Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A 35. életév után tényleg...

A 35. életév után tényleg elkezd öregedni az emberfia? Elsősorban férfiak válasza érdekelne.

Figyelt kérdés

Nézegettem a témában, és azt írták - korcsoportokra lebontva-, hogy már 35 után elkezdenek mutatkozni az öregedés jelei. Ez igaz?

Nők válaszai is jöhetnek -magukra nézve.

2020. aug. 9. 17:57
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
81%
30 évtöl màr ra kell segitenie magàra edzessel vagy taplalkozassal.màr nem lesz termeszetes a jo fitt energikus test feszes bör etc
2020. aug. 9. 18:58
 12/20 anonim ***** válasza:
71%

40 évnél érezhető változás - nem nevezném "öregségnek", de más kezd lenni az életszemléletünk, férfinek nőnek egyaránt.

Márai írja:

"Marcus Aurelius mondja, hogy negyvenéves korára egy férfi, akiben világít egy szikrája az értelemnek, mindent megélt és mindent tud, ami előtte történt az időben az emberekkel, s ami az utána következő időben történhet még.

A részletek lehetnek változatosak és eltérőek, de az alapélmény - minden emberi élet közös alapélménye - negyven év alatt csakugyan megtörténik minden emberrel. Megélte a szenvedélyeket, tapasztalta a természeti törvények állandóságát, és teljes bizonyossággal tudja, hogy halandó. Többet nem tudott Caesar sem, Antonius sem, Marcus Aurelius sem, többet nem fog tudni az ember az időben önmagáról és a világról soha. Minden más csak ismétlődés.

------

Fáradt vagy élni? Igen, egy napon úgy érzed, túlságos feladatra vállalkoztál, mikor embernek születtél e földre.

Túl sok volt az ellenállás, a kiszámíthatatlan, az ellenséges, az aljas, a reménytelen, túl sok volt a feladat, túl sok a szenvedés, a csalódás. De nem gondolod-e, nem érzed-e, hogy éppen ez a reménytelenség, ez a "túl", ez a "sok" adott rangot és értelmet életednek? Nem érzed-e, hogy feladatod volt, személyes dolgod? Nem érzed-e, hogy a természet, mely olyan esztelenül túloz és pazarol, megtisztelt azzal, hogy embernek alkotott és emberi mértékben szabta ki feladatod a földön? Mi lehetsz más, mint fáradt? Ez volt a dolgod: hogy élj és elfáradjál."

Márai Sándor

2020. aug. 9. 19:15
 13/20 anonim ***** válasza:
76%
Egyébként ez nagyon erősen egyénfüggő.
2020. aug. 9. 19:16
 14/20 anonim ***** válasza:
92%

Értem hogy mit szeretnél kérdezni, sokkan félre értettek a kérést.

Szerintem alkati kérdés de a férfiaknál 40-45 körül szerintem látható és az ember érzi is azt hogy nem úgy teljesít ahogyan annak idején.....45 F

2020. aug. 9. 19:44
 15/20 anonim ***** válasza:
69%
Hát ha nem tartod magad karban. Van pocakos, apukás kollégám és ugyan abban a korcsoportban sportos, fitt, fiatalos is.
2020. aug. 9. 20:09
 16/20 anonim ***** válasza:
34%

Onnantól öregszünk, hogy megszülettünk. :) Egyébként már az én korosztályomban is sok embernek elszaporodtak az ősz hajszálai, ráncai, megjelentek ízületi fájdalmai. Nemrég múltam 25, mostanában kezdtem el kicsit komolyabban odafigyelni a bőrápolásra (az alap hidratálókrémen meg arclemosón túlmenően) és ebből adódóan figyelgetni magamon komolyabban a bőröm minőségét, stb. És ugyanígy másokat is nézek, hogy belőjem, mennyire vagyok rossz állapotban.

Hááát... A korombeliek kb felének van már ízületi fájdalma, a férfiak kb egyharmada kopaszodik vagy őszül a halántéka, illetve sok ember szeme körül is látszanak a mimikai ráncok, gyakran a szeme alatt is. Ilyen szempontból szerencsésnek mondhatom magam, nekem egyedül az arcom lett kevésbé kerek és pufi 18 éves korom óta, más komolyabb változást nem látok magamon az akkoriban készült képekhez mérve. De azóta fogytam is... Szóval nagyon egyénfüggő. Anyukám nem az a ráncos fajta. Meg sok múlik az életmódon is. Például rám mindig is jellemző volt az egészséges életmód, a sportolás és nemigen tettem ki a bőröm erős napfénynek, míg a nők többsége most rá van feszülve a szoláriumra, sokan dohányoznak meg ott a szülés is...

Amúgy szerintem nem az öregségen múlik az ember vonzereje. Például nekem ehy 35 éves férfi akkor is öreg párnak, ha objektíve sármosnak tartom. Ahogy egy 15 éves is sokallana engem. Akkoriban nekem is öreg volt egy 25 éves, mint az országút... De még 18 évesen is. Az emberek többsége a saját korosztályához vonzódik, az idősebben párt kereső ismerőseimből kiindulva pedig, ha minden különösebb beavatkozás nélkül adsz magadra és legalább a korodnak megfelelően (vagy akár kicsit fiatalosabban) nézel ki, nyerő vagy a korosztályodban (amennyiben normális párt keresel aberrációk nélkül és te magad is ilyen vagy). Hogy mit lehet tenni, ha az ízlésed nem változik a koroddal, hanem leragadt a 20 éveseknél? Passzolom, kösd fel a gatyád és feküdj kés alá, hátha le tudod tagadni fizikailag is azt, amit szellemileg vagy keress egy apakomplexusost. :)

