Miért van az, ha egy azonos nemű pár csinál valamit, ami tök átlagos a heterók esetében, akkor az magamutogatásnak van megbélyegezve?
Ha két lány/két fiú kézenfogva sétál, esetleg puszit adnak egymásnak, netalántán csókolóznak is, akkor jön, hogy "úr isten, miért kell ezt mutogatni?" és a "csináljátok már négy fal között!!!!" meg ugye ezeknek a kevésbé szépen megfogalmazott változatai. Ráadásul egy csomóan leszólják a melegházasságot, hogy az is csak magamutogató dolog.
Holott ezek tök átlagos dolgok, a heteroszexuális pároknak senki nem szól be, hogy ne házasodjatok össze, ne pusziljátok meg egymást nyilvánosan, mert gusztustalan.
Meg értem én, hogy házasság eredetileg egyházi dolog, és egyesek szerint szembe menne Istennel, ha azonos nemű párok is összekötik az életüket, de ma már vannak polgári esküvők is, szóval még erre sem lehet fogni. Meg azzal is lehet jönni, hogy a házasság célja a gyerekvállalás, de ennyi erővel az "utódnemzésre" alkalmatlan párok se házasodjanak. Plusz szerintem nem állatok vagyunk, huszonegyedik században nem ott kéne tartani már, hogy egy párkapcsolatban az egyetlen cél a szaporodás. Egy ember (jó esetben) bonyolultabban működik szellemileg annál, hogy gyerek legyen oszt heló.
Meg ott van még a természetellenességre hivatkozás is a meleg párok esetében... De könyörgöm, egy csomó természetellenes dolgot csinál az ember, nem kell messzire menni, ott vannak az elektronikai eszközök is.
És most nem arról beszélek, akik tényleg magamutogató életmódot élnek, ezt hagyjuk ki ebből. Nekem azzal van a bajom, hogy a tök átlagosan viselkedő embereket leszóljuk, csak azért mert a párkapcsolatuk annyiban különbözik, hogy nem ellenkező neműek.
9-es válaszolóval tökéletesen egyetértek. Ennek ellenére soha nem bántottam (és nem is fogom) a melegeket. Mindenkinek a saját dolga, hogy kit akar az ágyba maga mellé. Ettől függetlenül nem gondolom normális vagy természetes dolognak a homoszexualitást.
Amúgy én mindenkit elítélek akik az utcán vagy buszon nyalják falják egymást, legyen az meleg vagy hetero, teljesen mindegy. Szerintem nem illik nyelves csókolózni sem mások előtt, max szájra puszi. Ezek a dolgok csak arra a két emberre tartoznak, akik csinálják. Párommal nekünk ez természetes, hogy nem esünk egymásnak emberek előtt, sokaknak sajnos nem.
# 12/12 Időpont ma 18:23
Ezt a random állítást a seggedből sikerült előhúzni most így hirtelen? Tényszerűen hazugság. Ha szeretnéd pszichológiai és szociológiai tanulmányok tucatjait linkelem be, amiben bebizonyították, hogy nincs különbség az emberek mentális egészsége szempontjából, hogy heteró vagy azonos nemű párok nevelik őket. Annak sincs semmi alapja, hogy nagyobb esélyellyel molesztálnák ezeket a gyerekeket. Mégis mire alapozod ezeket az állításokat? Szívesen látnék valami bizonyítékot.
"Ha szeretnéd pszichológiai és szociológiai tanulmányok tucatjait linkelem be, amiben bebizonyították, hogy nincs különbség az emberek mentális egészsége szempontjából, hogy heteró vagy azonos nemű párok nevelik őket."
Hajrá, én várom a sok hiteles szakirodalmi linkedet!
ui.:
"esélyellyel"
Úristen! Ezt hogy sikerült így összehoznod? :O
"Vagy pl. ha két férfi nevel egy gyereket, honnan tudnak ők hitelesen beszámolni arról, hogy milyen egy nő, ha nincs ott jelen egy nő, hogy az ő hiteles szemszögéből elmondja a dolgokat?"
Ez mit jelent? Teljesen őszintén kérdezem, nem álnaiv módon. Én, mint nő, majd reprezentálni fogom a gyerekem számára a világ (vagy akár csak Magyarország) teljes női populációját? Én fogom neki megmutatni, hogy egy nőnek milyennek kell lennie? Van valami bizottság, ami eldönti, hogy kellően nőies vagyok-e ahhoz, hogy a gyerekem pontos képet kaphasson a kinézetem, a viselkedésem, a mentálisom, az érdeklődésem, a személyiségem által a női nemről? Ha neadjisten nem ütöm meg a megfelelő szintet, akkor inkább ne is szüljek, nehogy torz képet mutassak a gyereknek a nőkről? Más nőkkel nem fog érintkezni élete folyamán soha, hogy megfigyelhesse ő maga az általános tendenciákat?
