Miért támogatják az elhízott embereket?
Fogalmam sincs hogy jó helyre írom-e ezt a kérdést, de kérlek nézzétek el nekem, ha nem.
Nagyon szembetűnő lett számomra az a jelenség, hogy egészségtelen duci nőket (leginkább nőket, de nincsenek ebből kizárva a férfiak se) támogatnak, azt mondják nekik hogy fogadd el magad, tökéletes vagy, még akkor is ha nem csak plusz 10+ kgről van szó hanem komoly súlyfeleslegről. Pl egy 160 cm-es lány mondjuk 120 kg, és kirakja magát az fb-re azzal, hogy milyen büszke magára hiszen mára már elfogadta a testét. Ez valós eset, és nem is csak ez az egyetlen lány csinálja ezt, olyan facebook csoport is létezik mint: Telt lányok oldala, újságokban is azt hirdetik hogy fogadd el magad bármilyen vagy, persze pár oldallal arrébb már csontvekony modellek pózolnak. Amerikában is volt egy ilyen mozgalom hogy a duci nők mennyire szépek, megpróbálom belinkelni a cikkeket amiket erről olvastam majd hozzászólásban. Tehát úgy látom hogy globálisan kell elterjedni az, hogy mindenki aki nagyon duci úgy ahogy van gyönyörű és senki de senki nem szólhat bele ebbe. Ez szerintem borzasztóan káros, én ismerem olyan kis telt lányt aki nem annyira duci, olyan 10-15 kg sulyfelesleg van rajta aki azt mondja, őt az se érdekli ha 100 kgt- hízik, úgy is imadni fogják a pasik, hiszen tudja, ezt olvassa, én ne magyarazzak mert ő biztos így is egészséges.
Lszarom, ha valaki így látja szépnek magát, engem aztán nem érdekel, de ha ki is teszi magát fűzze hozzá azt is a fiatalabb generáció érdekében hogy ez borzasztó egészségtelen. Ne hirdessék úgy, mintha lehetetlen lenne lefogyni, és amúgy nem is akarnának hiszen megbékéltek magukkal, mert ebből csak az jön ki hogy aki befolyásolható, ebből fog merítkezni.
Ja és ami a legjobban felkavar, hogy a többség betegségre fogja.
Én valóban beteg vagyok, autoimmun pajzsmirigy alulmüködésem van, a családban gyakran előfordult ez a betegség, ahogyan a cukorbetegseg is. Amióta az eszemet tudom küzdök a kilókkal, hiába próbálok lefogyni, hiába járok heti 4x edzőterembe és eszek egészségesen egyszerűen borzalmasan nehéz lefogyni, 1 év alatt összesen 10 kgt sikerült. Eddig úgy tudtuk hogy csak pajzsmirigy beteg vagyok, mert nagyon fiatal vagyok (25) ezért az orvosom akit időközben szerencsére lecseréltem, azt gondolta nem lehetek meg cukorbeteg. Szóval most kiderült hogy tényleg cukorbeteg vagyok, ezért megy annyira nehezen a fogyás. Megszakadok már, lelkileg is borzasztóan nehéz, de csinálni kell és ha nehezen is, de lekell fogyni.
Es akkor vannak olyan emberek, akik félvállról veszik ezeket a betegségeket, ezektől ha nem rendesen kezelnek, tényleg meglehet hízni, viszont ha rendesen kezelnek valóban le lehet fogyni (én is most kapok dietetikustól személyre szabott diétát, és kapok diabétesz gyógyszert is). Vannak olyan emberek is, akik azt mondják ok azért ducik mert betegek, és nem hiszem hogy az összes duci nő beteg lenne ezen a világon. Viszont ha duci vagy tartósan, és nem is teszel ellene hiszen te így vagy önazonos, ténylegesen lehetsz beteg!
Szerintem nagyon káros ez a nem is teljesen új keletű hóbort, plus size mozgalom. Nyilván az is káros, ha valaki anorexiás modell, rengeteg tinilány szeretne ezekre az anorexiás modellekre hasonlítani, viszont az se egészséges ha molett lányokra szeretnének hasonlítani. Jó lenne ha mindenki az arany középútra akarna hasonlítani, a lényeg az lenne hogy egészséges legyen, sokat mozogjon, egyen egészségesen de ne tagadjon meg magától mindent...
