Külföldön miért elfogadóbbak a kövérekkel szemben?
Tudom mi lenne a kontra válasz ,akkor költözzön oda.Angliában pl ha egy férfi vagy nő elhízott nem bántást kap hanem megkönnyítik idézőjelben az életét ,itt meg még egy bolt Sincs ahol ilyen méretben ruhákat kapna ,meg megbámulják.
Miért?
Amiket rendeltünk kb semmi nem lett jo az oda vissza küldés meg macera.
Itt nemcsak a ruháról van szó hanem az elfogadásról!
Már bocsánat, de mit kell elfogadni olyasmin amin lehet változtatni és beteges?
Elfogadni olyasmit kell, ami negatív dolog és nem lehet rajta változtatni. Pl. egy végstádiumú rákos megbetegedést el kell fogadni, mert mást nem tehet az ember. El kell fogadni, ha valaki megvakul vagy nyomorék lesz örökre egy baleset miatt. De a kövérségen mit kell elfogadni?
A 140 kg az már nemcsak kövér, hanem extrémen elhízott. Vannak duciknak való boltok, de ekkora súlyfelesleggel ott sem lehetne ruhát találni.
Engem pl.pont nem érdekel ki hogy néz ki, én elfogadok mindenkit, plusz nem a súly alapján választom a baràtaimat sem.
Az a jelenség amiről te beszélsz, tipikus emberi tulajdonság. A munkahelyemen azért beszélnek ki FELNŐTT EMBEREK egy pasit, mert vörös a haja. A másik túl magas vagy alacsony, kövér vagy túl sovány stb. Mindig találnak okot az emberek arra, hogy kibeszéljenek másokat.
Szerintem ha valakinek már XXXL-es méret kell vagy olyan, amit külön varratni nem baj ha megnehezítik az életét, hiszen ez az egészségére káros és potenciálisan emiatt fog jóval rövidebb és rosszabb életminőségű életet élni.
A dog függőkre sem mondjuk hogy "hagy éljék az életüket ahogy akarják", akkor az étel függőkre mért?
Itt nem plusz 30-40kg zsírról van szó hanem a kérdésben forgóknak +100kg.
Őket kezelni kell, nem életet megkönnyíteni.
Ja meg még annyi, hogy ők egy nagyon pici részét képzik a népességnek, így nincs motiváció az ő méretükben ruhát árulni vagy számukra megfelelő nagyságú ülőhelyet biztosítani stb...
Amikor lehet hogy az adott kávézóba 20 év alatt csak 1 ilyen ember sétál be vagy akár egy sem. Csak ezért nem fognak dupla akkora székeket használni, hogy fele annyi embert lehessen leültetni.
Ha én akarok venni egy nadrágot, ami derékban jó, az lábszárban szűk, ami lábszárban jó, abba derékban 2-3-szor beleférek. A ruhagyártók szerint híznom kellene, vagy le kellene építenem az izmos vádlimat. És nem vagyok kigyúrt meg élsportoló.
Le kell fogyni, nem megkönnyíteni a kövérek életét. Ismertem gyerekkoromban egy kövér nőt (4 gyereket szült és nem tudott visszafogyni), aki varrt magának, mert akkoriban tényleg nem voltak több XL-es ruhaboltok.
16 A drogfüggőséget és az ételfüggőséget állította párhuzamba a 15ös.
Muszáj ételfüggőnek és kórosan elhízottnak lenni? Az egy betegség.
Nagyon érdekes egyébként, hogy rengeteg 75-90 évet is megélő láncdohányos és/vagy alkoholista létezik, viszont kórosan elhízott ember még sosem élt meg ilyen hosszú életet. Ez vajon miért van?
Ez sem igaz,nem lehet párhuzamot vonni közte.Mindketto betegség az alkoholizmus és az étel függőség is.
De szép számmal tudok olyanokat akik ducin sokáig éltek ,és jópár olyat is aki modell alkat volt szinte de a rák elvitte pár hónap alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!