Kérdezel, oké, de ahhoz pluszba még elég erőt vettél magadon, hogy kiforgasd, amit írtam.
Te ezt direkt csináltad, hogy ennyire kötekedtél, vagy alapból vagy ilyen ostoba, hogy ilyeneket írsz, hogy "Van valami bizottság, ami eldönti, hogy kellően nőies vagyok-e ahhoz, hogy a gyerekem pontos képet kaphasson a kinézetem, a viselkedésem, a mentálisom, az érdeklődésem, a személyiségem által a női nemről?"
Inkább olvasd el kérlek Csernus Imre: A nő és utána A férfi című könyvet és teljes körű választ fogsz kapni.
De a youtube-on fent van hangoskönyv formájában, úgyhogy csak hallgatnod kell, ha olvasni nem akarsz.
Még két kérdés: Te mitől érzed magad nőnek? Ha lesz egy lányod, akkor mit fogsz neki tanítani, hogyan viselkedjen..stb?
A józan paraszti eszedből sarjadt, saját szavaiddal megfogalmazott válaszodat szeretném elolvasni, nem azt, amit Csernus Imre írt "A nőről" és "A férfiról". Veled beszélgetek és a te álláspontoddal szeretnék vitatkozni, amennyiben nem értek azzal egyet, nem Csernus Imrével. Ne bújj el az ő háta mögé, ne hivatkozz a tekintélyére.
Nem volt szükség arra, hogy kiforgassam a szavaidat, mert nem fejtettél ki semmit. Úgy tettél, mintha mindenki számára rohadt egyértelműnek kelle lennie annak, hogy a te elképzeléseid szerint milyen "egy/a" nő és milyen "egy/a" férfi. Ha nem vagy hajlandó elárulni erről semmit azon kívül, hogy Csernus is valami olyasmit gondol, mint te, akkor felesleges volt reagálnod rám.
"Te mitől érzed magad nőnek?"
Nem életérzés az, hogy nő vagyok, hanem biológiai tény. XX kromoszómám van, hüvelyem, méhem, petefészkeim, néha menstruálok is.
"Ha lesz egy lányod, akkor mit fogsz neki tanítani, hogyan viselkedjen..stb?"
Becsületes legyen, egyenes, segítőkész, tisztelje az embert mindenkiben, viszont ne féljen kiállni saját magáért, legyen képes túlélni akkor is, ha nincs ott mellette senki, hogy fogja a kezét. Tömören. A fiamnak ugyanezt tanítanám.
"Nem életérzés az, hogy nő vagyok, hanem biológiai tény. XX kromoszómám van, hüvelyem, méhem, petefészkeim, néha menstruálok is."
Ez csak biológia, de nemcsak testből áll az ember, hanem lélekből is.
Vagy neked az érzelmi intelligenciád ennyire fejletlen lenne?
Sajnálom, hogy ki kell hogy fejtsem neked, hogy milyen egy nő. Ezek szerint nem volt se hiteles anyád, mint nő, se hiteles apád, mint férfi.
A nő a család lelke, fénye, összatartó ereje. A lányával együtt játszik, babázik, olvas neki, játékosan is, de felkészíti a nővé érésre, hogyan főzzön, hogyan legyen nőies, csinos (öltözködés), milyen legyen a testbeszéde, milyen trükkökkel tudja felhívni magára a fiúk figyelmét, ha elég szoros kapcsolatot sikerül kialakítania a lányával, akkor a lánya mindent őszintén elmond neki, nem fél elmondani a legféltettebb titkokat, pasiügyekben is az anyukájától kér tanácsot, elmegy vele a nőgyógyászhoz, olyan tanácsokkal látja el, amitől kívül és belül nő lehet.
Milyen egy nő belülről? Pl. érzelmes, gyöngéd, lelkes, vidám, hűséges, fontos neki a családja, gyerekei, mindent elkövet, hogy jó szülő legyen (már aki akar gyereket), kiáll magáért, szereti saját magát, igyekszik hibáit kijavítani, foglalkozik testi-lelki egészségével..stb.
Egy nő felvilágosítja gyerekét mindenről, minek mi a következménye, leül a lányával és megbeszélik a menstruációs dolgokat..
Ha egy buliból a lány csalódottan jön haza, sír, akkor az anya odamegy, átöleli, beszélget vele, lelket önt belé.