Támogatni kéne azokat a lányokat, akik szeretnének lefogyni, vagy abban hogy ne is hízzanak el..
Mit gondoltok erről?
Nagyon idegesítő számomra, hogy én hiába küzdök, szenvedek a fogyásért tényleg nehezen megy, más nők akik meg letudnanak konyebben fogyni, hirdeti hogy nem is kell lefogyni mert ő és ő hozzá hasonló nők is gyönyörűek...
21
19 voltam
Az elmúlt hónapokban inkább fogytam, de kösz aggódást.
Amúgy vagy csak felületesen futottad át az általam írt hozzászólást vagy ugyan elolvastad, de meg nem értetted. Nem feltétlenül szövegértésre gondolok, hanem arra, hogy te esetleg elhatároztad, hogy márpedig nem érted meg az azonos álláspontot.
Ha megértettél volna, vagy azt írod, hogy de ügyes vagy, hogy küzdesz, így tovább (amúgy ez sokkal motiválóbb) vagy leginkább nem reagáltál volna semmit se.
Amúgy a bmi-hez képest 2-3 kiló pluszom van.. És igenis odafigyelek magamra.
Tehát ráadásul azokat a dolgokat szűrted ki a válaszomból, amibe bele lehet kötni.
Most kezdem a cukorgyogyszert, és még nem mertem ráállni a mérlegre úgy 2-hete. De legutóbb még 120, valamennyi voltam, ami elképesztően sok. Érdekes, mert látszatra nem tűnik ennyinek. Sokat számít ha valaki az alakjahoz megfelelően öltözik fel. Szóval legyen 120, lehet már azóta is több. Ehhez képest 163 cm vagyok. Elemésztő ez a súly, fáj a derekam most is annyira, hogy megörülök tőle...
Az a baj, hogy ha sportolok a derekam is jobban fáj, de kénytelen vagyok sportolni mert akkor lennék szerintem 150 kg is. De lefogok fogyni, most mindent félreteszek, szedni fogom rendesen a gyógyszert és a legdurvabban, legszigorubban fogom tartani a diétát. 1 év alatt lefogok fogyni, nem sietem el, de mindenképp megkell történnie. 25 éves vagyok, még fiatal vagyok, most kell belehúzni. 150 grammos 1500kc diétát kötelezett rám az orvos, plusz a pajzsmirigy gyógyszerem megemelését, és plusz a cukorgyogyszert. Egyedül a cukorgyogyszer mellékhatásai miatt aggódom egy picit, mert az állítólag durva lesz... De rendíthetetlen vagyok, és leszek!
A férjem is jön velem mostantól biciglizni, az edzőterembe eddig is lekísért, és mostantól a túrákra (szenvedélyes túrázók vagyunk a ferjemmel) a tesóim is elfognak kísérni támogatás céljából szóval nagyon boldog vagyok! :)
Egyébként gyűlölök én is egészségesen enni, habár vannak finom és kímélő ételek, azert a hamburgert és a csokit én is sokkal jobban szeretem. A zoldségeket kifejezetten utálom, a gyümölcsöket megeszem de azért a csoki finomabb. 😃
Viszont ha ténylegesen fogyni szeretne az ember sajnos magára kell igenis KELL erőszakolni az egészséges életmódot. Eddig ezt csináltam, egészségesen ettem, és nem túlzóan sokat. Havonta egyszer tartottam egy csaló ebédet, edzés után. Mostantól majd erről is lekell mondanom, sajnos. :(
Évek óta eszek így normálisan, de sajnos ez se elég, kell a 150 gr szénhidrát, az 1500kc val nem lesz gond mert azt tudom tartani amúgy is.
Vannak tök finom cukormentes kekszek, meg tudsz egyébként te is csinálni, kedves válaszoló aki írta hogy neki kell az édesség. Nekem is kell, én is imádom az édeset. De mértékét kell tartani, és akkor se mindegy mit viszel be, ha fogyni szeretnél. Napi egy cukor és mindenmentes kekszbe senki se fog belehalni, ha nem is vagy cukros akkor meg főleg, még én is beletudom számolni majd az étrendbe, most már hogy lesz cukorgyogyszerem.
Tényleg vigyázni kell a súlyra, mert most ez még csak pár kiló és az rendben is van, ezért senki se bantson téged. Csak tényleg ne hízz el túlságosan, nehogy úgy járj mint én. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!