Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit gondoltok a telemarketing...

Mit gondoltok a telemarketing hívásokról?Hogy szoktatok reagálni?

Figyelt kérdés
Amikor mindenféle ajánlattal bombáznak.

2020. júl. 21. 10:59
1 2 3
 11/28 Metionin ***** válasza:
78%
Mivel voltam anno ügyfélszolgálatos, ha van időm, akkor addig hallgatom, hogy okés hívás legyen, ergo hogy megkapja a dolgozó érte a lóvét. Okés hívás az, ha hagyják elmondani a fő tájékoztatást, aztán elmondják hogy nem érdekli őket és elköszönnek. Ezért jár a keksz. Ha rácsapják, akkor nem jár a keksz. Én meg tudom hogy mekkora szopás ez a fajta meló, ezért nem akarom szopatni az ügyfélszolist. Teljesen végig viszont nem hallgatom, mert magamat sem akarom szopatni.
2020. júl. 21. 11:41
 12/28 anonim ***** válasza:
36%

Onnan tudom, hogy az ismerős benne van a telefonomban. Milyen hivatalos helyről? Egyetem, munkahely nem telefonon kommunikál, minden szolgáltatónak megvan adva az email címem, írjon arra, ha akar valamit. Van külön munkahelyi telóm, azt bárkinek felveszem munkaidőben, aztán bent is hagyom, nem hozom haza.

Amúgy ha nem tudom ki az aki hívott, akkor beírom a gugliba a számot, és ha érdekel mit akar, a következő hívásánál felveszem, így a kórház hamar kiderülne, nyilván azt visszahívnám. Ha ég a házam, akkor is ég ha felveszem, ha nem.

De amúgy eddig mindig az derült ki, mikor utána néztem a számnak, hogy csak ilyen telemarketingesek hívnak telefonon. Lejárt technológia a telefon igazából, email-en, messenger-en kommunikálok főleg. Ha visszanézem a híváslistám, kb. 3 név váltakozik benne folyamatosan.

Barátom is mindig ki van ezen, hogy én nem veszem fel ismeretleneknek, de én úgy vagyok vele, hogy attól, hogy van egy mobilom, még nem jogosít fel mindenféle random szolgáltatót meg telmarketingest, hogy zaklasson szabadidőmben.

(9-es voltam)

2020. júl. 21. 11:45
 13/28 anonim ***** válasza:
53%

Nálam egyszerű, utolsó. A marketingesek kizárólag a fix telefonon zaklatnak. Nem tudom miért, talán mert céges telefon a mobil? A fixen meg csak azt veszem fel, aki ismerős. Megjelenik a monitoron, ki keres.

Hivatalos helyen a mobil számot adom meg.

2020. júl. 21. 11:45
 14/28 anonim ***** válasza:
100%

Kedvesen leállítom a telefonálót, hogy ne fáradjon, mert felesleges. Szép napot kívánva elköszönök tőle.

Ő is ember, aki a munkáját végzi. Ennyi.

2020. júl. 21. 12:24
 15/28 anonim ***** válasza:
30%

Általában magánszámról hívnak, de egy cég nevében, és közlik, hogy felveszik a hívást.

Akkor megmondom nekik, hogy én is felveszem, ekkor mondanak néhány keresetlen szót, majd lecsapják.

2020. júl. 21. 12:25
 16/28 anonim ***** válasza:
68%
Tény, hogy a munkáját végzi, de amikor szombat reggel 8-kor az ágyból ugraszt ki, és azon a telefonon a gyerekem szokott keresni legtöbbször, és olyankor nála még csak 7 óra van, és olyan álmos vagyok, hogy rá sem nézek a monitorra, csak beleüvöltök, hogy mi a baj, a szívinfarktus közeli állapotban, na olyankor már nem vagyok ennyire megértő.
2020. júl. 21. 12:34
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Hallgatom, hogy végigmondja (mégis csak ez a munkája, meg azért is, amit a 11-es írt), de nem fogadom el ezeket az ajánlatokat sosem.
2020. júl. 21. 12:51
 18/28 anonim ***** válasza:
76%

Első alkalommal felveszem (de csak azért mert hátha valaki ismerős keres ismeretlen számról), innentől két eset van:

- ha a telefonáló normális, köszön és megkérdezi hogy alkalmas-e a hívás, akkor udvariasan lekoptatom, elköszönök és leteszem

- ha csak elkezdi darálni a reklámszöveget amint felvettem, akkor kinyomom szó nélkül

Ezután elmentem a számot "xy reklám" néven, legközelebb kinyomom anélkül hogy felvenném.

Ha 2-3 alkalomnál többször hívogatnak, akkor letiltom a számot.

(Volt már pár hasonló ami napi 4-5-ször hívogatott, munkaidőben, ebédidőben, este 9-kor, stb, na erre nem vagyok kíváncsi.)

2020. júl. 21. 15:18
 19/28 anonim ***** válasza:
100%
12: és ha egy ismerős számot változtat? Vagy egy régi ismerős keresne meg, akinek nem tudod a számát?
2020. júl. 21. 16:20
 20/28 anonim ***** válasza:
100%
19: Megkeres facebookon és rám ír. Amúgy sem szoktam senkivel telefonon beszélni anyámon, apámon meg a vőlegényemen kívül, valószínű a telómban lévő több éves számok nagy része már nem is aktuális. Messenger üzit bárki bármikor ír ingyenesen. Én azt nem értem, hogy a mai világban mit lehet annyit telefonálgatni.
2020. júl. 21. 23:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!