De ha még mindig nem érted, akkor rengeteg szakkönyv van a témával kapcsolatban.
Az viszont bocsánat, de téged minősít, ha te így vélekedsz magadról, nem tudod megfogalmazni, hogy mitől nő a nő (még azt is megkérdőjelezem, hogy nem-e egy kamus idióta pasi vagy, mert ilyen értetlenséget nem hiszem el, hogy egy nő találna ki).
Kérdező, ezen én is rengeteget gondolkodtam.
Annyi furcsa érvet tudnak felsorakoztatni, amik mögött kellene lennie valaminek... de azt tapasztalom, hogy legtöbbször csak korlátoltság van. Ez fakadhat több mindenből is (neveltetés, vallás, vagy az illető alapból egy nulla szintjén áll, esetleg "valamit gyűlölni kell" habitus, mert feszíti a méreg, stb, biztos mindenki sok ilyennel találkozott már).
De ami számomra megdöbbentő, hogy művelt, értelmes ismerőseim is szoktak olyat mondani, hogy "nekem mindegy, csak ne előttem csinálják". Amikor nekik szegezem a kérdést, hogy "miért ne?", akkor nem tudják megválaszolni, csak azzal, hogy "mert az undorító". Ez lehet valami evolúciós berögzültség, vagy ugyanúgy csak valami hülyeség, nem tudom. Nem értem.
Gyerekvállalásról vitatkozóknak: Nem látjátok mennyi lelkisérült ember rohangál jelenleg is a nagyvilágban? Nagyrészük azért, mert amikor kicsi lett volna, nem kapott elég törődést, vagy szeretetet. Nem a nemi szerepek megtanításával van itt a probléma, hanem azzal, hogy amikor igazán pici vagy és védtelen, nem tudsz kihez fordulni. Engem és édesanyámat elhagyott az apám, minek következtében iszonyú nehéz helyzetbe kerültünk, anyámnak éjt-nappallá téve dolgoznia kellett, pont abban az időszakban, amikor nagyon sokat segített volna, ha mellettem tud lenni. Azóta sem tudtam igazán feldolgozni, hogy elhagytak engem, ráadásul kicsiként úgy éreztem, hogy ezt ketten is megtették. Semmiért nem cserélném el az anyukámat, de ha lett volna mellette egy társ (akár egy leszbikus nő is), sokkal boldogabb, kiegyensúlyozottabb gyermek lehettem volna, és érzelmileg sokkal stabilabb környezetben nőhettem volna fel. Ugyanúgy, ahogy ezt elmondhatják magukról azok is, akiket az alkoholista apa ver, molesztál. Egy ismerősömet a drogos anyja árulta gyermekként. Szóval a gyermekvállalást nem ahhoz kellene kötni, hogy kit szeret az ember, azonos nemű párja van-e, hanem ahhoz, hogy elég érett-e az a pár gyermekvállaláshoz. Mert amikor szülök nem tudom hány gyermeket CSOK-ért, meg azért, hogy gyorsan igénybe vehessem a babavárót (sajnos bankszakmában dolgozom, és NAGY TISZTELET A KIVÉTELNEK, de rengetegen ezért vállalnak gyermeket, végig sem gondolva, hogy az valószínűleg jóval többe fog nekik kerülni), vagy azért, mert azt remélik, hogy a férjük így majd nem hagyja el őket, vagy azért, mert még védekezni sem képesek... (Eszembe jutott még egy sztori, hetero család, együtt is maradtak a szülők, iszákos apa veri anyut meg a két fiút, akik olyan éhesek, hogy az iskola udvarán a DIÓT eszik a földről, mert csak piára van pénz, kajára nem.) Itt is tisztelet a kivételnek, de annyi ilyen sorssal találkoztam, hogy hülye érv azt felhozni, hogy egy egészséges családhoz kell férfi és nő is... mert nem.
Jézusom, elütöttem egy szót. Tragédia.
Többet azért most nem fogok keresni. A kutatások döntő többsége azt mondja, hogy nincs jelentős különbség abban, hogy melegek vagy heterók nevelik a gyereket. Elvétve vannak statisztikák egyik vagy másik oldal irányába mutatni gyenge eltérést különböző területeket, de egyik se egetrengető különbség. Sok tanulmányt lehet persze kritizálni mindkét oldalon, de szerintem eléggé magától értetődő, hogy az állításaid, miszerint a melegek lelkileg megnyomorítanák a gyerekeket, bizonyítottan nem igazak. Nincs nagyságrendi különbség. Más tényezők, a szülők anyagi és társadalmi helyzete, vagy éppen a végzettsége sokkal nagyobb hatással van a gyerek jövőjére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!