2020. aug. 9. 20:57
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
38F vagyok, alapból nem egy egészséges egyén, de kezdem érezni, hogy igen: sűrűbben jönnek elő különböző bajaim.
2020. aug. 9. 21:28
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Én már huszonévesen, a harminchoz közeledve kezdem érezni az öregedést. Nehezebben tanulok, pedig jobb a logikai készségem (fejlesztettem), az arcomon, bőrömön is látszik már valamelyest. Bár sok szempontból jobb állapotban vagyok, mint tinikorom végefelé: a sulis tesi olyan volt, hogy azt inkább hagyjuk, gyümölcsöt-zöldséget sokszor napokig nem ettem. Ha egy nap kétfélét ettem, akkor már meghajtott. :D Talán nem is ittam eleget.

Viszont ma túlságosan is az elhízás körül forog minden. Ez "veszélyeket" is rejt magában - sok vékony gondolja, hogy áá neki minek sportolni. Hallottam ilyet!

Van ismerősöm, aki kicsit 'vaskosabb' (nő, és erre sok férfi amúgy azt mondja, legalább van mit fogni), tippre 10-15 kg felesleg lehet rajta. Nincs pocak, ilyesmi, csak vaskos. 10-15 km-eket fut kb. 5,5 perc/kilométer időkkel. Szerintem azért nem rossz.

Lehet, hogy valaki napi többször eszik zöldség-gyümölcsöt, sok folyadékot iszik (vizet, ízesítetlen teát), igyekszik kezelni a stresszt, heti 3-4 órát sportol. Csak lassabb az anyagcseréje és sajnos ehetne kevesebbet, vagy legalább ehetne kevesebb édességet. A BMI-je bizony a túlsúly tartomány alján mozog.

Míg másvalaki kb. a középsulis tesióra óta nem sportolt (a tesióra meg általában olyan, amilyen), zöldséget-gyümölcsöt nem is mindennap eszik, nem iszik eleget. Csak épp nem eszik sokat, nem kívánja az édességet és szerencsés alkatú, ezért vékony.

Kíváncsi lennék, mennyi a nyugalmi pulzusa, úgy általában mennyire erős a szíve, mennyire nagy a tüdeje, 35-40 évesen hogyan nyom majd le egy 20 km-es gyalogtúrát egy gyönyörű helyen vagy tekeri körbe a Balatont, ha addig is ezt az életmódot folytatja.

Nem egy, nem két ismerősöm van, aki vékony, de saját bevallása szerint semmit se sportol és nem eszik zöldséget-gyümölcsöt.

Pedig a sport javítja a memóriát, a koncentrálóképességet, mivel jobban (máshogy) fáradunk el tőle, jobban alszunk, nyugtatja az idegeket stb...

Olyan kb. 7-8 éve brutálvékony voltam, BMI legalja, sőt, normál alatt. Semmi alakom nem volt, ha a kettő között kellene választanom, inkább a mostani (túlsúly tartomány már sajnos, de legalább -szerintem- van alakom).

Akkoriban kezdtem magamtól is sportolni. Már nem volt gimis, magamnak kellett megoldanom.

Volt, hogy csaj nekem szegezte a kérdést: neked meg minek sportolnod? -.-' -.-'

De van egy pasi ismerősöm, ő pont 35. Fiatalos az arca, ránézésre jó általános állapotban van. Letagadhatna pár évet. Ritkán beteg és akkor is rövid ideig. Stb.

Hetente több órát sportol, szerintem van az 4-5-6 is, neki a bringázás már nem is sport.

Ő például túlsúlyos. Vaskos is és legutóbb, amikor találkoztunk, hasa is volt.

Igen, kellene változtatnia az étkezésén. Igen, ezek szerint nem mindent csinál jól. De legalább törekszik az egészségre. Nem úgy, mint sok vékony ember...

2020. aug. 9. 21:28
 19/20 anonim ***** válasza:
89%

Nemrég léptem át ezt a vonalat.

Nem érzek semmi különösebbet. Sőt, mostanában, hogy újra elkezdtem edzegetni, sokkal fittebb vagyok, mint néhány évvel ezelőtt.

De tény, hogy negyven felé közeledve, pláne azon túl még inkább oda kell figyelni az egészségre, mert az ember toleranciaszintje csökken, a káros hatások pedig halmozódnak.

2020. aug. 9. 22:12
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, - nagyjából ott éli meg a legtöbb férfi a fizikai csúcspontját és innen kezdődik a fokozatos leépülés. Nyilván vannak pozitív, ill. negatív végletek is, de általánosan igaz a válasz a felvetésedre. Életem legjobb fizikai teljesítményét 45 évesen adtam le egy, a teljesítmény hivatalos mérésére szakosodott helyen, de én sok évet kaptam ajándékba a természettől. Jelenleg még elhízottan is letagadhatok simán 5-8 évet az életkoromból úgy, hogy senki nem kételkedne abban, de mint írtam, ez egy ajándék a természettől. A férfiak úgy vannak genetikailag kódolva, hogy az átlagnak 40 éves korától kezd el romlani a látása, - nekem ez az idő 45 éves koromban volt. Amikor fizikai felmérő eredményeket írt össze az erre kijelölt ember, kimerevedett, amikor a születési időmet diktáltam, mert azt hitte, hülyének nézem vagy viccelődök vele. Háromszor kellett neki elmondanom, mire leírta!
2020. aug. 10. 08:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!