párokat...

nem tudom hol élsz.

Napi szinten több órát tömegközlekedtem évtizedig Budapesten, kétszer láttam homoszexuális párt kézen fogva ülni-állni.

Hetero párok meg napi szinten cuppogtak, csókolóztak, pettingeltek (többször elég durván) mellettem, direkt a külvilágnak szánva a dolgokat.

Vagy szerinted normális, hogy tömött metrón melletted nemi életet él egy pár? És igen, zavart volna az is, ha ha homoszexuálisok csinálják ezt, csak erre konkrétan nem láttam példát, mert nem merik megtenni.

2020. máj. 4. 12:41
 2/26 anonim ***** válasza:
100%
Kettes vagyok, az kimaradt, hogy egyszer nem szóltam be ilyen párnak. És mások sem.
2020. máj. 4. 12:42
 3/26 A kérdező kommentje:
Kedves kettes, ha ezt nekem szántad én pont az ellenkezőjére akartam kijukadni a kérdéssel.
2020. máj. 4. 12:43
 4/26 anonim ***** válasza:
26%

Ez az egész meleg dolog felvállalása ÚJKELETŰ. Tehát, hiába, hogy egy csók, kézfogás teljesen hétköznapi a heteroszexuálisoknál. DE NEM az azonosneműeknél.

Ezt még az embereknek szokniuk kell.

Ezért is teszik tele manapság a filmeket meleg párokkal, ezzel is azt sugallva, hogy mennyire természetes dolog és fogadjuk el őket.

Engem hidegen hagyj, az egész meleg dologban csak egy dologgal nem értek egyet: az pedig a gyerekvállalás. Nekik nem lenne szabad közösen gyereket nevelniük. Ez a gyerek érzelmi világára nagy hatással van, felborítja az egész értékrendjét is.

2020. máj. 4. 12:43
 5/26 anonim ***** válasza:
100%
Senkinek se illendő publikus helyen ilyet csinálni. Haverom is ezt művelte mindig a csajával amikor mentünk valahova, látszott a csajon is hogy kellemetlen neki hogy a barátja állandóan fogdossa őt.
2020. máj. 4. 12:53
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Heteró párnak sem éppen gusztusos a tömeg előtt egymást tapizni, nyalni-falni. Általában az érzi sz.rul magát, aki nem tud merre nézni, vagy arrébb menni.

A homoszexualitás elfogadás pedig még félúton sincs a társadalomban, mivel sok-sok évig beszélni sem lehetett jóformán róla. Több generáció nőtt úgy fel, hogy teljesen más nevelést kapott, számukra más az ingerküszöb. Ezért sokszor még egy kézfogás is kiveri a biztosítékot.

Mind az egyénnek, mind a társadalomnak időt kell adni az elfogadáshoz, nem megy egyik percről a másikra. Szerintem a homoszexuális felvonulások jelenleg olaj a tűzre, elfogadást akarnak elérni, de az ellenkezője történik.

Több generációnak kell úgy felnőni, hogy a fiatalabb, fogékonyabb réteget már nagyobb elfogadásra nevelik.

2020. máj. 4. 13:13
 7/26 anonim ***** válasza:
83%

"Ez a gyerek érzelmi világára nagy hatással van, felborítja az egész értékrendjét is."

bizonyíték, forrás? vagy ez csak a személyes véleményed?

2020. máj. 4. 13:17
 8/26 anonim ***** válasza:
29%

Józan paraszti ész:

egy anya az = nő

Melegpárnál:

egy anya megszólítás lehet férfi nemű, ami ugye megzavarhatja egy gyereket, hisz mindenhol azt tanuljuk, hogy egy anya az kicsoda

heteropárnál apa: férfi

melegpárnál lehet nő

És ez csak az egyik ilyen.

Ilyen, hogy anyák napja hol van? Vagy pl. ha két férfi nevel egy gyereket, honnan tudnak ők hitelesen beszámolni arról, hogy milyen egy nő, ha nincs ott jelen egy nő, hogy az ő hiteles szemszögéből elmondja a dolgokat? Egy férfi nem tud úgy beszélni a nőkről, mint egy nő a nőről. És ugyanez fordítva, ahol két nő van, ott sincs hiteles férfi minta, nem lehet hitelesen a férfiakról beszélni.

Egy egészséges fejlődéshez két nem szükséges.

2020. máj. 4. 13:37
 9/26 anonim ***** válasza:
100%

Engem a csóktól kezdve minden irritál, akár hetero, akar homo a pár.

Nem tudom, hogy van így meg a varázsa, meg az intimitása, hogy olyan gyakran csinálják és olyan természetességgel bármilyen helyezetben és állandóan mint a levegővételt.

Ha meg kézen fogva sétálnak a melegek, akkor meglepődöm, mert én a mai napig ritkán látok ilyesmit, de nem kezdek el ítélkezni, vagy rosszallóan nézni.

Nem vagy homofób, van bi barátom is, de LMBTQ-s sem vagyok.

2020. máj. 4. 13:56
 10/26 anonim ***** válasza:
76%

# 9/10 Időpont ma 13:37

A józan paraszti eszednek ellentmond tengernyi kutatás és szakirodalom a témában. Egy gyerek világa nem csak a szüleiből áll, a többi családtagon vagy családi barátokon keresztül simán találkoznak a szüleitől ellenkező nemű emberekkel. Meg aztán minden érved ugyanúgy szembeállítható az egyszülős családokkal is, sőt nekik még rosszabb is, mintha egy azonos nemű pár nevelné a gyereket, mert mindent egy embernek kell megoldani kettő helyett. Ma Magyarországon a családok 20-30%-a egyszülős család! Elképesztően sok gyerek nő fel anya, de jellemzően apa nélkül. Ehhez képest mi az a pár %-nyi homoszexuális, aki esetleg nevelne gyereket? Meg aztán az örökbefogadás során nem a tökéletes heteró szülőktől veszik el a gyerekeket, hanem esélyt adnak a fiataloknak, hogy az intézet helyett, ahol 0 szülői minta van előttük, legyen esélyük szeretetben és törődésben felnőni szülők mellett.

Meg komoly ilyenen rugózunk, hogy mi van az anyák napjával? Ha két nő neveli, akkor 2 virágot vesz reggel a gyerek anyák napján, ha meg két férfi, akkor egyet se, esetleg megtartja a nálunk nem annyira elterjedt apák napját június 3. vasárnapján. Az azonos nemű párok nem transzszexuálisok, nincs itt semmilyen kavarodás a nemek és az anya-apa megszólítás terén.

Egy szülő vagy bármilyen szerető családtag jobb, mint az intézet. Két szülő pedig alapvetően jobb, mint egy szülő.

(És mielőtt bárki kiforgatná amit írtam, ez nem az egyszülős családok ellen szólt. Ők is teljesértékű családok a szememben, egyszerűen hátrányos helyzetben vannak, ami extra erőfeszítéseket igényel a részükről. Ugyanez elmondható az azonos nemű párokról is, ott csak más típusú nehézségek vannak. Ettől viszont mindkettő felállás nagyságrendekkel jobb, mintha egy gyereknek nincs családja. És attól, hogy csak ezt az egy dolgot figyelembe véve hátránnyal néznek szembe ezek az emberek, lehet a többi tulajdonságukkal kompenzálva a világ legjobb szülői épp egy leszbikus pár vagy egy özveny heteró apa.)

2020. máj. 4. 17:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!