Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nektek hogy ment a felnőtté...

Nektek hogy ment a felnőtté válás? Nem vágytok vissza a gyerekkorba vagy kamaszkorba? A 18. életév tényleg nagy választó pont?

Figyelt kérdés

2014. júl. 12. 18:49
 1/9 anonim ***** válasza:
Onnantol fogva felelosseget kell vallalnod a tetteidert. Nem varhatod el, hogy a szuleid eltartsanak, es SENKI NEM MONDJA MEG, HOGY MIT CSINALJ!!!
2014. júl. 12. 18:51
 2/9 anonim ***** válasza:
Akkor leszel igazán felnőtt, ha önállóan kell intézned MINDEN dolgodat és ez nem feltétlenül esik a 18. életévedre.
2014. júl. 12. 18:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Fokozatos volt a felnőtté válásom, sőt, valójában most sem állt meg. Nem azt mondom, hogy nem vagyok egészen felnőtt, de egyre érettebb és árnyaltabb a gondolkodásom, ahogy múlnak az évek.

A vízválasztó 21 évesen volt, akkor költöztem el otthonról.

2014. júl. 12. 19:00
 4/9 anonim ***** válasza:
Az emberek nem válnak felnőtté 18 évesen. A 25 évet mondanám vízválasztónak, odáig még fizikai fejlődés is történik a testben, hogy csak a biológiánál maradjunk, tehát még testileg, szellemileg sincs készen 18 évesen senki, érzelmileg még később. A vízválasztó a szülőkről való leválás, költözés, anyagi függetlenség, felelősségvállalás.
2014. júl. 12. 19:26
 5/9 anonim válasza:
Én a 18. szülinapomon csak az érettségire tudtam gondolni és a továbbtanulásra... Nincs meghatározott időpont a felnőtté válásra, ez egy folyamat. De szerintem, legkésőbb a 20-as évek közepére már be kellene fejeződnie... :)
2014. júl. 12. 19:34
 6/9 anonim ***** válasza:
18. életév az kb. semmi. Jogilag felnőtt vagy azt kb. ennyi. Sokan túl sokat képzelnek ebbe bele. Inkább olyan 22-25 év körül van.
2014. júl. 12. 19:46
 7/9 anonim ***** válasza:

Nem, a 18 nem választópont. Nem tudom, mikor volt a felnőtté válás, így nem tudom meghatározni.

De nagyon szenvedek. Nekem az olyan 8-12 éves korom hiányzik, az volt a legjobb... :(

2014. júl. 12. 19:47
 8/9 anonim ***** válasza:
"Akkor leszel igazán felnőtt, ha önállóan kell intézned MINDEN dolgodat...." No ez nem teljesen igy van. Gondolj csak az utodkészitésre:-))), de csaknem mindenben a társadalom segit vagy akadályoz "dolgaid" intézésében. A felelőség ami mindig a tied!
2014. júl. 12. 20:00
 9/9 anonim ***** válasza:

Nekem az volt a nagy választó, amikor elkezdtem dolgozni. Onnantól kezdve teljesen máshogy láttam a dolgokat.

Néha vágyom vissza, de nem gyerekkorba, hanem a húszas éveim elejére. Akkor még kevesebb volt a felelősség, probléma. De van ami, most jobb, szóval nem vagyok elégedetlen :)

2014. júl. 12. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!